تاریخ انتشار: سه شنبه 1404/05/07 - 08:40
کد خبر: 540808

خطرات جدی تابش مستقیم نور آفتاب

خطرات جدی تابش مستقیم نور آفتاب

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، نسبت به مخاطرات ناشی از قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض تابش مستقیم نور خورشید هشدار داد و بر لزوم رعایت نکات ایمنی و بهداشتی در این شرایط تأکید کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ محسن فرهادی، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: با توجه به گرم بودن هوا و قرار داشتن در تابستان، بحث قرار گرفتن در مدت طولانی زیر نور آفتاب چیز جدیدی نیست و در همه‌جای دنیا این پدیده رخ می‌دهد و ما الان چون در فصل گرم هستیم و آفتاب در بیشترین میزان تابش خود قرار دارد، به‌ویژه در دو ساعت قبل از ظهر و دو ساعت بعد از ظهر، میزان اشعه ماورای بنفش در اوج خود است.

وی ادامه داد: اشعه ماورای بنفش یا همان یووی (UV) به سه گروه تقسیم می‌شود؛ UVA، UVB و UVC. اشعه UVC به‌طور کامل توسط اتمسفر جذب می‌شود و به سطح زمین نمی‌رسد. بخش عمده UVB نیز گرفته می‌شود و تنها مقدار ناچیزی از آن باقی می‌ماند. آنچه که از اتمسفر عبور می‌کند، عمدتاً اشعه UVA است که باعث برنزه شدن پوست می‌شود و همچنین در سنتز ویتامین D در پوست انسان نقش دارد.

فرهادی با بیان اینکه این نوع اشعه در عین حال می‌تواند خطرناک باشد، افزود: هرچند تابش محدود نور خورشید برای تأمین ویتامین D مفید است، اما میزان و مدت آن اهمیت زیادی دارد، در واقع اگر در طول هفته حدود یک ربع در معرض مستقیم نور خورشید قرار بگیریم، ویتامین D مورد نیاز تأمین می‌شود، اما قرار گرفتن بیشتر از این مقدار می‌تواند خطرآفرین باشد.

پیری زودرس پوست و خطر ابتلاء به سرطان

وی خاطرنشان کرد: اگر مدت زمان بیشتری در معرض تابش اشعه UV، به‌ویژه نوع UVA و همراه با UVB قرار بگیریم، اولاً دچار پیری زودرس پوست می‌شویم، یعنی پوست از طراوت و جوانی خود سریع‌تر فاصله می‌گیرد، ثانیاً امکان ابتلاء به سرطان پوست نیز وجود دارد، البته این به‌طور قطعی برای همه اتفاق نمی‌افتد، اما محتمل است. برخی ممکن است این شرایط را تجربه کنند اما سرطان نگیرند، و برخی دیگر ممکن است مبتلا شوند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
پنج عامل خاموش فروپاشی خانواده؛ از خودخواهی تا توقعات نابجا
ایران در مسیر دو انقلاب!
نتایج نهایی آزمون‌ها پس از رسیدگی به اعتراض‌ها در سامانه «بینا» قابل مشاهده است
آغاز انتخاب کادر اجرایی کاروان‌های تمتع ۱۴۰۶
تهیه ۱۲ طرح عملیاتی برای رفع مسائل ذی‌نفعان تأمین‌اجتماعی
قیمت برخی محموله‌های فیزیکی نفت از ۱۳۰ دلار فراتر رفت
مخبر: دشمن در حوزه‌های مختلف در مقابل ایران شکست خورد
روابط ایران و چین با اراده رهبران دو طرف در سطح راهبردی هدایت می‌شود
دولت آماده همکاری با بخش خصوصی برای جهش تولید مسکن است
روایت آنکارا از رایزنی میان عراقچی و وزیر خارجه ترکیه
وزیر آمریکایی درباره قیمت انرژی: نمی‌توانم رفتار ایران را پیش‌بینی کنم
وزیر کشور در آنکارا خبر داد؛ تصویب ایجاد ۲ مرز جدید بین ایران و ترکیه
جبهه پایداری: استمرار اجتماعات مردمی از جلوه‌های قدرت اجتماعی کشور است
عارف: هزینه تأخیر پروژه‌های مسکن برای متقاضیان جبران شود
عراقچی: از راه‌حل‌های دیپلماتیک که حقوق ملت ایران را تأمین کند، استقبال می‌کنیم
هشدار حمله هسته‌ای کره‌شمالی به آمریکا و کره‌جنوبی
شایسته‌سالاری و شفافیت، حلقه مفقوده مبارزه با فساد در شرکت‌ها، صندوق‌های بازنشستگی و سازمان‌های دولتی است
اقدام خصمانه سوئد علیه ایران
جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال یک‌طرفه شد
تشدید حملات رژیم صهیونیستی به غزه
منابع بودجه ۱۴۰۶ باید متناسب با تکالیف برنامه هفتم امنیت غذایی باشد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top