تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/05/08 - 02:32
کد خبر: 540918

ممنوعیت ثبت‌نام اتباع غیرمجاز

ممنوعیت ثبت‌نام اتباع غیرمجاز

مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران با اشاره به تحصیل ۶۰ هزار دانش‌آموز اتباع در مدارس تهران گفت: امسال از اتباع غیرمجاز ثبت‌نام نمی‌شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم؛ مجید پارسا؛ مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران با اشاره به کمبود فضای آموزشی در پایتخت اظهار داشت: سرانه فضای آموزشی در تهران همچنان از میانگین کشوری پایین‌تر است و برای رسیدن به میانگین کشور، نیازمند احداث 7 هزار کلاس درس جدید هستیم.

وی گفت: هم‌اکنون تراکم دانش‌آموزی در شهر تهران 33.5 نفر در هر کلاس است، در حالی که این عدد در سطح کشور 6 نفر است بنابراین برای جبران این فاصله، ساخت حداقل 7 هزار کلاس درس جدید یک ضرورت است.

پارسا با اشاره به وضعیت فرسودگی مدارس تهران افزود: در حال حاضر 804 مدرسه در تهران نیازمند تخریب و بازسازی هستند. مدارس پایتخت عمدتاً قدمت بالایی دارند و برخی از آن‌ها بیش از نیم قرن عمر دارند.

وی ادامه داد: در شهر تهران 4 هزار و 300 مدرسه دولتی و غیردولتی داریم که از این تعداد، حدود 3 هزار مدرسه دولتی هستند همچنین حدود 804 مدرسه موجود در وضعیت تخریبی قرار دارند.

 اضافه شدن 22 مدرسه جدید به تهران 

مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران خاطرنشان کرد: در سال تحصیلی جدید، 22 مدرسه جدید با مجموع 330 کلاس درس به بهره‌برداری خواهد رسید.

پارسا درباره وضعیت ایمنی مدارس فرسوده نیز گفت: هرچند برخی مدارس قدمت زیادی دارند، اما بسیاری از آن‌ها از استحکام بنای لازم برخوردارند. به‌عنوان نمونه، 176 مدرسه موسوم به «کاشی آبی» با قدمتی بالای 50 سال همچنان فعال‌اند و در دو سال اخیر 14 مورد از این مدارس از چرخه آموزشی خارج شده‌اند.

وی افزود: مالکیت مدارس کاشی آبی با شهرداری تهران است و به همین دلیل از شهرداری خواسته‌ایم برای بازسازی و نوسازی آن‌ها اقدام کند.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به روند ساخت مدارس جدید در پایتخت گفت: یکی از مشکلات اساسی تهران، نرخ بالای مهاجرت است. در سال‌های گذشته تنها توانسته‌ایم کمبودها را جبران کنیم و عملاً فرصتی برای بازسازی گسترده مدارس فرسوده وجود نداشته است. با نگاه ویژه رئیس‌جمهور به موضوع مدرسه‌سازی، انتظار می‌رود تحولات مثبتی در این حوزه رخ دهد.

وی در خصوص ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع خارجی در سال تحصیلی جدید گفت: تاکنون بیش از 80 درصد از ثبت‌نام‌ دانش‌آموزان در شهر تهران انجام شده است. پس از پایان جنگ اخیر، مدارس تهران در تمام روزهای هفته فعال بودند، در حالی که سال‌های قبل فقط دوشنبه‌ها و چهارشنبه‌ها فعالیت می‌کردند و این امر باعث شد بخشی از عقب‌ماندگی در ثبت‌نام جبران شود.

ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع غیرمجاز ممنوع است

پارسا با بیان اینکه دانش‌آموزان اتباعی که مدارک هویتی قانونی دارند، می‌توانند در مدارس ثبت‌نام کنند، افزود: سال گذشته حدود 60 هزار دانش‌آموز اتباع در مدارس تهران تحصیل می‌کردند و امسال نیز در صورت ارائه مدارک مورد تأیید وزارت کشور، ثبت‌نام آن‌ها انجام خواهد شد.

وی همچنین گفت: خروج اتباع غیرمجاز از چرخه آموزش در برخی مناطق به‌ویژه مناطق جنوبی تهران باعث کاهش تراکم دانش‌آموزی در کلاس‌های درس می‌شود به‌طوری‌که در برخی مدارس تراکم از 40 نفر به 33 نفر کاهش می‌یابد البته در شهرستان‌های استان تهران، جمعیت دانش‌آموزان اتباع بسیار زیاد است.

قرارداد سرویس مدارس فقط با پیمانکاران دارای مجوز

مدیرکل آموزش‌وپرورش شهر تهران درباره ساماندهی سرویس مدارس اظهار کرد: مدیران مدارس تنها مجاز به عقد قرارداد با پیمانکاران دارای مجوز هستند چراکه این شرکت‌ها بیشترین میزان رعایت مسائل ایمنی و امنیت دانش‌آموزان را دارند.

وی گفت: آموزش‌وپرورش در موضوع سرویس مدارس عضو ناظر کارگروه مربوطه است و خانواده‌ها می‌توانند شکایات خود از عملکرد پیمانکاران را در سامانه «سپند» ثبت کنند.

مخالفت با افزایش 36 درصدی شهریه سرویس

پارسا با اشاره به وجود شرکت‌های غیرمجاز افزود: پیمانکاران غیرمجاز در سامانه سپند حضور ندارند زیرا تصور می‌کنند ثبت‌نام در این سامانه منجر به افزایش هزینه‌ها می‌شود. همچنین ما با افزایش 36.8 درصدی نرخ سرویس مدارس مخالفیم چراکه افزایش شدید نرخ‌ها موجب گسترش فعالیت پیمانکاران غیرمجاز و تمایل خانواده‌ها به استفاده از آن‌ها خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران ادامه داد: پیشنهاد داده‌ایم که نرخ سرویس مدارس به‌صورت «روز کارکرد» محاسبه شود و این پیشنهاد در جلسات مشترک با دستگاه‌های مربوطه در حال پیگیری است.

پارسا درباره وضعیت نیروی انسانی در سال تحصیلی پیش رو گفت: برای سال تحصیلی جدید، هیچ کلاسی در تهران بدون معلم نخواهد بود. تاکنون 80 درصد از معلمان ساماندهی شده‌اند. همچنین، یک‌هزار و 700 دانشجومعلم، 904 نفر از پذیرفته‌شدگان آزمون استخدامی سال گذشته و نیروهای جدید آزمون امسال که همین هفته برگزار می‌شود به آموزش‌وپرورش تهران اضافه خواهند شد.

مدیرکل آموزش‌وپرورش تهران در ادامه با اشاره به وضعیت شهریه مدارس غیردولتی بیان کرد: در حال حاضر، 1800 مدرسه غیردولتی در تهران فعالیت می‌کنند، شهریه سال تحصیلی جدید برای 1400 مدرسه در سامانه اعلام شهریه بارگذاری شده و تا هفته آینده، شهریه 400 مدرسه دیگر نیز بارگذاری می‌شود.

وی افزود: برخی مدارس غیردولتی، خدماتی همچون فعالیت‌های فوق‌برنامه، لباس فرم و سرویس را به شهریه مصوب اضافه کرده و مبلغ کلی را به اولیا اعلام می‌کنند.

شهریه بالاتر از نرخ مصوب مدارس غیردولتی را گزارش کنید

پارسا تصریح کرد: تمامی اطلاعات وارد شده در سامانه تعیین شهریه بر اساس خوداظهاری موسسان بوده و شهریه نهایی نیز بر همین مبنا تعیین شده است بنابراین موسسان مجاز به دریافت مبلغی بیش از شهریه تعیین‌شده نیستند و خانواده‌ها نیز نباید پرداختی بیشتر از رقم مصوب داشته باشند، در صورت مشاهده تخلف، شکایات خود را در سامانه رسیدگی به شکایات آموزش‌وپرورش ثبت کنند.

وی با اشاره به نظارت میدانی گفت: تاکنون از 250 مدرسه غیردولتی در تهران بازدید شده است که تخلف 12 مدرسه محرز و برای سه مدرسه نیز رأی قطعی صادر شده است.

مدیرکل آموزش‌وپرورش تهران در خصوص آزمون‌های ورودی مدارس خاص گفت: نتایج آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان (سمپاد) و نمونه دولتی تا اواخر مردادماه اعلام خواهد شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: هم‌اکنون 223 مدرسه در تهران دارای پناهگاه هستند و پناهگاه 120 مدرسه احیا شده‌اند و در صورت نیاز، قابل استفاده خواهند بود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
جهانبخش: با روحیه و اتحاد بازی قبل به مصاف مصر می‌رویم
کرواسی با گل طلایی بودیمیر از سد پاناما گذشت/ پاناما حذف شد
ادعای سنتکام درباره تداوم حضور ۲ ناو هواپیمابر آمریکایی در منطقه
مسکو: آماده‌ایم در توافق با آمریکا به ایران کمک کنیم
پزشکیان: قدردان تلاش شبانه‌روزی دولت پاکستان هستیم
ترامپ: ایران هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت!
قالیباف: تقویت سرمایه اجتماعی با اقدامات موثر دستگاه قضا
رونالدو تاریخ‌سازشد/ رکوردی که بازیکنی درجام جهانی به آن نرسیده بود
جزئیات اقتصادی تفاهم‌نامه ایران و آمریکا از زبان رئیس‌ بانک مرکزی
هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری بانکی در پی اختلالات اخیر
جشنواره گل پرتغال مقابل ازبکستان/ شب تلخ برای بازیکنان سرخابی
تیم ملی فوتبال ایران دو روز زودتر در سیاتل
پزشکیان: دست دوستی به سوی کشورهای اسلامی منطقه دراز می‌کنیم
پزشکیان، سخنران مراسم شب عاشورای حسینی در حرم امام خمینی(ره)
«گروسی» مدعی برنامه‌ریزی برای بازرسی از تأسیسات هسته‌ای ایران شد
رئیس جمهور به زیارت حرم مطهر امام رضا(ع) مشرف شد
سنای آمریکا هم به محدودیت اختیارات جنگی ترامپ رای داد
یمن: پیروزی ایران معادله وحدت میدان‌ها را تثبیت کرد
کار صعود هندبالیست‌ها سخت شد
عارف: بعد از جنگ رمضان انسجام، وحدت و حضور مردم بسیار بیشتر شد
سی‌ان‌ان: سنای آمریکا ترامپ را توبیخ کرد
آمار پاسخگویی وزارت علوم و دانشگاه‌ها به شکایات
توافق جدید برای ورود دانش بنیان‌ها به نظام بیمه سلامت
مهلت ثبت درخواست میهمانی و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر تمدید شد
ثبت‌نام ایجاد و ترمیم سابقه تحصیلی از امروز آغاز شد
اعلام جزئیات برگزاری امتحانات دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد در شهر محل سکونت
مصاحبه مجازی داوطلبان دکتری تخصصی ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد از شنبه ۶ تیر آغاز می‌شود
تعریف ۲۰۰۰ پایان‌نامه با مشارکت پژوهشگران ایرانی و استادان خارجی
۵ راهکار برای نجات آموزش عالی؛ از اصلاح ذی‌نفع هراسی تا راه‌اندازی اتاق فکر مسائل بنیادین
مهلت پنج‌روزه برای رفع نقص مدارک فلوشیپ ۱۴۰۵
مدارک مورد پذیرش دکتری تخصصی پزشکی اعلام شد
تفاهم‌نامه ایرانداک و سازمان بازرسی برای ارتقای سلامت علمی کشور
دفترچه انتخاب رشته آزمون کاردانی به کارشناسی اصلاح شد
امتحانات حضوری ارشد و دکتری دانشگاه آزاد استان تهران به تعویق افتاد
زمان برگزاری برخی امتحانات دانشگاه علم و صنعت تغییر کرد
امکان برگزاری امتحانات در شهر محل سکونت دانشجویان فراهم شد
مهلت ثبت‌نام ترم تابستانی دانشجویان علوم پزشکی تمدید شد
اعزام ۷۱ پژوهشگر ایرانی به مراکز علمی برتر چین
امتحانات پایان‌ترم تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد حضوری شد
زمان مصاحبه‌های آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ تغییر کرد
مهلت ثبت‌نام پذیرش کاردانی به کارشناسی‌ سال ۱۴۰۵ تمدید شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top