تاریخ انتشار: دوشنبه 1404/05/27 - 21:02
کد خبر: 542560

مخبر: به قول شهید حاجی‌زاده محکوم به پیشرفت و توسعه هستیم

مخبر: به قول شهید حاجی‌زاده محکوم به پیشرفت و توسعه هستیم

دستیار رهبر معظم انقلاب با تأکید بر راهبرد شهید حاجی‌زاده مبنی بر اینکه ما محکوم به توسعه در فناوری هستیم، گفت: در حوزه‌های مختلف، به‌ویژه مخابرات و فناوری‌های ارتباطی، سرآمد هستیم، اما این کافی نیست.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم؛ در دیدار محمد مخبر مشاور مقام معظم رهبری با نخبگان و مدیران جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، بر نقش کلیدی مراکز علمی در حل چالش‌های ملی و حرکت به سمت تولید ثروت دانش‌بنیان تأکید شد.

در این دیدار که صبح امروز (دوشنبه) برگزار شد، مخبر با اشاره به ضرورت تحول در مأموریت دانشگاه‌ها پس از دفاع مقدس اخیر، اظهار داشت: امروز دانشگاه‌های کشور باید وارد مسیر حل مسئله شوند و دوران صرف آموزش و پژوهش های نظری گذشته است و مراکز علمی باید پاسخگوی نیازهای واقعی کشور باشند. 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تجربه شرکت‌های دانش‌بنیان رژیم صهیونیستی پس از عملیات طوفان الاقصی، خاطرنشان کرد: بخش عمده‌ای از شرکت‌های دانش‌بنیان رژیم صهیونیستی پس از این رویداد، تمام توان خود را معطوف به تقویت ساختار نظامی این رژیم کردند که این نشان می‌دهد فناوری در رژیم صهیونیستی در خدمت تهاجم و کشتار است. 

وی افزود: شرکت های دانش بنیان ما هم بعد از جنگ 12 روزه و دفاع مقدس ملت ما باید وارد عرصه های حل مساله شوند؛ به ویژه حوزه فناوری ارتباطات که نیاز مبرم کشور است.

مخبر با تأکید بر راهبرد شهید حاجی‌زاده، فرمانده فقید نیروی هوافضای سپاه  مبنی بر اینکه ما محکوم به توسعه در فناوری هستیم، گفت: در حوزه‌های مختلف، به ویژه مخابرات و فناوری‌های ارتباطی، سرآمد هستیم، اما این کافی نیست. باید با سرعت بیشتری پیش برویم و فاصله خود را با رقبای جهانی افزایش دهیم. 

مشاور و دستیار رهبر معظم انقلاب خطاب به مدیران و نخبگان جهاد دانشگاهی خواجه نصیر تأکید کرد: جهاد دانشگاهی باید به سمت تولید ثروت از طریق فناوری  حرکت کند و  این به معنای عرضه توانمندی‌ها و اثبات کارآمدی شماست و یقینا باید خودتان هم به دنبال فرصت‌ها باشید و موقعیت‌سازی کنید. تا زمانی که حل مسئله انجام نشود، کارآمدی جهاد دانشگاهی محقق نشده است. 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به روحیه فعال و پویای جهاد دانشگاهی، اظهار داشت: غیرت دینی و ملی شما اجازه نخواهد داد که در حوزه علمی وابسته باشیم و امروز دشمن با تحریم‌ها و محدودیت‌ها می‌خواهد ما را از پیشرفت بازدارد، اما تاریخ نشان داده که هرجا اراده کردیم، توانستیم. 

وی از مدیران جهاد دانشگاهی خواست تا به سرعت یک گروه اقدام تشکیل دهند و وعده داد: در این زمینه از شما حمایت خواهیم کرد و قطعاً تمامی دستگاه ها از جمله بانک ها با ارائه طرح‌های کاربردی و بیزینس‌پلن‌های عملیاتی، ترغیب خواهند شد تا وام‌های مناسب را در اختیار شما قرار دهد. 

مخبر با انتقاد از نگاه سنتی به اقتصاد، گفت: سرمایه اصلی کشور، کارخانه‌ها و ذخایر مالی نیست؛ بلکه شما هستیدو نیروی انسانی متخصص و متعهد، بزرگ‌ترین دارایی ایران عزیز است و شعار نیست بگوییم هرجا که اراده و نخبگی جوانان و تجربه و مهارت استادان جمع شد، مشکلات یک به یک حل شدند و بحران ها به فرصت های کم نظیر تبدیل شدند.

مشاور و دستیار مقام معظم رهبری همچنین بر لزوم توسعه ارتباطات فناورانه امن و بومی تأکید و تصریح کرد: این یک نیاز استراتژیک برای کشور است و نباید در حوزه‌های حساس، وابسته به فناوری‌های خارجی باشیم و قطعا حاکمیت و شرکت های بزرگ هم از این امر استقبال خواهند کرد که این امر لازمه حضور فعال شماست که باید توانمندی خود را در سطوح مختلف به تصمیم سازان عرضه کنید و مطمئن باشید اگر مساله ای را حل کنید این سرمایه هاست که به سمت شما سرازیر خواهد شد و شرکت ها و مجموعه های کوچکتان به مراکز توسعه فناوری بزرگ، ذیل جهاد دانشگاهی تبدیل خواهد شد.

در ادامه این جلسه، مدیران جهاد دانشگاهی خواجه نصیر به ارائه گزارشی از اقدامات و برنامه‌های خود پرداختند. دکتر مخبر با استقبال از این طرح‌ها، گفت: جهاد دانشگاهی به ویژه جهاد دانشگاهی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی باید به عنوان بازوی اجرایی دانشگاه‌ها، پروژه‌های بزرگ ملی را پیش ببرد و اگر امروز نتوانیم مسائل کشور را حل کنیم، فردا دیر است و  فرمایشات رهبر معظم انقلاب درباره اقتصاد دانش‌بنیان نیز همین امر بوده که مقاصد پیشرفت کشور از مسیر علم و فناوری می‌گذرد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
توقف بی‌سابقه صادرات نفت عربستان به آمریکا
سهم پنهان دولت و صنعت در ناترازی بنزین؛ چرا مردم مقصر اصلی نیستند؟
پیشنهاد ناصر هادیان در صداوسیما: تنگه هرمز را در ازای رفع تحریم معامله کنیم
آثار مخرب مصرف الکل و سیگار در بروز بیماری‌ها
پرداخت مطالبات بازنشستگان در اولویت تأمین اجتماعی؛ پیگیری برای تأمین منابع ادامه دارد
۳ سانحه مرگبار طی یک هفته در بزرگراه‌های تهران؛ هشدار دوباره به رانندگان و عابران
سانحه جاده‌ای در جنوب قاهره با ۱۴ کشته و زخمی
 دستیار قلعه‌نویی مربی تیم ملی ایتالیا شد
اقتصاددان معروف آمریکایی: خداحافظ پترودلار
انتشار اخبار جعلی توسط ترامپ یک استراتژی شکست خورده است
هفته جاری فقط ۶ نفتکش از تنگه عبور کردند
علت انتخاب مجدد همتی برای بانک مرکزی مشخص شد: پزشکیان هنوز هم متوجه نشده است چرا همتی استیضاح شد!
«ایران امام رضا (ع)؛ خون‌خواه و جان‌فدا» شعار محوری دهه پایانی صفر شد
پیش‌بینی پاییز پر بارش در ایران؛ لطفا غافلگیر نشوید
رویترز: هشدار شدید ایران به کشورهای عربی، باعث توقف حمله آمریکا شد
اجازه باز شدن مسیر دوم در تنگه هرمز را نخواهیم داد
چرا حتی منتقدان هم زیر پرچم شهید عباس بابایی ایستادند؟
دستگیری عامل انتشار مطالب توهین‌آمیز علیه زائران اربعین در فضای مجازی
مواضع مزدوران سعودی را با موشک بالستیک و پهپاد در هم شکستیم
ضربه مغزی بیش از ۷۰۰ نظامی آمریکایی در حملات ایران
انتشار اخبار جعلی توسط ترامپ یک استراتژی شکست خورده است
تجربه ایران در توسعه آموزش عالی در اختیار عراق قرار می گیرد
موج خودکشی در فرماندهی سایبری آمریکا
توسعه فناوری، مسیر رقابت‌پذیری صنعت قطعه‌سازی است
وزیر علوم ایران با رئیس بیت‌الحکمه عراق دیدار کرد
تمدید دومین فراخوان شناسایی و جذب استعدادهای برتر در بخش خصوصی
رایزنی برای راه‌اندازی رشته زبان کره‌ای و برگزاری آزمون TOPIK در ایران
دکتر منتظری به رادیو می‌رود
رسوایی بزرگ در معتبرترین دانشگاه مکزیک
پژوهشگاه ملی سرطان می‌تواند به محور دیپلماسی علمی ایران و کشورهای منطقه تبدیل شود
حکمرانی مشارکتی؛ ضرورت امروز دانشگاه‌ها
هوش مصنوعی جدید، انسان از آب درآمد!
دانشگاه منزوی از جریان علم و فناوری جهان عقب می‌ماند
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
اعلام نتایج اولیه پذیرش دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه تهران
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
دستاورد پژوهشگران دانشگاه تهران درتوسعه نسل جدید سامانه‌های هوشمند
توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه ایران و بلاروس
توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و فناورانه با قزاقستان
نتایج آزمون‌های سمپاد و نمونه دولتی هفته آینده منتشر می‌شود
پیشنهاد راه‌اندازی دوره‌های «هم‌افزایی فناورانه»
ظرفیت پژوهشی هر عضو هیئت‌علمی از حمایت های بنیاد ملی علم اعلام شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top