تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/05/29 - 11:20
کد خبر: 542704

دولت کارگروه بیوتکنولوژی پزشکی تشکیل دهد

دولت کارگروه بیوتکنولوژی پزشکی تشکیل دهد

مشاور علمی معاونت پارلمانی ریاست جمهوری معتقد است بیوتکنولوژی پزشکی، سرمایه استراتژیک کشور است که حفظ و ارتقا آن مستلزم تشکیل کارگروه ویژه در دولت است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ سینا دُریتیم گفت: بیوتکنولوژی پزشکی به دلیل پتانسیل عظیم اقتصادی و پزشکی خود، به‌عنوان یک «منبع قدرت» در دنیای امروز شناخته می‌شود. در واقع، کشورهایی که بتوانند در این عرصه پیشرفت‌های قابل توجهی داشته باشند، به‌زودی در شاخص‌های اقتصادی، بهداشتی و حتی سیاسی به رقبای جدی برای قدرت‌های جهانی تبدیل خواهند شد. این امر به ویژه در زمینه تولید داروهای بیوتکنولوژیک، واکسن‌ها، و درمان‌های مبتنی بر ژن و سلول، که بازارهای جهانی در حال گسترش دارند، صادق است.

وی افزود: با توجه به توانمندی‌های علمی داخلی و پیشرفت‌های چند دهه اخیر و منابع انسانی مستعد ایران می‌تواند به یکی از قطب‌های پیشرو در این عرصه تبدیل شود. لکن عدم توجه کافی به این حوزه، در آینده‌ای نه چندان دور، کشور را با خطر وابستگی به واردات داروهای بیوتکنولوژیک و وابستگی به کشورهای دیگر در تولید واکسن و درمان‌های هایتک مواجه خواهد کرد.

دُر یتیم یادآور شد: در شرایط فعلی در حوزه بیوتکنولوژی پزشکی نیازمند یک نهاد هماهنگ‌کننده و استراتژیک هستیم که بتواند به‌طور مؤثر، تمامی اجزای بیوتکنولوژی پزشکی را در یک ساختار واحد و هم‌راستا مدیریت کند. در این زمینه، تشکیل کارگروه ویژه بیوتکنولوژی پزشکی در دولت امری ضروری است. چرا که بیوتکنولوژی پزشکی، به‌عنوان یک صنعت نوظهور و پیچیده، نیازمند سیاست‌گذاری‌های دقیق و هماهنگ است که تنها در سطوح بالای دولتی و با نگاه کلان می‌تواند شکل گیرد.

وی تصریح کرد: این کارگروه می‌تواند با همکاری با وزارت‌خانه‌های مختلف، نهادهای علمی، و بخش خصوصی، یک سیاست ملی منسجم برای توسعه بیوتکنولوژی پزشکی در ایران تدوین و اجرا کند.

مشاور علمی معاونت پارلمانی ریاست جمهوری اظهار کرد: لازم است تشکیل کارگروه ویژه بیوتکنولوژی پزشکی در دولت به یک طرح جامع ملی تبدیل شود که به طور مشخص بر حوزه‌هایی مانند توسعه زیرساخت‌های تحقیقاتی، تأمین منابع مالی برای پژوهش‌های نوین، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، بهبود قوانین و مقررات حمایتی، و تسهیل فرآیند تجاری‌سازی فناوری‌های نوین تمرکز داشته باشد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
۳ طلا برای عملکرد تاریخی زنان
فرشتگان میناب پیام‌آور شادی برای ایران
چهارمین قهرمانی تکراری کره جنوبی در فوتبال بازی های آسیایی
دنیامالی: پیشرفت ورزش ایران در بازی‌های آسیایی مشهود بود
واکنش شدیداللحن یمن به حملات سعودی علیه صنعا
وزیر خزانه‌داری آمریکا: مردم آمریکا زیر چرخ‌های سنگین تورم له شده‌اند
رتبه ۷ کنکور انسانی: استمرار و نظم در مطالعه مهم‌تر از استعداد است
صالحی‌امیری: تهران باید به‌عنوان یک قطب تمدنی و فرهنگی معرفی شود
ماجرای محکومیت الناز شاکردوست؛ مرثیه‌سرایی یا کذب‌گویی؟
اذعان گروسی به ناتوانی سازمان ملل در حل‌ مشکلات جهان
امکانات ما متناسب با همه نیازهای سالمندان نیست
رتبه ۴ علوم انسانی: کتاب‌های درسی محور اصلی مطالعه‌ام بود
پیاتزا پس از کسب مدال طلای ناگویا: برای مردم ایران خوشحالم
آرایش جدید اقتصادی دولت برای مدیریت شرایط ویژه کشور
حماس: اشغالگران بر نسل‌کشی در غزه اصرار دارند
گرامیداشت روز جهانی گردشگری و هفته تهران +عکس
حتی در روزهای سخت هم درس خواندن را متوقف نکردم
از تجربه ناگویا تا بازنگری در نظام ورزش قهرمانی ایران
شیرودی: پروازهای ایران و عراق از فردا از سر گرفته می‌شود
«قدرت یعنی حق انتخاب» محور تازه مسیر دانش‌بنیان ایران
وقتی هدف در روزهای سخت انگیزه می‌شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top