تاریخ انتشار: یکشنبه 1404/06/16 - 01:10
کد خبر: 543642

وزیر علوم:

روحیه صلح‌طلبی و یکتاپرستی باید در دانشگاه‌ها زنده بماند

روحیه صلح‌طلبی و یکتاپرستی باید در دانشگاه‌ها زنده بماند

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر اینکه روحیه صلح‌طلبی و یکتاپرستی باید در دانشگاه‌ها و جامعه زنده بماند، گفت: تخت‌جمشید به ما یادآوری می‌کند که قدرت تمدن‌ها با شمشیر باقی نمی‌ماند، بلکه با فرهنگ، دانش و انسانیت ماندگار می‌شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، حسین سیمایی صراف شامگاه شنبه ۱۵ شهریور، در مراسم اجرای کنسرت ارکستر فیلارمونیک ارمنستان در تخت جمشید اظهار کرد: در برابر ستون‌های باشکوه تخت جمشید فرصتی استثنایی است تا از فرهنگی سخن بگوییم که هزاران سال در این سرزمین ریشه دوانده است. تخت جمشید تنها یک بنای تاریخی نیست بلکه کتابی سنگین است که پیام فرهنگ ایرانی را تا امروز رسانده است.

وی افزود: در نگاره‌های تخت جمشید ملت‌های گوناگون با لباس‌ها، زبان‌ها و آیین‌های متفاوت اما با چهره‌های آرام و در سالی سرشار از هدیه در کنار هم حضور یافته‌اند؛ صفحه‌ای که نشان می‌دهد ایران از دل تنوع فرهنگی به پیوستگی شگفت‌انگیزی رسیده است.

وزیر علوم با بیان اینکه ایرانیان در روزگار باستان تمدنی بنا نهادند که در آن علم، هنر، دین، سیاست و تنوع قومی و فرهنگی در کنار هم معنا می‌یافت، بیان کرد: اسلام این میراث را نه‌تنها کاهش نداد بلکه غنی‌تر کرد و ثمراتی چون فلسفه ملاصدرا، عرفان حافظ و مولوی و معماری باشکوه مدارس و مساجد را پدید آورد.

سیمایی صراف ادامه داد: در دوران جدید نیز دانشگاه‌ها و مراکز علمی ادامه همان روحیه بوده‌اند؛ روحیه‌ای که علم‌دوستی و آینده‌نگری را در ذات خود دارد. همانگونه که ریچارد نلسون فرای، ایران‌شناس برجسته، نوشته است ایران در طول تاریخ نه‌تنها زادگاه فرهنگ‌های بزرگ بوده بلکه توانسته فرهنگ‌های بیگانه را جذب و بصورتی تازه و انسانی بازآفرینی کند.

وی با اشاره به مدارا به عنوان ویژگی همیشگی ایرانیان گفت: ایرانیان همواره اهل مدارا بوده‌اند و همین ویژگی به آنان امکان داده که امپراتوری پایدار بنا کنند. این پیوستگی فرهنگی تعریف‌کننده ایرانی بودن است؛ یعنی امروز بودن، صلح‌طلب بودن، خداپرست بودن و اهل مدارا بودن. این ارزش‌ها باید امروز نیز در دانشگاه‌ها و جامعه زنده بماند.

جایگاه روابط ایران و ارمنستان

وزیر علوم همچنین روابط ایران و ارمنستان را جلوه‌ای از روحیه تعامل فرهنگی دانست و گفت: پیوند با دوستان و همسایگانی همچون ارمنستان جایگاه ویژه دارد. روابط تاریخی و فرهنگی دو ملت، از همزیستی دیرینه جامعه ارمنی در ایران تا همکاری‌های علمی و هنری امروز، بازتاب همان روحیه تعامل و تفاهم متقابل است.

سیمایی صراف در پایان تصریح کرد: تخت جمشید به ما یادآوری می‌کند که قدرت تمدن‌ها با شمشیر باقی نمی‌ماند بلکه با فرهنگ، دانش و انسانیت ماندگار می‌شود؛ پیامی که امروز بیش از هر زمان دیگری برای منطقه ما و جهان ضروری است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
اروپا اهل جنگ، غربگرایان نسخه‌پیچ مذاکره! / اروپا چرا با پوتین مذاکره نمی‌کند؟
تاریخ بخوانید و از سرنوشت آتاتورک و رضاخان عبرت بگیرید!
رمز حیات بخش بودن تشکل‌های انقلابی همگامی اصلاح درون و برون است
ارجمندترین نمادهای صلابت و شجاعت / تاریخ نهضت و انقلاب اسلامی مملوّ از صحنه‌های حضور زینبی بانوان و دختران ایران
آزادی زنان یا تحمیل سبک زندگی؟
۴۰۰ میلیارد دلار از بورس آمریکا فرار کرد
لغو مجوز بانک صادرات در لبنان
کارتون جدید کمال شرف در واکنش به محدودیت حجاب در مدارس جمهوری آذربایجان
معامله چراغ خاموش گمرک با لوکس‌سواران
کره‌شمالی به چین وصل شد
شهریه های نجومی علوم پزشکی اهواز؛ سکوت مسئولین در پاسخگویی به دانشجویان
افتتاحیه یازدهمین کنگره ملی اعتکاف +عکس
حدادعادل: پیروزی عزتمندانه در جنگ، بهترین تسلی برای خانواده شهداست
گردهمایی «به رسم عقیله» +عکس
روایتی از مجروح شدن رهبر معظم انقلاب آیت الله سیدمجتبی خامنه ای
زلنسکی: ترامپ به من خیانت کرد؛ زیر فشار آمریکا استعفا نمی‌دهم
چرا بعضی کانال‌های تلگرام سریع رشد می‌کنند و بعضی نه؟
بیماران چطور پزشک‌شان را آنلاین انتخاب می‌کنند؟
بیماران چطور پزشک‌شان را آنلاین انتخاب می‌کنند؟
خرید کمپرسور اسکرو با بهترین قیمت از گروه دانیال
راهنمای انتخاب و تأمین پمپ آب برای ساختمان‌های چندطبقه
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top