تاریخ انتشار: یکشنبه 1404/06/16 - 02:27
کد خبر: 543650

مهاجرت نخبگان به کشورهای اروپایی و آمریکایی چالش جهان اسلام

مهاجرت نخبگان به کشورهای اروپایی و آمریکایی چالش جهان اسلام

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر مهاجرت نخبگان کشورهای اسلامی به کشورهای اروپایی و غربی را چالش اصلی جهان اسلام نام برد و بر ضرورت بهره‌گیری از تدابیر خاصی به منظور نگهداشت نخبگان تاکید کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم؛ دکتر عباس سروش، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، در نشست شورای مشورتی بنیاد مصطفی(ص) که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: به دلیل میزبانی دانشگاه ما در این نشست حضور یافتم و از ارائه‌های علمی که صورت گرفت، استفاده کردم. محور اصلی مباحث در این نشست، پیشرفت علم و فناوری در کشورهای اسلامی و موانع پیش‌روی آن بود.

وی گفت: ارائه‌ها بسیار آموزنده بود و نشان داد که چرا کشورهای اسلامی در برخی حوزه‌های علمی عقب‌مانده‌اند. دانشگاه‌ها ابزارهایی در اختیار دارند که می‌تواند این چالش‌ها را پیگیری کند، اما تحقق نتایج آن زمان‌بر است.

سروش ادامه داد: به نظر من، یکی از مهم‌ترین اقداماتی که باید انجام دهیم این است که نخبگان خود را در داخل کشور حفظ کنیم. همان‌طور که اکثر ارائه‌دهندگان اشاره کردند، مهاجرت نیروهای نخبه از کشورهای اسلامی به اروپا و آمریکا یکی از چالش‌های جدی است. این افراد سرمایه‌های ارزشمندی هستند که باید برای جلوگیری از خروج آن‌ها راهکار بیندیشیم.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه کشور نیز با این چالش مواجه است، خاطرنشان کرد: برای رفع این موانع می‌توان از چارچوب‌های همکاری مانند تفاهم‌نامه‌های علمی بین‌المللی و برنامه‌هایی نظیر اراسموس پلاس بهره گرفت تا بستر همکاری و تبادل علمی فراهم شود.

وی ادامه داد: رقابت علمی و انگیزه‌های بین‌المللی در جهان رو به افزایش است و لازم است کشورهای اسلامی در این مسیر فعال‌تر عمل کنند. خوشبختانه این اجلاس با حضور کشورهای مختلف برگزار شد و امیدوارم در سال‌های آینده تعداد بیشتری از کشورها به آن بپیوندند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
دانشگاهیان آزاده جهان مقابل این جنایت‌ها سکوت نخواهند کرد
میدان و دیپلماسی دوشادوش هم آماده برای هر وضعیتی
اطلاعیه فدراسیون فوتبال در مورد لیست ۲۶ نفره تیم ملی برای جام جهانی
نبرد سنگین میان نیروهای مقاومت لبنان و نظامیان صهیونیست
ایران در شاخص مقالات پراستناد جهان به رتبه ۶ رسید
بلوف‌های هالیوودی آمریکا و صهیونیست‌ها در برابر ملت ایران شکست خورد/ در هر توافقی باید تمام خطوط قرمز تعیین شده رعایت شود
کسب موفقیت تازه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نظام رتبه‌بندی جهانی QS در سال ۲۰۲۶
پرسپولیس رسما از آسیا جا ماند
گروسی: با ایران گفت‌وگوی حداقلی داریم/ ان‌پی‌تی در خطر است
مدیریت تنگه هرمز توسط نیروهای مسلح ایران با اقتدار کامل اعمال می‌شود
روزبه چشمی جام جهانی را از دست داد
رشد ۳۵.۵ درصدی تسهیلات بانکی در فروردین ۱۴۰۵
هزار و ۳۶۰ واحد آسیب‌دیده در جنگ نیازمند احداث مجدد هستند
کاظمی: پیشنهادات تاثیر قطعی معدل در کنکور ارائه شد
دستورالعمل اجرایی ثبت‌نام دانش‌آموزان در سال تحصیلی آینده ابلاغ شد
تمرکز شهرداری تهران بر اشتغال‌زایی ۴۰ هزار زن سرپرست خانوار
۵ نکته طلایی که قبل از خرید پشه بند باید بدانید
معرفی کتاب جنبش دانشجویی دهه ۱۹۶۰
از سلامت روان تا رفاه اجتماعی؛ الزامات افزایش تاب‌آوری در جامعه پس از جنگ
تجرد تحمیلی؛ بحرانی که آینده جمعیت ایران را نشانه رفته است
آغاز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی دانشگاه امام صادق (ع) +جزئیات
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top