تاریخ انتشار: یکشنبه 1404/06/16 - 22:00
کد خبر: 543781

تبادل ۷۰درصد ترافیک بر بستر VPN؛

راه اندازی سامانه هشدار امنیت سایبری

راه اندازی سامانه هشدار امنیت سایبری

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: حدود ۸۰ درصد کاربران از VPN استفاده می‌کنند و ۷۰ درصد ترافیک کشور در بستر VPN ردوبدل می‌شود.

به گزارش سرویس فناوری اطلاعات «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بهزاد اکبری امروز در نشست خبری با رسانه‌ها با اشاره به روند حملات سایبری در کشور گفت: حملات سایبری همواره ادامه‌دار بوده و بسته به رخدادهای مهم، شدت بیشتری به خود می‌گیرد. به‌طور مثال، در ایام "وعده‌های صادق" یا در جریان جنگ 12 روزه اخیر، شاهد اوج‌گیری شدید حملات بودیم که تا 10 روز پس از پایان جنگ نیز ادامه داشت.

وی افزود: با وجود تداوم این تهدیدات، خوشبختانه ما توانستیم در دو مرحله با این حملات مقابله کنیم؛ بخشی از این اقدامات در خارج از کشور و بخش دیگر در داخل کشور و از طریق شبکه ملی زیرساخت انجام شده است. حملات سایبری از خارج شناسایی و متوقف شده و در مرحله دوم، هرگونه ترافیک مخرب در داخل شبکه نیز توسط سیستم‌های پیشرفته کشف و پاکسازی می‌شود. اکنون کمتر از 20 ثانیه طول می‌کشد تا حملات شناسایی و پاسخ داده شوند.

راه اندازی سامانه هشدار امنیت سایبری

اکبری با اشاره به افزایش حملات دیداس (DDoS) و سایر حملات سایبری گفت: شبکه ما با استفاده از تکنولوژی‌های مختلف ترافیک مخرب را شناسایی و پاک‌سازی می‌کند. ما در حال آماده‌سازی سامانه‌ای هستیم که در هفته آینده هشدارهای امنیتی را به نهادهای مسئول اعلام خواهیم کرد و سپس این خدمات به صورت سرویس به اپراتورها ارائه می‌شود تا بتوانند آن را در اختیار سازمان‌ها قرار دهند.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به تغییر رویکرد این شرکت گفت: در سیاست‌های جدید، شرکت از یک ارائه‌دهنده خدمات ارتباطی صرف، به یک بازیگر کلیدی در توسعه زیرساخت‌های دیجیتال کشور تبدیل خواهد شد. از جمله برنامه‌ها می‌توان به راه‌اندازی مراکز داده، ارائه زیرساخت‌های هوش مصنوعی و همکاری با صنایع برای هوشمندسازی اشاره کرد.

وی در پایان گفت: بیش از 4 ترابیت ترافیک داخلی در مراکز IXP تبادل می شود و هم‌اکنون بیش از 90 درصد ترافیک داخلی از طریق مرکز تبادل ترافیک تهران (IXP تهران) مبادله می‌شود و در مواقع پیک مثل رویدادهای ورزشی، این رقم به بیش از 5 ترابیت بر ثانیه نیز می‌رسد. مراکز مشابهی در مشهد، تبریز، اصفهان و شیراز نیز راه‌اندازی شده‌اند که هزینه تبادل ترافیک را برای پلتفرم‌های داخلی کاهش داده‌اند.

پرداخت بدهی‌های ارزی و افزایش درآمد شرکت ارتباطات زیرساخت

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به بدهی‌های ارزی انباشته‌شده طی سال‌های گذشته تصریح کرد: در سال 1401 و به‌خصوص پس از وقایع سال 1401، درآمد اپراتورها و شرکت زیرساخت به شدت کاهش یافت. ما به طور ارگانیک سالی 25 تا 30 درصد رشد ترافیک داشتیم، اما در سه سال متوالی با کاهش چشمگیر روبرو شدیم.

وی ادامه داد: از سال گذشته با هدف تقویت توان ارزی شرکت، دو رویکرد را دنبال کردیم، افزایش فروش ریالی با تمرکز بر کیفیت خدمات و افزایش فروش ارزی از طریق ترانزیت داده. نتیجه این اقدامات، بازگشت رشد به ترافیک شبکه و افزایش قابل توجه درآمد شرکت و اپراتورها بوده است. در یک سال گذشته، حدود 32 درصد رشد در ترافیک بین‌الملل و 60 درصد افزایش فروش ترانزیت داده داشته‌ایم.

رویداد «ایران کریدور» و توسعه مسیرهای بین‌المللی

اکبری درباره تلاش‌های بین‌المللی شرکت گفت: در بهمن‌ماه گذشته و یک روز پیش از کنفرانس Capacity در دوبی، رویدادی تحت عنوان «ایران کریدور» برگزار کردیم که در آن ظرفیت‌های ایران برای ترانزیت منطقه‌ای به اپراتورهای بین‌المللی معرفی شد. نتیجه این رویداد افزایش قابل توجه تقاضا برای استفاده از مسیر ایران بوده به‌طوری‌که 60 درصد فروش ترانزیت کل تاریخ شرکت در یک سال اخیر رقم خورده است.

وی همچنین افزود: مسیرهای ترانزیت ایران از مرزهای عراق، جنوب کشور، خلیج فارس، آذربایجان، ترکیه، ترکمنستان و افغانستان فعال شده‌اند. این رشد فروش، نه تنها بدهی‌های ارزی ما را کاهش داده، بلکه موجب ارتقای پهنای باند بین‌الملل بیش از 20 درصد شده است.

توسعه فیبر نوری دریایی و راه‌اندازی مراکز بین‌المللی

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت از آغاز پروژه توسعه فیبرنوری دریایی در خلیج فارس خبر داد و گفت: توافقات اولیه برای اجرای چند فیبر نوری دریایی انجام شده و امیدواریم تا سال آینده دو پروژه به بهره‌برداری برسد.

وی همچنین از برنامه شرکت برای توسعه نقاط حضور بین‌المللی در فرانکفورت، نیویورک و سایر مناطق با هدف مدیریت بهتر ترافیک و مقابله با حملات خبر داد و گفت: این طرح از سال گذشته وارد فاز اجرایی شده و در ماه‌های آینده نقاط جدید نیز به آن افزوده خواهد شد.

اثرات منفی استفاده گسترده از VPN بر کیفیت شبکه

اکبری در بخش دیگری از سخنان خود به استفاده گسترده از VPN در کشور اشاره کرد و گفت: حدود 80 درصد کاربران از VPN استفاده می‌کنند و 70 درصد ترافیک کشور در بستر VPN ردوبدل می‌شود. این موضوع مهندسی ترافیک شبکه را به هم زده و موجب اختلال در کیفیت خدمات، امنیت سایبری و حتی توزیع متوازن بار شبکه شده است.

وی افزود: در حالت عادی، ترافیک بر اساس موقعیت کاربر به نزدیک‌ترین مرکز محتوا هدایت می‌شود، اما با استفاده از VPN، ترافیک بیشتر از شمال کشور به سمت اروپا می‌رود که آسیب‌پذیری شبکه را افزایش می‌دهد.

آماده‌سازی مراکز داده در 4 نقطه کشور برای سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت از آماده‌سازی چهار منطقه اصلی برای سرمایه‌گذاری در مراکز داده و زیرساخت‌های هوش مصنوعی خبر داد. این مناطق شامل منطقه پیام البرز، مشهد، فولادشهر اصفهان و آذربایجان (تبریز و ماکو) هستند که همگی از زیرساخت‌های لازم نظیر برق پایدار، فیبر نوری و اتصال چندمسیره برخوردارند.

وی تأکید کرد: تحریم‌ها مانعی جدی در مسیر جذب سرمایه‌گذاری خارجی هستند، اما زیرساخت‌های لازم برای ورود سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی کاملاً فراهم شده و برخی پروژه‌ها در حال اجرا یا بهره‌برداری هستند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
پس از ماه‌ها کشمکش با دولت ترامپ، رئیس دانشگاه براون کنار می‌رود
سازش با یزید زمان، هرگز امنیت و رفاه به همراه نداشته است
«کارت امید مادر» شارژ شد
تعداد مصدومان حادثه شهرک شمس آباد به ۲۱نفر رسید
توافق نزدیک است!
واکنش تند رضاییان به استقلالی‌ها
مذاکره با تل‌آویو، چیزی جز شرم و تحقیر برای لبنان ندارد
از تخریب حرم و مجازات اعدام برای زیارت تا راهپیمایی میلیونی اربعین
شرط تداوم یارانه نقدی و کالابرگ اقامت در ایران است
مطالب خارج از مراجع رسمی فاقد سندیت است
سنگر خیابان را باشکوه‌تر از قبل حفظ می‌کنیم
رئیس‌جمهور به دنبال توافقی مرده است
ادامه ادعاهای سنتکام درباره محاصره دریایی ایران
مذاکرات با ایران هم‌اکنون در حال انجام است!
روابط ایران و عراق در بهترین وضع خود قرار دارد
چیزی به ایران نمی‌رسد
جنبش حماس از پایبندی به توافقات مرحله دوم آتش‌بس خبر داد
ادعای استعفای رئیس‌جمهور واهی و کذب محض است
سردار کرمی: در کمین تروریست‌ها و آماده پاسخ قاطعیم
۱۹۰ واحد مسکن استیجاری آماده واگذاری به زوج‌های جوان است
کیف پول ایران؛ انجام تراکنش‌های مالی بدون نیاز به اینترنت
پژوهشگاه ملی سرطان می‌تواند به محور دیپلماسی علمی ایران و کشورهای منطقه تبدیل شود
حکمرانی مشارکتی؛ ضرورت امروز دانشگاه‌ها
هوش مصنوعی جدید، انسان از آب درآمد!
دانشگاه منزوی از جریان علم و فناوری جهان عقب می‌ماند
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
اعلام نتایج اولیه پذیرش دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه تهران
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
دستاورد پژوهشگران دانشگاه تهران درتوسعه نسل جدید سامانه‌های هوشمند
توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه ایران و بلاروس
توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و فناورانه با قزاقستان
نتایج آزمون‌های سمپاد و نمونه دولتی هفته آینده منتشر می‌شود
پیشنهاد راه‌اندازی دوره‌های «هم‌افزایی فناورانه»
ظرفیت پژوهشی هر عضو هیئت‌علمی از حمایت های بنیاد ملی علم اعلام شد
کلید نهایی پنجاه و سومین دوره آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد
مهلت ثبت نام آزمون های دانشنامه و گواهینامه تخصصی و فوق تخصصی تمدید شد
تحمیل ۸۰۰ دانشجوی پزشکی به دانشگاه
طرح جدید تغذیه دانشجویان هنوز نهایی نشده
برخی دانشجویان بین الملل علاوه بر فارسی حتی به انگلیسی هم مسلط نیستند
توانمندسازی دانشجویان برای ورود به بازار کار دانش‌بنیان
باید از ظرفیت ایرانیان خارج کشور حداکثر استفاده را برد
اسامی منتخبان دور دوم انتخابات شورای صنفی دانشگاه تربیت مدرس اعلام شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top