تاریخ انتشار: دوشنبه 1404/06/17 - 11:10
کد خبر: 543829

نحوه ایجاد سابقه تحصیلی برای پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم در کنکور

نحوه ایجاد سابقه تحصیلی برای پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم در کنکور

مدیر کمیسیون اساسنامه‌ها و مقررات تحصیلی شورای عالی آموزش و پرورش جزئیات میزان تاثیر سوابق تحصیلی پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم در کنکور ۱۴۰۵ و ۱۴۰۶ و نحوه محاسبه آن، چگونگی محاسبه تراز نمرات و نیز نحوه ترمیم نمرات به دفعات را تشریح کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ مهدی خراشادی‌زاده مدیر کمیسیون اساسنامه‌ها و مقررات تحصیلی شورای عالی آموزش و پرورش در مورد تاثیر مثبت پایه یازدهم در کنکور امسال و همچنین سال‌های آینده گفت: طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در رابطه با تاثیر سوابق تحصیلی پایه یازدهم و دوازدهم در کنکور سراسری که اسفند ۱۴۰۳ مصوب و ابلاغ شد، مقرر شد برای ورودی‌های کنکور سال ۱۴۰۵ تاثیر سوابق پایه یازدهم که ۶ درس نهایی را آزمون دادند «مثبت» و سوابق پایه دوازدهم تاثیر قطعی باشد.

کسانی که سابقه برای پایه یازدهم ندارند، ملزم به ایجاد سابقه نیستند

خراشادی‌زاده اظهار کرد: با درخواست‌های زیادی از دانش‌آموزان و متقاضیان کنکور مواجه بودیم که اعلام کرده بودند پایه یازدهم را زمانی امتحان دادیم که دروس نهایی نبوده پس نباید ملزم به ایجاد سابقه باشیم.

وی افزود: یعنی سابقه عطف به ماسبق نشود که در مصوبات جدید اعلام شد که تاثیر پایه یازدهم «مثبت» است و کسانی که سابقه برای پایه یازدهم ندارند، ملزم به ایجاد سابقه نیست و همان پایه دوازدهم با ۶۰ درصد تاثیر قطعی در کنکور همراه است.

گرفتن تراز نمرات به ۲ شکل

مدیر کمیسیون اساسنامه‌ها و مقررات تحصیلی شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش به ۲ شکل «تراز نمرات» برای این افراد گرفت، توضیح داد: با ۲ دسته داوطلب کنکور مواجه بودیم؛ متقاضیانی که هم در پایه یازدهم و هم در پایه دوازدهم سابقه داشتند و دسته دیگر بیشتر پشت کنکوری‌ها و متقاضیانی بودند که صرفا در پایه دوازدهم سابقه داشتند.

وی ادامه داد: به همین منظور، یک بار آموزش و پرورش تراز را در پایه یازدهم با ۶ درس و ۱۷ درصد گرفت و پایه دوازدهم را با ۴۳ درصد گرفت که مجموعا تراز ۶۰ درصد به دست آمد که بر مبنای سوابق پایه یازدهم و دوازدهم بود؛ مجددا برای همین فرد که دارای سابقه یازدهم هم بود، بدون لحاظ یازدهم صرفاً تراز دوازدهم با تاثیر ۶۰ درصد گرفته شد. دو تراز به دست آمد، هر کدام از این ترازها که بالاتر و به نفع دانش آموز بود آن تراز برای کنکور لحاظ شد.

تعیین تکلیف پایه‌های یازدهم و دوازدهم

خراشادی‌زاده بیان کرد: دانش‌آموزی که صرفا سابقه پایه دوازدهم را داشت اما سابقه‌ای برای پایه یازدهم نداشت، انتخاب با خودش بود که می‌توانست پایه یازدهم را با اینکه ترازش مثبت است، ایجاد سابقه کند و ۲ نوع تراز برای او محاسبه شود.

وی تاکید کرد: اما اجباری در کار نبود و می‌شد صرفا با همان پایه دوازدهم تراز ۶۰ درصدی برای او گرفت.

این مسئول در مورد دانش آموزانی که امسال پایه یازدهم هستند و سال تحصیلی بعد (اول مهری که پیش رو داریم) وارد کلاس دوازدهم می‌شوند و در خرداد ۱۴۰۵ به سن کنکور رسیده و در کنکور سراسری شرکت می‌کنند نیز گفت: این افراد به دلیل آنکه در خرداد ۱۴۰۴ تعداد ۶ درس پایه یازدهم را امتحان داده‌اند، همین ۶ درس در کنکور تاثیر قطعی دارد و پایه دوازدهم هم تاثیر قطعی دارد که میزان هر دو به ۶۰ درصد می‌رسد.

دانش‌آموزان که پایه دهم باید چه کار کنند؟

مدیر کمیسیون اساسنامه‌ها و مقررات تحصیلی شورای عالی آموزش و پرورش همچنین در مورد دانش‌آموزانی که پایه دهم هستند و مهر امسال وارد پایه یازدهم می‌شود نیز اظهار کرد: این افراد در سال ۱۴۰۶ متقاضی ثبت‌نام در کنکورند. بنابراین، بر اساس مصوبه ۱۰۳۱ شورای عالی آموزش و پرورش، باید در تمام دروس آزمون‌های نهایی یازدهم شرکت کنند.

وی ادامه داد: بنابراین در خرداد ۱۴۰۵ برای دانش آموزان پایه یازدهم که سال ۱۴۰۶ در کنکور شرکت می‌کنند تمام دروس پایه یازدهم که با توجه به رشته‌هایشان ۱۰ تا ۱۱ درس است، آموزش و پرورش آزمون نهایی برگزار می‌کند که تاثیر قطعی در کنکور دارد (به میزان ۲۰ درصد سوابق پایه یازدهم و ۴۰ درصد سوابق پایه دوازدهم به میزان ۴۰ درصد در کنکور سراسری).

تشریح مصوبه جدید ترمیم نمرات

خراشادی‌زاده در مورد مصوبه جدید ترمیم نمرات هم گفت: بر اساس مصوبات قبلی، دانش‌آموز صرفا یک بار اجازه ترمیم داشت که با توجه به درخواست‌های دانش‌آموزان، سقف دفعات ترمیم نمره برداشته اما شرایطی گذاشته شد تا میدان رقابت برای همه یکسان شود.

وی در این خصوص توضیح داد: دانش‌آموزانی که به ترمیم تمایل دارند باید تمام دروس پایه مربوطه را برای آزمون انتخاب کنند. آنها اگر صرفا از پایه دوازدهم ترمیم ایجاد می‌کنند، تمام دروس پایه دوازدهم را باید انتخاب و اگر خواستار ایجاد سابقه و ترمیم پایه یازدهم هستند، تمام دروس پایه یازدهم را باید به صورت جداگانه انتخاب کنند. اگر کسی هم فقط پایه دوازدهم ترمیم ایجاد می‌کند، نیازی به انتخاب دروس یازدهم ندارد.

این مسئول افزود: کسی که در خرداد ۱۴۰۵ آزمون ترمیم نمره می‌دهد اولا تمام دروس را باید انتخاب کند، دوما در آزمون تمام دروس شرکت و حضور داشته باشد و همین ترمیمی که می‌دهد ملاک قرار می‌گیرد و نمرات قبلش تاثیری در سوابق ندارد، اما همین فرد اگر آزمون ترمیم یک یا چند درس شرکت نکرد، تمام دروس ترمیم در آن نوبت حذف و تراز آخرین نمراتی که قبلا داشته گرفته و محاسبه می‌شود.

دلیل سختگیری برای ترمیم نمره

مدیر کمیسیون اساسنامه‌ها و مقررات تحصیلی شورای عالی آموزش و پرورش درباره دلیل این سختگیری برای ترمیم نمره اظهار کرد: یکی از خواسته‌های متقاضیانی که درخواست برداشتن تعداد دفعات ترمیم را داشتند، این بود که می‌گفتند سازمان سنجش ۴۰ درصد سهم کنکور را هر سال به ما می‌دهد و اجازه می‌دهد در کنکور شرکت کنیم، پس شما هم سهم ۶۰ درصدی سابقه تحصیلی را اجازه دهید هر سالی که در کنکور شرکت می‌کنیم مانند آزمون تخصصی، سوابق را بتوانیم ترمیم کنیم.

وی ادامه داد: همچنین شرایط به گونه‌ای گذاشته شد که سخت‌تر شود و میدان رقابت برای دانش‌آموز پایه دوازدهمی که در حال حاضر پایه دوازدهم است و فرصت ترمیم ندارد، یکسان دیده شود.

خراشادی‌زاده گفت: همانطور که در کنکور سراسری فرد نمی‌تواند انتخاب کند یک درس را در کنکور سال پیش با نمرات خوب داده و تراز بالا داشته پس در کنکور سال بعد همان نمره قبل برایش محاسبه شود، اینجا نیز به همین شکل انجام می‌شود. یعنی فرد اگر می‌خواهد از ۶۰ درصد استفاده کند، الزام به این دارد که تمام دروس را انتخاب کند و در آزمون تمام دروس شرکت کند تا میدان رقابت با دانش‌آموزان پایه دوازدهم که در این سال امکان ترمیم ندارند، یکسان دیده شود.

محدودیت ترمیم نمره برداشته شده

وی در پایان تاکید کرد: داوطلبان اگر خواستند سال آینده در کنکور مجددا شرکت کنند، دوباره فرصت ترمیم نمره مانند بقیه دارند، البته با همان شرایط ترمیمی که گفته شد. محدودیت ترمیم برداشته شده، یعنی هر کس هر چند بار که می‌خواهد، در خرداد هر سال می‌تواند ترمیم نمره انجام دهد، اما با همان شرایط که عنوان شد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
دستور پزشکیان درباره طلب ۴ میلیارد یورویی تامین‌کنندگان کالاهای اساسی
رویترز: فوتبال ایران با قلعه نویی به جام ملت‌های آسیا می‌رود
نیکزاد: خونخواهی رهبر شهید انقلاب در دستورکار ماست
اژه‌ای: هیچ‌کس بخشیده نمی‌شود
شنیده شدن صدای انفجارهایی در حوالی بندرعباس و قشم
شرط موفقیت تیم ملی فوتبال در جام ملت‌ها
مراکز رفع نقص کارت شرکت در آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ اعلام شد
تجاوز به ایران، بزرگترین فاجعه‌ اقتصاد بین الملل از زمان جنگ جهانی دوم
تمهیدات ترافیکی مراسم گرامیداشت رهبر شهید ایران در مصلی
گفتگوها با عمان در سطوح فنی ادامه خواهد یافت
پزشک خانواده بدون مشارکت بخش خصوصی موفق نخواهد شد
بررسی تمدید رایگان بودن خدمات مترو و اتوبوس در جلسه فردای شورا
برگزاری آیین بزرگداشت هفته عفاف و حجاب در بنیاد شهید و امور ایثارگران
شهریاری: حوزه سلامت بزرگ‌ترین حامی خود را از دست داد
رقابت دانشجویان و دانش آموزان در ۲۱ لیگ رباتیک و هوش مصنوعی در فیراکاپ
حملات جدید رژیم صهیونیستی به لبنان
ظرفیت‌های عملی زیادی برای انتقام از عاملان شهادت رهبر شهید وجود دارد
قیمت نفت ۴ درصد افزایش یافت
بررسی احتمالات بقا و صعود والیبال ایران در هفته سرنوشت‌ساز
فرارهای بی‌صدا، گل‌های پرسروصدا
داور السالوادوری قاضی بازی اسپانیا و فرانسه شد
کارت آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ منتشر شد
ضرورت کاهش ضوابط دست‌وپاگیر و تقویت آزادی عمل پژوهشگران
آغاز ثبت نام دانشجویان بین الملل در دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی
امتحانات دانشجویان طبق برنامه قبلی برگزار می‌شود؛ کنکور اواخر مرداد
پیام تبریک پزشکیان به تیم ملی المپیاد فیزیک
گزارش خدمات دانشگاه‌ها به زائران تشییع رهبر شهید بررسی شد
هشدار سازمان سنجش درباره فعالیت صفحات جعلی در شبکه‌های اجتماعی
آخرین مهلت دفاع و ثبت نمرات دانشجویان دانشگاه پیام‌نور اعلام شد
کارت آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ فردا منتشر می شود
الزام دانشجویان کاردانی دانشگاه آزاد به گذراندن ۷ واحد درسی معارف
تمدید مهلت ویرایش اطلاعات المپیاد علمی دانشجویان پزشکی
زمان ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد گروه علوم پزشکی سال ۱۴۰۵ مشخص شد
هشدار سازمان سنجش درباره فعالیت صفحات جعلی در شبکه‌های اجتماعی
گسترش همکاری‌های فناورانه برای بومی‌سازی مواد راهبردی
الزام دانشجویان کاردانی دانشگاه آزاد به گذراندن ۷ واحد درسی معارف
پیام تسلیت وزیر علوم در پی شهادت دانشجوی دانشگاه هرمزگان
دانشگاه تراز، پیشران حل مسائل کشور و توسعه فناوری است
درخشش تیم ملی المپیاد فیزیک ایران در کلمبیا؛ کسب ۳ مدال طلا و ۲ نقره در IPhO ۲۰۲۶
ارائه راهکار ساخت نسل جدید نانو مواد توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
آغاز رقابت‌های جهانی المپیاد زیست‌شناسی ۲۰۲۶ در لیتوانی
اعضای شورای مرکزی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی منصوب شدند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top