تاریخ انتشار: یکشنبه 1404/07/06 - 15:27
کد خبر: 545221

ردپای تعارض منافع در مهاجرت پزشکان

ردپای تعارض منافع در مهاجرت پزشکان

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، ردپای تعارض منافع در نظام سلامت را تاثیرگذار در مهاجرت نخبگان پزشکی دانست.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از خانه ملت، عالیه زمانی کیاسری گفت: سیاست‌گذاران حوزه سلامت در دهه‌های اخیر دچار خطای راهبردی شده‌اند و این اشتباهات نه تنها اصلاح نشده، بلکه بعضاً تداوم یافته است و متأسفانه سیاست‌گذاری‌ها با تعارض منافع شدید شکل گرفته و از بین بردن آنها هیچ‌گاه به طور جدی در دستور کار قرار نگرفته است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یادآور شد: نظام سلامت در بسیاری از موارد به جای اینکه در خدمت منافع عمومی باشد تبدیل به ابزاری برای تأمین منافع افراد خاص شده است و این نگاه باعث شده جامعه نخبگانی علوم پزشکی به‌تدریج از دانشگاه‌ها و مراکز درمانی خارج شود و این روند به خارج از کشور نیز کشیده شود.

وی با انتقاد از برخی راهکارهای نمایشی، گفت: به جای آنکه دنبال افزایش نمایشی ظرفیت دانشجویان پزشکی باشیم باید بپذیریم که مراکز آموزشی ما روزبه‌روز در حال خالی شدن از اساتید و متخصصان برجسته‌اند و بخشی از این نیروها نیز به خارج از کشور شیفت پیدا کرده‌اند و اگر نتوانیم به‌صورت جدی حمایت‌های مادی و معنوی ایجاد کنیم، این روند تشدید می‌شود.

زمانی کیاسری با اشاره به ادعاهای برخی مسئولان مبنی بر افزایش حقوق‌ها و تعرفه‌ها، تصریح کرد: ادعای افزایش تعرفه یا حقوق در برخی حوزه‌ها در واقع اختلاف معناداری ایجاد نکرده است و جذابیت مادی واقعی که بتواند فرد متخصص را نگه دارد، وجود ندارد.

وی همچنین از عملکرد سازمان نظام پزشکی نیز انتقاد کرد و افزود: این سازمان اغلب به جای انجام مأموریت‌های حمایتی واقعی، صرفاً به دنبال دستیابی به قدرت در انتخابات و مجامع بوده و به دغدغه‌های مادی و معنوی جامعه پزشکی توجه لازم را نداشته است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به روند خطرناک تصمیم‌گیری در نظام سلامت، تأکید کرد: در حال حاضر در بسیاری از سطوح اجرایی، منافع قبیله‌ای و شخصی بر منافع مردم و بیماران غلبه کرده و متأسفانه خردورزی و رفتار شرافتمندانه در این فضا کمرنگ شده است.

وی تصریح کرد: رئیس‌جمهور که خود از بدنه نظام سلامت است باید توجه ویژه‌ای به تعارض منافع در سطح ملی و استانی داشته باشد و وزارت بهداشت و سازمان تأمین اجتماعی باید از ابزارهایی برای افراد خاص خارج شوند و در خدمت مردم و بیماران باشند؛ ما باید از فاز شعار خارج شویم و شفاف، نظارتی، و بدون تعارف وارد اصلاح ساختار سلامت کشور شویم چرا که روند فعلی، مهاجرت نخبگان را به شدت افزایش خواهد داد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
دشمن شکست‌خورده روی ۷ نقطه تمرکز کرده است
اشعار حماسی و رجزخوانی‌های جنابعالی، تداوم‌بخش غُرش موشک‌های رزمندگان اسلام است
شرط موفقیت تیم ملی فوتبال در جام‌جهانی
سریال «صفا با خانواده» از امشب روی آنتن؛ دزد خرده‌پا وسط جنگ ۱۲ روزه
جزئیات جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس با «غریب‌آبادی» و وزیر اقتصاد
جناب خان از امشب دوباره روی آنتن
تأکید روسای جمهور ایران و مصر بر راهکارهای دیپلماتیک حل و فصل مسائل
اتصال کامل اینترنت بین‌الملل مشترکان برقرار شد
جزئیات بسته حمایتی وزارت اقتصاد برای عبور از تبعات جنگ
تاکید پزشکیان بر هم‌افزایی میان کشورهای اسلامی در مقابله با توطئه‌های دشمنان
سطح اتصال اینترنت در ایران به ۳۴ درصد رسید
بازگشایی اینترنت ثابت آغاز شد
روز نسیم مهر؛ یادآور مسئولیت جمعی در قبال خانواده زندانیان
۳۰ سال در سیاهچال‌های اسرائیل؛ قصۀ نفس‌هایی که خاموش نشد
از خارجی‌ها قرض نکنید!
سکه ۱۸۲ میلیون تومان شد
حمله به خاک ایران یا شلیک به میز مذاکره؟
شاخص کل بورس تهران به کانال ۴ میلیون واحدی برگشت
حمایت از آزمایشگاه تحقیقاتی اساتید
تثبیت قیمت دلار و درهم در مرکز مبادله؛ سکه ۱۸۲ میلیون تومان شد
عارف: هیچ کس منکر وجود گرانی در بازار نیست
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top