تاریخ انتشار: یکشنبه 1404/07/06 - 15:47
کد خبر: 545233

محققان ماده منتشر کننده نور ابداع کردند

محققان ماده منتشر کننده نور ابداع کردند

محققان انستیتو نانوسیستمز در دانشگاه یوسی ال ای یک ماده انعطاف پذیر، ماندگار و ارزان منتشر کننده نور ابداع کرده اند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، این ماده جدید به دلیل ویژگی هایش ماندگار است و ارزان تولید می شود، به همین دلیل پتانسیل زیادی برای تولید منابع نوری یکپارچه در مدارهای نوری (photonic chips) برای رایانش فوتونیک دارد. محققان برای دستیابی به این ویژگی سولفید مولیبدن را با نافیون(یک پلیمر ارتجاع پذیر که به طور معمول در سلول های سوختی به کار می رود) ترکیب کردند. سولفید مولیبدن تنها ماده دو بعدی با ضخامت چند اتم است که به دلیل ویژگی های الکترونیکی و اپتیکی خود مشهور است اما به طور معمول بسیار شکننده تر و تارتر از آن است که برای مقاصد عملی به کار رود.

پژوهشگران با رویهم قرار دادن دو لایه از این مواد غشاهای بزرگ و قابل چاپی تولید کردند که نور درخشان و ثابت تولید می کنند و حتی بدون شکستن کشیده می شوند. این امر بسیار مهم است زیرا به طور معمول سولفید مولیبدن و دیگر نیمه رساناهای دو بعدی ظریف تر هستند و نور اندکی منتشر می کنند.

با ترکیب سولفید مولیبدن و پلیمر نافیون نه تنها ماده شکننده، قدرتمندتر می شود بلکه به ترمیم نشتی های سطح که بازده نوری را از بین می برند، کمک می کند.

ماده جدید می‌تواند در زمینه‌هایی مانند فوتونیک بسیار مفید باشد. در این حوزه از نور (فوتون‌ها) به جای برق (الکترون‌ها) برای پردازش داده‌ها و راه‌اندازی دستگاه‌ها استفاده می‌شود. در دستگاه‌های فوتونیک، نور می‌تواند سریع‌تر حرکت و انرژی کمتری نسبت به سیگنال‌های الکتریکی مصرف کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
رئیس فدراسیون فوتبال پرتغال: بی‌صبرانه منتظر بازگشت رونالدو هستیم
پاری‌سن‌ژرمن به جمع بالانشینان رسید
مراسم سوگواری رهبر شهید امت و اساتید و دانشجویان شهید +عکس
مساجد، میزبان کلینیک‌های تخصصی سلامت می‌شود
دشمن واقعی مردم آمریکا هیات‌حاکمه جنگ‌طلب خودشان است
نخست وزیر پیشین قطر: برای برقراری روابطی روشن با ایران تلاش می کنیم
سود سهام عدالت ۱.۵ میلیون نفر واریز شد
تقویت اقتصاد به استفاده از ظرفیت پتروشیمی گره خورده است
چند کشتی در سواحل امارات پیام ترک محل را دریافت کردند
جلسه استماع برنامه‌های وزیر پیشنهادی دفاع ۲۰ و ۲۲ مهر برگزار می‌شود
ادای احترام دوچرخه‌سواران ترکیه‌ای به شهدای میناب در تبریز +عکس
یمن: عربستان مسئول سلب امنیت و ثبات در باب‌ المندب است
هشدار امنیتی آمریکا و انگلیس به شهروندان خود در ریاض
پیگیری‌ها برای آغاز اعزام‌های عمره ادامه دارد
غربالگری سرطان پستان در کشور به ۲۳.۵ درصد رسید
رجب‌زاده سرمربی تیم فوتبال فجرسپاسی شد
پنتاگون آمار نظامیان کشته شده آمریکایی در تجاوز به ایران را افزایش داد
۷ مصدوم در پی طوفان شن در جاده قم گرمسار
چرا ایران خود را برنده جنگ با آمریکا می‌داند؟
انفجاری مهیب در فرودگاه ملک خالد در ریاض
حمایت وزارت بهداشت از خانواده‌ نظام سلامت
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top