تاریخ انتشار: سه شنبه 1404/07/08 - 15:28
کد خبر: 545543

بی‌حسی پاها از زانو به پایین را جدی بگیرید

بی‌حسی پاها از زانو به پایین را جدی بگیرید

یک فلوشیپ درد و دبیر انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران از شایع شدن بی‌حسی پاها خبر داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران، محمدحسین دلشاد با اشاره به افزایش مراجعه بیماران با شکایت از بی‌حسی پاها اظهار داشت: بی‌حسی پاها از زانو به پایین تنها یک ناراحتی ساده نیست، بلکه می‌تواند نشانه‌ای از فشردگی ریشه‌های عصبی ستون فقرات، آسیب عصب پرونئال اطراف زانو، یا تنگی کانال نخاعی باشد.

وی گفت؛ در کنار این عوامل بیماری‌های متابولیک مانند دیابت، کم‌کاری تیروئید و کمبود ویتامین B12 نیز در بروز این مشکل نقش مهم و پراهمیتی دارند.

دلشاد بیان اینکه برخی بیماران این علائم را موقتی تلقی کرده و درمان را به تعویق می‌اندازند، افزود: این بی‌توجهی ممکن است به آسیب‌های پایدار عصبی، ضعف عضلات و حتی اختلال در توانایی راه‌رفتن منجر شود، که تشخیص به موقع با استفاده از روش‌هایی مانند نوار عصب و عضله، تصویربرداری MRI و آزمایش‌های تکمیلی، گام اصلی در پیشگیری از عوارض جدی‌تر است.

این فلوشیپ درد با تأکید بر اهمیت عوامل عروقی خاطرنشان کرد: انسداد عروق اندام تحتانی یکی دیگر از علل مهم بی‌حسی پاهاست که اگر نادیده گرفته شود، خطر زخم‌های مزمن و حتی قطع عضو را به همراه دارد، به همین دلیل بررسی هم‌زمان وضعیت عروقی و عصبی بیماران بسیار ضروری است.

وی در ادامه به نقش سبک زندگی اشاره کرد و گفت: پرهیز از نشستن یا ایستادن طولانی‌مدت، انجام ورزش‌های مناسب، کنترل قند خون، و مصرف کافی ویتامین‌ها به‌ویژه گروه B می‌تواند خطر ابتلا به این عارضه را به شکل قابل توجهی کاهش دهد.

دلشاد با این گفته که بی‌حسی پاها زنگ خطر مهمی است که نباید نادیده گرفته شود، تاکید کرد: آگاهی‌رسانی عمومی در این زمینه بسیار مهم است، زیرا بسیاری از بیماران زمانی مراجعه می‌کنند که بیماری در مراحل پیشرفته قرار دارد، و قطعاً نقش رسانه‌ها در اطلاع‌رسانی و ارتقای آگاهی جامعه بسیار کلیدی است زیرا مراجعه سریع به پزشک متخصص می‌تواند از پیشرفت بیماری جلوگیری کرده و کیفیت زندگی بیماران را حفظ کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
حضرت مریم(س) فقط الگوی زنان نیست
احساس تنهایی می‌تواند عمرتان را ۶ سال کوتاه‌تر کند
مقام آمریکایی: به عربستان در حمله به یمن کمک می‌کنیم
برای برافراشته ماندن پرچم ایران می‌جنگیم
پیمان مکه از آغاز تعهدات دفاع مشترک برای حمایت از عربستان خبر داد
برگزیدگان بخش‌های فیلم کوتاه و بین‌الملل جشنواره کودک معرفی شدند
ادعای دوباره ترامپ درباره گفتگو با ایران
ونس: سندی درباره ارتباط ایران با حادثه فلای‌دبی وجود ندارد
هوش مصنوعی مهارت‌های سینما را بازتعریف می‌کند
یک شهید و چند زخمی در حملات پهپادی رژیم صهیونیستی به غزه
قالیباف: قفقاز نباید به محل رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های خارجی تبدیل شود
صادق: طی دو هفته ضوابط احداث پناهگاه بازنگری می‌شود
سرلشکر رضایی: خطای بعدی دشمنان، غافلگیری‌ بزرگتری برای آنها در پی دارد
هشدار انگلیس درباره اخراج دیپلمات‌های صهیونیست از لندن
آیین گرامیداشت پرچم مقدس ایران در دانشگاه شریف +عکس
رویترز: ذخایر راهبردی نفت آمریکا به پایین‌ترین سطح از سال ۱۹۸۲ رسید
یمن: حریم هوایی سعودی به استثنای مکه و مدینه ناامن است
توجیه جدید ترامپ درباره قیمت بالای بنزین در آمریکا
وزیر آموزش و پرورش فردا به لامرد سفر می‌کند
مراسم رونمایی از مجموعه کتاب «هزار و یک پرسش از مقاومت» +عکس
گزارش‌هایی از وقوع ۲ حادثه دریایی در تنگه هرمز
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top