تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/07/09 - 13:50
کد خبر: 545636

مخبر: چاره‌ای جز کاهش حجم قوانین و بروکراسی‌های دست‌وپاگیر نداریم

مخبر: چاره‌ای جز کاهش حجم قوانین و بروکراسی‌های دست‌وپاگیر نداریم

دستیار رهبر انقلاب گفت: توطئه دشمن در بستر مشکلات اقتصادی است و بخش خصوصی می‌تواند این حربه را نقش برآب کند که برای تحقق آن چاره‌ای جز کاهش حجم قوانین و بروکراسی‌های اداری دست‌وپاگیر نداریم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ محمد مخبر مشاور و دستیار مقام معظم رهبری در جمع هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران گفت: توطئه دشمن بر بستر مشکلات اقتصادی استوار است و بخش خصوصی می تواند این حربه آمریکا را با افزایش تولید و سود آوری نقش برآب کند که قطعاً برای تحقق این مهم چاره ای جز کاهش حجم قوانین و بروکراسی‌های اداری دست و پاگیر نداریم.

مخبر در این دیدار با اشاره به پتانسیل‌ها و ظرفیت های عظیم اقتصادی کشور، گفت: تجربه تاریخی نشان داده است که بعد از جنگ‌ها و بحران‌ها، معمولاً فرصت‌هایی برای شکوفایی اقتصادی ایجاد می‌شود و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.

وی افزود: در حال حاضر ظرفیت‌های کشور به مراتب بیش از نیازهای آن است و این یک نقطه قوت بزرگ برای اقتصاد ملی محسوب می‌شود که باید با برنامه‌ریزی دقیق و هدفمند از آن بهره‌برداری کرد.

مشاور و دستیار مقام معظم رهبری در این نشست تصریح کرد: با فعال کردن تنها یکی از ظرفیت‌های کلان کشور، نظیر نفت، معادن، دریا و فعال کردن شرکت های دانش بنیان می‌توان توسعه کشور را رقم زد و این نشان‌دهنده پتانسیل بالای اقتصادی ماست. با این وجود، امروز بیش از هر زمان دیگری کشور نیازمند مشارکت و میدان‌داری بخش خصوصی است و حاکمیت و به ویژه دولت باید با تمام توان از این بخش حمایت کند. این میدان‌داری، کلید اصلی حل بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور و جهش تولید محسوب می‌شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با تأکید بر اهمیت اقتصاد دیجیتال مردم‌پایه، افزود: این حوزه حیاتی باید به مردم واگذار شود و دولت حمایتگر و تنها نقش نظارتی داشته باشد.

وی ادامه داد که نقش تصدی‌گری دولت در اقتصاد باید کم شود و در این زمینه، پلتفرم‌های دیجیتال می‌توانند بسیار مؤثر باشند. این کاهش تصدی‌گری نه تنها به افزایش کارایی اقتصادی منجر می‌شود، بلکه شفافیت را نیز افزایش می‌دهد.

مخبر در این باره هشدار داد که اقتصاد دیجیتال یک ضرورت واقعی است و اگر برای آن تصمیم نگیریم و آن را مدیریت نکنیم، دیگران برای ما تصمیم خواهند گرفت و این حوزه حیاتی را تحت کنترل خود درخواهند آورد.

مخبر با اشاره به ابعاد جدید تهدیدات دشمن، خاطرنشان کرد: امروز استعمار جدیدی بر مبنای داده ها در حال شکل گیری است و دنیا شاهد یک پدیده جدید مبتنی بر استعمار داده ها است که از سوی قدرت‌های بزرگ و به ویژه آمریکا ایجاد و اعمال شده است. این استعمار و حربه نوین از طریق سرورهای کلان، با ذخیره‌سازی دقیق اقتضائات و ترجیحات مردم، به آن‌ها حکمرانی می‌کند و این یک تهدید جدی برای استقلال و فرهنگ ملی کشورها محسوب می‌شود.

وی در ادامه تأکید کرد: باید مراقب کید و خدعه دشمن برای ایجاد نارضایتی و آسیب رساندن به انسجام ملی بود. دشمن با تمرکز بر بعضی ضعف های اقتصادی، سعی در ناامید کردن مردم دارد و بهترین راه مقابله با این توطئه، تقویت اقتصاد داخلی، ایجاد رونق و حل مسائل معیشتی مردم از طریق فعال‌سازی ظرفیت‌های بخش خصوصی است.

مخبر همچنین به انتقاد از موانع موجود در برابر فعالان اقتصادی پرداخت و اظهار داشت: حجم قوانین و مقررات و بروکراسی موجود مانع از مشارکت بخش خصوصی در حل مسائل کشور می شود و باید اذعان کرد که متأسفانه حجم فرآیند های غیر ضرور قانونی و اداری، دست بخش خصوصی را می‌بندد و اجازه سودآوری و جهش اقتصادی را به آن نمی‌دهد. این مقررات دست و پاگیر باید هرچه سریع‌تر مورد بازبینی قرار گیرند و اصلاح شوند.

وی در پایان تأکید کرد: باید بستر فعال شدن بخش خصوصی در حل مشکلات فراهم شود و ظرفیت‌ها برای تسهیل اقدامات بخش خصوصی توسعه یابد.

در این نشست که بیش از دو ساعت به طول انجامید، رئیس و اعضای هیئت رئیسه اتاق بازرگانی با طرح دیدگاه‌ها و مشکلات کلیدی حوزه فعالیت خود، بر آمادگی بخش خصوصی برای همکاری با مجموعه حاکمیت و به ویژه بخش های مختلف دولت در راستای تحقق اهداف اقتصادی تأکید کردند و مخبر به استماع صحبت‌های ایشان پرداخت.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
الگوی زن تراز در نگاه رهبر انقلاب؛ انسان عرشی و کنشگر اجتماعی
ترامپ، پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات میان دوره‌ای را سخت عنوان کرد
موفقیت جهانی پژوهشگر دانشگاه تربیت مدرس در تولید سوخت پاک از زیست توده
برنامه‌های تشویقی برای کاهش وابستگی مالی دانشگاه‌ها به دولت
تلاش بی‌نتیجه ریاض و ابوظبی برای توقف درگیری میان مزدوران یمنی خود
جنجال جایزه «ترامپ»؛ آیا رئیس فیفا جریمه می‌شود؟
کشته شدن آمریکایی‌ها در سوریه را تلافی می‌کنیم
هیچ‌وقت به آمریکا به‌عنوان یک مذاکره کننده صادق اعتماد نکرده‌ایم
نتایج آزمون ورودی کارآموزی وکالت سال ۱۴۰۴ کانون وکلا دادگستری اعلام شد
حوزه حکمرانی آب نیازمند ایجاد ساختار صحیح اجرایی است
آمادگی معاونت علمی برای سرمایه‌گذاری یک‌ همتی در شبکه آزمایشگاهی کشور
جنجال جایزه «ترامپ»
کالابرگ سه دهک اول واریز شد
شبکه «شاد» باید منظم، عادلانه و پیشرو باشد
واکنش حماس به ارتکاب جنایت هولناک جدید رژیم صهیونیستی در غزه
دولت تعرفه واردات خودرو از ۴ تا ۱۶۵ درصد را ابلاغ کرد
جایگاه اولی علمی در منطقه دست‌یافتنی است
از هوسرانی تا کرامت زن
نیم سکه ۷۵ میلیون تومان شد
جدیدترین آمار شهدا و مجروحان حملات رژیم صهیونیستی به غزه
کمک به زندانیان و خانواده‌هایشان به صورت گمنام و آبرومند انجام می‌شود
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top