تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/07/16 - 16:01
کد خبر: 546353

آموزش کمک‌های اولیه باید در صدور گواهینامه الزامی شود

آموزش کمک‌های اولیه باید در صدور گواهینامه الزامی شود

معاون درمان وزارت بهداشت، بر ضرورت آموزش خدمات حمایتی اولیه به رانندگان تأکید کرد و گفت: آموزش کمک‌های اولیه باید در صدور گواهینامه الزامی شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از وبدا، سیدسجاد رضوی، در دیدار با رئیس پلیس راهور کشور، اظهار داشت: در بسیاری از کشورهای اروپایی مانند آلمان و ایرلند، صدور گواهینامه منوط به گذراندن دوره‌های احیای قلبی ریوی و کمک‌های اولیه است و در گواهینامه مُهر تأیید این آموزش ثبت می‌شود.

وی افزود: چنین آموزش‌هایی عمق درک رانندگان از خطر تصادف را بالا می‌برد و به آنان نشان می‌دهد که یک لحظه غفلت چگونه می‌تواند به مرگ منجر شود.

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: در بررسی‌ها مشخص شده است که آشنایی مردم با مهارت‌های اولیه امداد و احیا می‌تواند تا ۱۵ درصد از مرگ‌ومیر در صحنه تصادف را کاهش دهد. بسیاری از رانندگان یا شاهدان حادثه می‌توانند با انجام اقداماتی ساده مانند کنترل خونریزی، آزادسازی مصدوم از خودرو و تماس سریع با اورژانس، از وقوع فاجعه جلوگیری کنند.

رضوی با اشاره به خاطرات شخصی از بیماران دچار خونریزی شدید در اثر شکستگی استخوان فمور، ادامه داد: اگر در همان صحنه، پانسمان فشاری یا اقدام اولیه‌ای انجام شود، جان بسیاری از مصدومان حفظ می‌شود. این دانش باید عمومی شود و تنها مختص نیروهای تخصصی نباشد.

وی تأکید کرد: آموزش‌های اولیه کمک‌های حیاتی می‌تواند با همکاری سازمان‌های مردم‌نهاد، انجمن‌های پزشکی و مراکز آموزشی کشور برگزار شود و حتی بخشی از آن به‌صورت آنلاین در دسترس قرار گیرد. این آموزش‌ها باید در فرآیند صدور گواهینامه رانندگی الزامی شود تا هر راننده‌ای پیش از دریافت گواهینامه، توان انجام اقدامات اولیه در صحنه حادثه را داشته باشد.

رضوی با انتقاد از وضعیت ایمنی رانندگی در کشور گفت: در بسیاری از شهرهای جهان، هیچ موتورسوار بدون کلاه ایمنی یا حرکت در پیاده‌رو دیده نمی‌شود، اما در کشور ما هنوز این تخلفات عادی شده است و هزینه‌های سنگینی برای جامعه دارد. بسیاری از قربانیان تصادفات دچار معلولیت‌های دائمی یا زندگی نباتی می‌شوند و برخی رانندگان نیز به‌دلیل بی‌احتیاطی سال‌ها درگیر تبعات قضایی هستند.

معاون درمان وزارت بهداشت، با اشاره به لزوم سخت‌گیری قانونی در تخلفات سرعت و رعایت مقررات، افزود: گاهی سخت‌گیری پلیس در همان لحظه شاید موجب نارضایتی شود، اما در واقع نجات‌دهنده زندگی است. هدف ما از این همکاری، پیشگیری از حادثه و حفظ جان انسان‌ها است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
اعلام رقبای والیبال ایران در قهرمانی آسیا
پیام تبریک فرمانده کل سپاه به سرلشکر عبداللهی
آغاز موج سفرها به مشهد/ پیش‌بینی جابه‌جایی ۳۰۰ هزار زائر با حمل‌ونقل عمومی
یک مقام یمنی: دوران قیمومیت عربستان بر یمن به پایان رسیده است
عارف: دیگر فرصتی برای دعواهای داخلی نداریم
پیام خداحافظی پورعلی گنجی از هواداران پرسپولیس
پاکستان: آمریکا و ایران به توافق صلح نزدیک شده‌اند
رئیس‌کل بانک مرکزی برای شرکت در اجلاس بریکس عازم هند شد
سقف وام برای زنان دهک‌های یک تا ۵ افزایش یافت
مشهد در آستانه موج بزرگ زیارت
مجوز ۵ رشته تحصیلی جدید در دانشگاه ایلام صادر شد
سومی آقایان و چهارمی بانوان در روز دوم لیگ ملت‌های زیر ۲۳ سال آسیا
یک پرسپولیسی سرمربی تیم فوتبال مس رفسنجان شد
شروط ایران برای بازگشایی تنگه هرمز از زبان یک دیپلمات
نماینده مجلس: افزایش مبلغ کالابرگ باید متناسب با تورم هرچه سریع‌تر اجرایی شود
هشدار آب منطقه‌ای تهران: همچنان در دوران خشکسالی هستیم
فیلم | جان مرشایمر: هر ایرانی که فکر می‌کند اگر خواسته‌هایش متعادل‌تر باشد می‌تواند با آمریکایی‌ها به توافق دست یابد، عقلش را از دست داده است
احترام؛ رکن اصلی صمیمیت در زندگی مشترک
افزایش ۱۰۰ درصدی هزینه‌های درمان ناباروری در کشور
محرومیت ۱۰ ساله ۳ داوطلب متخلف آزمون دستیاری ۱۴۰۵
اشتباهات پاک کردن لکه آب پرتقال از فرش
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top