تاریخ انتشار: پنجشنبه 1404/08/01 - 01:32
کد خبر: 547020

ایران ظرف هویت اسلامی و تمدن ماندگار است

ایران ظرف هویت اسلامی و تمدن ماندگار است

رئیس بنیاد ایران‌شناسی، گفت: تجربه‌های ملی از جمله جنگ ۱۲ روزه، نشان داد که ایران همچون ظرفی است که مظروف آن فرهنگ و باور اسلامی ماست.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم؛ علی‌اکبر صالحی، رئیس بنیاد ایران‌شناسی در نشست اعضای هیئت امنای بنیاد ایران‌شناسی آذربایجان‌ شرقی با استاندار آذربایجان‌ شرقی، با نگاهی تمدنی به جایگاه ایران، گفت: انقلاب اسلامی بر پایه ارتقای هم‌زمان ایران و اسلام شکل گرفت، اما در مقاطعی، میان این دو ارزش بی‌جهت تقابل ایجاد شد. تجربه‌های ملی از جمله جنگ 12 روزه، نشان داد که ایران همچون ظرفی است که مظروف آن فرهنگ و باور اسلامی ماست؛ اگر ظرف آسیب ببیند، مظروف نیز در خطر است، بنابراین حفظ ایران به‌معنای پاسداری از تمدن اسلامی-ایرانی است.

وی افزود: بنیاد ایران‌شناسی وظیفه دارد با بهره‌گیری از روش‌های نوین پژوهش و روایتگری فرهنگی، چهره واقعی ایران را به جهانیان معرفی کند؛ ایرانی که در عمق تاریخ و در گستره جغرافیا، پیام‌آور گفت‌وگو، دانایی و اعتدال بوده است.

بهرام سرمست، استاندار آذربایجان‌ شرقی، با اشاره به جایگاه منحصربه‌فرد ایران در نقشه فرهنگی جهان، گفت: ایران در طول تاریخ، چهارراه تبادل اندیشه‌ها و فرهنگ‌های گوناگون بوده و در عین حال، توانسته هویت اصیل خود را حفظ کرده و به دیگر ملت‌ها الهام ببخشد.

وی با تأکید بر ضرورت بازنگری در مواجهه با تحولات جهانی گفت: در روزگار کنونی که مرزهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی درهم تنیده‌اند، بیش از هر زمان دیگر نیازمند نگاهی عالمانه و ژرف‌اندیش به فرصت‌ها و تهدیدهای پیرامون خود هستیم. بنیاد ایران‌شناسی می‌تواند در این مسیر نقش محوری ایفا کند.

استاندار آذربایجان‌ شرقی با یادآوری سهم تاریخی این خطه در تحولات کشور تصریح کرد: آذربایجان همواره در صف نخست حرکت‌های اجتماعی و سیاسی ایران قرار داشته است؛ از جنبش‌های عدالت‌خواهانه تا نقش‌آفرینی در شکل‌گیری دولت وفاق ملی.

سرمست بیان کرد: خطه آذربایجان قلب تپنده وحدت و همبستگی ایرانیان است و ستون‌های استوار یکپارچگی کشور بر آن استوار مانده است.

در پایان این نشست، اعضای هیئت امنا درباره راهکارهای توسعه همکاری‌های علمی، فرهنگی و پژوهشی میان شعبه آذربایجان‌ شرقی بنیاد ایران‌شناسی و سایر نهادهای فرهنگی استان گفت‌وگو کردند و بر لزوم ایجاد شبکه‌ای از تعامل میان دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و انجمن‌های فرهنگی برای معرفی بهتر هویت ایرانی-اسلامی تأکید شد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
کدام جنگ بی‌پایان؟
مذاکره عراقچی با آمریکا بدون مجوز و برخلاف عقلانیت بود/ استیضاح وزیر خارجه ثبت شده است
دیدار پزشکیان و رئیس شورای اروپا
خودکشی ۸ ملوان نیروی دریایی آمریکا در جریان مأموریت رزمی علیه ایران
ابراز نگرانی هند از تحریم‌های آمریکا علیه روسیه و ایران
آغاز سال تحصیلی و افتتاح مدرسه جدید شجره طیبه میناب +عکس
کاناوارو: ایران ازبهترین تیم‌های آسیاست/ شومورودوف: هدفمان پیروزی است
روبیو: توافق با ایران نیازمند زمان و تلاش بسیار است!
طلای ناگویا بر گردن دومین کاراته‌کای قم
۹۸۸ حمله هوایی و موشکی سعودی به یمن
سرلشکر رضایی: دیپلماسی جدید ایران به گذشته برنخواهد گشت
تیم ملی جای جوان‌گرایی نیست/ با ازبکستان آماده جام ملت‌ها می‌شویم
جدیدترین اقدام خصمانه کانادا علیه ایران
انتقاد عراقچی از مماشات اروپایی‌ها از جمله آلمان با قلدری‌های آمریکا
تبادل پیام میان ایران و امریکا دو ساعت به طول انجامید
آخرین تمرین تیم ملی پیش از دیدار با ازبکستان برگزار شد
عارف: امیدواریم در روزهای آینده مبلغ کالابرگ افزایش یابد
قالیباف: رئیس‌جمهور صدای قدرتمند ایران بود
حملات دوباره موشکی و توپخانه‌ای عربستان به صعده یمن
میثاق دانشجویان دانشگاه‌های تهران با شهدای مدرسه میناب
امضای توافق نامه ایران و کره جنوبی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top