تاریخ انتشار: شنبه 1404/08/03 - 14:51
کد خبر: 547116

چاپلوسی هوش مصنوعی تایید شد!

 چاپلوسی هوش مصنوعی تایید شد!

محققان برجسته‌ترین دانشگاه‌های آمریکا در یک مطالعه بزرگ تأیید کردند که چت‌بات‌های هوش مصنوعی به ‌شدت چاپلوس هستند و اقدامات کاربران را ۵۰ درصد بیشتر از انسان‌ها تأیید می‌کنند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ همه ما شواهدی داریم مبنی بر اینکه چت‌بات‌ها چاپلوسی ما را می‌کنند، اما اکنون علم هم آن را تأیید کرده است.

به نقل از انگجت، محققان دانشگاه‌های استنفورد، هاروارد و سایر مؤسسات علمی به تازگی مطالعه‌ای در مورد ماهیت چاپلوسی چت‌بات‌های هوش مصنوعی در مجله Nature منتشر کرده‌اند و نتایج شاید کسی را متعجب نکند. خلاصه اینکه این ربات‌های گفت‌وگوگر، عاشق تایید ما و صحه‌گذاری بر هر چیزی هستند که ما می‌گوییم.

محققان توصیه‌های ارائه شده توسط چت‌بات‌ها را بررسی و کشف کردند که تمایل آنها به چاپلوسی، گسترده‌تر از حد انتظار است. این مطالعه شامل ۱۱ چت‌بات از جمله نسخه‌های اخیر ChatGPT، Gemini، Claude و Llama بود.

نتایج نشان می‌دهد که چت‌بات‌ها ۵۰ درصد بیشتر از انسان، رفتار انسان را تأیید می‌کنند.

آنها چندین نوع آزمایش را با گروه‌های مختلف انجام دادند. یکی از آنها پاسخ‌های چت‌بات‌ها به پست‌های موجود در موضوع «آیا من احمق هستم» را با پاسخ‌های انسانی مقایسه کرد. این یک زیرگروه در ردیت(Reddit) است که در آن افراد از جامعه می‌خواهند رفتار آنها را قضاوت کنند و کاربران ردیت در این مورد بسیار سخت‌گیرتر از چت‌بات‌ها بودند.

یکی از کاربران در مورد بستن یک کیسه زباله به شاخه درخت به جای دور انداختن آن پرسید که ChatGPT در پاسخ به آن اعلام کرد که «قصد فرد برای نظافت، قابل تحسین است». طبق گزارش گاردین، این مطالعه در ادامه نشان داد که چت‌بات‌ها حتی زمانی که کاربران «غیرمسئولانه، فریبکارانه یا به خودآزاری اشاره می‌کردند» نیز به اعتباربخشی به آنها ادامه می‌دادند.

در آزمایشی دیگر، ۱۰۰۰ شرکت‌کننده در مورد سناریوهای واقعی یا فرضی با چت‌بات‌های عمومی صحبت کردند، اما برخی از آنها برای کاهش شدت تعریف و تمجید برنامه‌ریزی مجدد شده بودند. کسانی که پاسخ‌های چاپلوسانه دریافت می‌کردند، هنگام بروز مشاجرات، تمایل کمتری به اصلاح اوضاع داشتند و حتی زمانی که هنجارهای اجتماعی را نقض می‌کردند، احساس می‌کردند که رفتارشان موجه‌تر است. همچنین شایان ذکر است که چت‌بات‌های سنتی به ندرت کاربران را تشویق می‌کردند که مسائل را از دیدگاه شخص دیگری ببینند.

دکتر الکساندر لافر(Alexander Laffer) که در دانشگاه وینچستر در مورد فناوری‌های نوظهور مطالعه می‌کند، گفت: این پاسخ‌های چاپلوسانه ممکن است نه تنها افراد آسیب‌پذیر، بلکه همه کاربران را تحت تأثیر قرار دهد و بر جدیت بالقوه این مشکل تأکید می‌کند. همچنین توسعه‌دهندگان مسئولیت دارند که این سیستم‌ها را اصلاح کنند تا واقعاً برای کاربر مفید باشند.

این موضوع به دلیل تعداد زیاد افرادی که از این چت‌بات‌ها استفاده می‌کنند، جدی است. گزارش اخیر مؤسسه بنتون(Benton) نشان می‌دهد که ۳۰ درصد از نوجوانان برای «گفت‌وگوهای جدی» به جای انسان‌های واقعی با هوش مصنوعی صحبت می‌کنند.

شرکت اوپن‌ای‌آی(OpenAI) در حال حاضر درگیر یک دعوای حقوقی است که چت‌بات آن را به فراهم کردن امکان خودکشی یک نوجوان متهم می‌کند. شرکت کاراکتر ای‌آی(Character AI) نیز پس از گزارش دو مورد خودکشی نوجوانان که در آن نوجوانان ماه‌ها به چت‌بات‌های آن اعتماد کرده بودند، دو بار مورد شکایت قرار گرفته است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
تاخیر در صدور ویزای اعضای تیم ملی فوتبال
جزئیات استخدام ۲۰۰ آتش‌نشان در تهران اعلام شد
جشنواره «ایران جوان» باید پیام امید و آینده‌نگری را به جامعه منتقل کند
مرحله پنجم کالابرگ برای هفت دهک جامعه تأمین شده است
شرط ریاض برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل
رشد آرام طلا و جهش حباب سکه
جدیدترین آمار دانشجویان خارجی کشور
پارک ICT آماده واگذاری زمین و تسهیلات به کنسرسیوم‌های مشترک فناوری است
ایجاد تالار ارزی ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان
هدف دیپلماسی کشور، رفع تحریم‌هاست
حداکثر سقف معادل سازی دروس برای دانشجویان اخراجی و انصرافی اعلام شد
مرزبندی نظام پرستاری با جریان‌های مخرب و ناامیدکننده
گرانی و کمبود «دارو» دوباره به صحن مجلس آمد!
آمادگی سازمان غذا و دارو برای توسعه همکاری های آزمایشگاهی
شب فوتبالی‌ها با رئیس جمهور چگونه گذشت؟
شناگر ایران از فینال انصراف داد
انتشار یک تصویر از ترامپ جنجال برانگیز شد
خدا تختی را «جهان پهلوان» کرد
۷ کاربرد سیم افشان در ساختمان و صنعت
ضررهای استفاده از طلا برای مردان در علم پزشکی
چگونه در تهران سریع‌تر امداد خودرو بگیریم؟ ۷ نکتهٔ کاربردی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top