تاریخ انتشار: سه شنبه 1404/08/06 - 09:57
کد خبر: 547375

نگاهی بر جشنواره فیلم کوتاه پایتخت؛

جشنواره فیلم‌کوتاه تهران؛ فستیوال نازکشی اصلاح‌طلبان از اباهه‌گران

جشنواره فیلم‌کوتاه تهران؛ فستیوال نازکشی اصلاح‌طلبان از اباهه‌گران

اختتامیه چهل و دومین جشنواره فیلم کوتاه تهران با حواشی گسترده‌ای همراه بود؛ از بی‌توجهی داوران به آثار با کیفیت و استقبال از فیلم‌های سیاسی و شبه‌روشنفکری گرفته تا نمایش رفتارهای مغایر با قوانین و هنجارهای فرهنگی، که نگرانی‌ها درباره مدیریت و جهت‌گیری جشنواره در دولت جدید را افزایش داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ محمد ادیب دیبا/// جمعه شب اختتامیه چهل و دومین جشنواره فیلم کوتاه تهران برگزار شد. جشنواره‌ای که در کنار آثار قابل قبولی که در آن حضور داشتند؛ میزبان آثار ضعیف زیادی نیز بود.

قابل اشاره است که هیات داوران نسبت به بخش زیادی از آثار با کیفیت جشنواره بی‌توجه بودند. با بررسی نامزدها و برنده‌های جوایز، الگوی مشخصی از منطق تصمیم‌گیران امر پدیدار می‌شود که در آن داوران جشنواره تعمدا در تلاش بودند آثار منسوب به نهادهای فرهنگی را بایکوت کنند.

جشنواره فیلم کوتاه تهران در این دوره، درب جشنواره را برای جریان فرهنگی شبه‌روشنفکر که علت بیرون ماندن خود از جشنواره در سه سال گذشته را سیاسی می‌دانستند باز کرد. اما اتفاقی که افتاد؛ بطلان ادعاهای جریان روشنفکر بود.

برای مثال دقایق کوتاهی از فیلم‌های مثل لونا از مرتضی حکاکیان؛ حضار سالن نمایش را غرق خنده کرد. نه بخاطر اینکه فیلم احیانا از ژانر کمدی بود بلکه این فیلم و بسیاری از فیلم‌های دیگر جریان روشنفکری در این جشنواره دچار کمدی ناخواسته بودند.

همزمان این اتفاق فیلم‌هایی مانند بیست و یک اثر فرزاد رنجبر، دریچه ابراهیم شهبازی و پیام‌بر اثر احسان عابدنیا مورد تشویق مردم قرار می‌گرفتند. همچنین تمام آثار ذکر شده در ۱۰ اثر منتخب آرای مردمی بودند. این اتفاق برخلاف پیش‌بینی و میل جریان روشنفکر بود.

اما عقده‌گشایی جریان غرب‌گرا و شبه‌روشنفکر به این مسائل محدود نماند. کشف‌حجاب‌های متعدد در فیلم‌هایی نظیر «انار» نه‌تنها بر وزن فنی اثرها اضافه نکرده بلکه در نگاه مخاطبان، به یک اقدام تبلیغاتی و سیاسی تبدیل شده‌بود. 

همچنین آثاری با محتوای سیاسی الهام گرفته از اینترنشنال نیز در این جشنواره دیده می‌شد. فیلم چشم‌بسته از حمید یوسفی، با داستانی کنایه آمیز به ارزش‌های جمهوری‌اسلامی توهین کرد. چشم‌بسته البته تنها نبود؛ فیلم‌هایی دیگر نظیری "شاهنامه" نیز از این مد جشنواره عقب نماندند.

چالش مهم دیگر این جشنواره، بی‌حجابی و بدپوششی گسترده در محل برگزاری جشنواره محسوب می‌شد. در حقیقت دبیرخانه جشنواره که نشان‌ داده بود می‌تواند تعداد زیادی از نیروهای امنیتی را به منظور بررسی بلیط‌ها و کارت‌های حضار استخدام کند، با بی‌اعتنایی تعجب‌آوری از کنار هتک حرمت قوانین جمهوری اسلامی و فرهنگ ایرانی‌-اسلامی گذشته بود.

جای سوال دارد که چرا مدیران اصلاح‌طلب انجمن سینمای جوان تا این حد به جریان روشنفکری میدان می‌دهند؟ جریانی که به‌نظر می‌آید در آراء سیاسی حقیقی‌شان نیز تفاوتی میان مدیران اصلاح‌طلب و اصولگرا قائل نیستند و حضور امسال‌شان بیشتر به این دلیل است که عرصه قبح‌شکنی و فعالیت رانتی را در جشنواره امسال، مناسب‌تر ارزیابی کرده‌اند. 

اولین جشنواره فیلم کوتاه تهران تحت مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد دولت پزشکیان، در قبضه جریان شبه‌روشنفکر بود. جشنواره‌ای که در آن بیش از مسائل فنی؛ کشف حجاب و کنایه‌های سطحی سیاسی، مورد اقبال داوران قرار می‌گرفت.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ اواخر مرداد اعلام می‌شود
پزشکیان درخشش تیم ملی المپیاد هوش مصنوعی ایران را تبریک گفت
پوشش رسانه‌ای حج، عمره، اربعین و اعتاب مقدسه، روایت مجموعه‌ای از لحظه‌هاست
هیچ واحد تولیدی در تهران نباید بدون اطلاع قبلی با قطعی برق مواجه شود
گزارش رسانه آمریکایی از اقدام ایران برای اخراج آمریکا از خلیج فارس
چطور «نه به اعدام» به بازتولید خشم و قتل مداح جوان منجر شد؟
مردی که خبرنگاری در ایران را صاحب دانش کرد
پیش‌بینی افزایش ۲۵ درصدی حضور زائران در دهه پایانی ماه صفر در مشهد
حل معضل آلودگی هوای تهران نیازمند تصمیم‌گیری در سطح ملی است
خبرنگاران در خط مقدم جهاد تبیین و صیانت از انسجام ملی هستند
عکاسان و خبرنگاران در دفاع مقدس +عکس
مومنی: رسانه می‌تواند امنیت‌ساز باشد
ادامه ادعاهای سنتکام درباره محاصره دریایی ایران
صالحی: خبرنگاران در سخت‌ترین شرایط کنار ملت بودند
ظرفیت‌های علمی دانشگاه فردوسی برای میزبانی از زائران دهه پایانی صفر
تشکیل تیم کارآگاهان زبده برای دستگیری عاملان قتل رجب‌زاده
آماده‌سازی مواکب برای میزبانی از زائران رضوی +عکس
هانتر بایدن: سرطان جو بایدن به استخوان‌هایش سرایت کرده است
تاکید صریح همتی بر تشدید نظارت بر بانک‌ها
حضرتی: رسالت خبرنگار کشف و نشر حقیقت است
انصاری: خسارت‌های زیست‌محیطی جنگ در خلیج فارس را مطالبه‌ می‌کنیم
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top