تاریخ انتشار: سه شنبه 1404/08/06 - 20:17
کد خبر: 547422

خسروپناه:

رشد حوزه‌های علمیه بانوان دستاورد بزرگ انقلاب است

رشد حوزه‌های علمیه بانوان دستاورد بزرگ انقلاب است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر نقش محوری بانوان در تمدن‌سازی و تحولات علمی پس از انقلاب اسلامی، از رشد چشمگیر حضور بانوان نخبه در دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه خبر داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در سخنانی در حوزه علمیه خواهران البرز با عنوان دوره «تربیت کنشگر تخصصی خانواده و زنان»، بر نقش‌آفرینی تعیین‌کننده بانوان در حلقه‌های میانی جامعه تأکید کرد.

وی گسترش چشمگیر حضور و تأثیرگذاری بانوان در عرصه‌های علمی، فرهنگی و تمدن‌سازی را یکی از برجسته‌ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی برشمرد و این تحولات را نتیجه مستقیم حاکمیت ارزش‌های اسلامی و نظام جمهوری اسلامی دانست.

وی افزود: امروز در دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز نوآوری پیشرفته‌ای مانند مؤسسه رویان، این بانوان جوان، محجبه و نخبه هستند که مسئولیت آزمایشگاه‌های پیچیده‌ای را بر عهده دارند؛ نمونه‌هایی که در سطح جهانی نیز کمیاب است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رشد چشمگیر حوزه‌های علمیه بانوان را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: قبل از انقلاب، تنها یک حوزه علمیه بانوان در قم به نام توحید فعالیت داشت اما امروز در سراسر کشور، حوزه‌های علمیه بانوان در کنار مراکز پژوهشی، فعالانه در حال تولید دانش عمیق و اصیل هستند.

وی با مقایسه وضعیت زن در جامعه اسلامی و برخی جوامع غربی افزود: در نظام اسلامی، زن به عنوان انسانی باکرامت، عالم، فاضل و مؤثر در ساختن تمدن اسلامی و ایرانی شناخته می‌شود. این نگاه متعالی، در مقابل رویکردهایی قرار دارد که ممکن است از زن به عنوان ابزاری برای اهداف تجاری و ترویج مصرف‌گرایی استفاده کنند و جایگاه انسانی او را نادیده بگیرند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به لزوم تمرکز بر مرجعیت فرهنگی و اجتماعی بانوان برای حل مسائل خانواده، خاطرنشان کرد که پیروزی تمدن علمی و فرهنگی ما، منوط به جدی گرفتن نقش بانوان است.

وی هشدار داد که برخی آسیب‌های اجتماعی، ریشه در نگرش‌های نادرست در حوزه آموزش و فرهنگ عمومی دارد و این مسائل پیچیده، نیازمند توجه جدی نظام و جامعه هستند.

یکی از بخش‌های دیگر سخنرانی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، خواسته استاد خسروپناه برای شکل‌گیری مرجعیت فرهنگی بانوان بود، مرجعیتی که مردم به آنها مراجعه کنند، همان‌گونه که در حوزه فقه از مراجع تقلید پرسش می‌شود.

وی تأکید کرد که مسئولیت حل مسائل بانوان، تنها بر عهده دولت نیست، بلکه بانوان خود باید این مرجعیت را به دست آورند. شرط اول این حرکت، باور خود بانوان به توانایی‌هایشان و شرط دوم، اعتماد و تسهیل‌گری مسئولان است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
انتخابات شورای مرکزی انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان برگزار می‌شود
توضیح اتحادیه دانشگاه‌های غیردولتی درباره افزایش شهریه
کارت شرکت در آزمون کاردانی ویژه مهارتی سال ۱۴۰۵ منتشر شد
پذیرش پژوهشگر پسادکتری در پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران
کارت شرکت در آزمون کاردانی به کارشناسی ۱۴۰۵ منتشر شد
جای خالی ملاحظات امنیتی در مصوبه بازگشت دولت به پیام‌رسان‌های خارجی
از صلح شرافتمندانه تا رفراندوم؛ بازی تکراری برای تطهیر دشمن و فشار بر مردم
قشقاوی: تحریم‌کنندگان ایران حق عبور از تنگه هرمز را ندارند
رایزنی الزیدی با مقام آمریکایی درباره کاهش تنش در منطقه
قالیباف: قبل از ارتفاع گرفتن، حسابی گرم کن!
رسانه کره‌ای: سئول بین هشدار ایران و فشار آمریکا گیر کرده است
توقف استقلال برابر آلومینیوم
عقب نشینی به سبک ترامپ
باخت النصر در شب بد مهدی قائدی در امارات
ایران پیشرو در علوم آزمایشگاهی
هشدار درباره پیامدهای اجتماعی و روانی سقط
اولین تصاویر و اطلاعات شهدای حادثه تروریستی کورین
خسارت سنگین به پهپادهای آمریکایی در جنگ با ایران؛سرنگونی ۴۵ فروند MQ-۹
ادعای وزیر انرژی آمریکا درباره حجم نفتی که از تنگه هرمز عبور می کند!
منبع یمنی: درصورت ورود عربستان به جنگ فراگیر، گزینه‌های ما متعدد است
شهادت دو پاسدار امنیت در منطقه کورین زاهدان
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top