تاریخ انتشار: پنجشنبه 1404/08/08 - 03:33
کد خبر: 547523

گروسی: افزایش غنی‌سازی اورانیوم در ایران مشاهده نشده است

گروسی: افزایش غنی‌سازی اورانیوم در ایران مشاهده نشده است

در حالی که مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از عدم مشاهده غنی‌سازی فعال اورانیوم در ایران خبر داد، مدعی شد تحرکات جدیدی در تأسیسات هسته‌ای ایران دیده شده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم؛ رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عصر چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کرد که به نظر نمی‌رسد ایران در حال حاضر به‌طور فعال مشغول غنی‌سازی اورانیوم باشد.

وی در ادامه مدعی شد که اخیراً تحرکات جدیدی در تأسیسات هسته‌ای ایران مشاهده شده است. گروسی برای اثبات این ادعا به تصاویر ماهواره‌ای یک اندیشکده آمریکایی استناد کرد.

گفت‌وگوهای سازنده با ایران ادامه دارد

گروسی افزود که آژانس در حال گفت‌وگوی سازنده با ایران است و تلاش دارد دامنه بازرسی‌ها را گسترش دهد، با وجود اینکه هنوز به همه تاسیسات مرتبط دسترسی ندارد.

او تاکید کرد که تاکنون هیچ نشانه‌ای از فعالیت‌های هسته‌ای قابل توجه مشاهده نشده است.

گروسی همچنین گفت: آژانس بر شفافیت در روند بازرسی‌ها تأکید دارد و توضیح داده که اگرچه فعالیت‌های صنعتی در جریان است، اما این فعالیت‌ها لزوماً به معنای غنی‌سازی هسته‌ای نیستند. گفت‌وگوهای جاری با ایران برای درک ماهیت این فعالیت‌ها بسیار حیاتی هستند.

فعالیت‌های هسته‌ای ایران از ابتدا با هدف صلح‌آمیز و بهره‌برداری علمی و صنعتی آغاز شده و تحت نظارت بین‌المللی ادامه یافته است. ایران همواره تأکید کرده که برنامه هسته‌ای‌اش برای تولید انرژی، درمان‌های پزشکی و کاربردهای کشاورزی است.

مدیر کل آژانس همچنین مدعی شد که ایران با ذخایر موجود اورانیوم غنی‌شده خود، در صورت تصمیم به نظامی‌سازی برنامه هسته‌ای، می‌تواند تا 10 بمب اتمی تولید کند.

این در حالی است که ایران بارها اعلام کرده  قصدی برای ساخت بمب اتمی ندارد.

مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی افزود: صراحتا  اعلام کردیم که حمله به تاسیسات هسته‌ای کشورها برخلاف اساسنامه آژانس است، اما ما وارد جنبه‌های سیاسی ماجرا نمی‌شویم.

گروسی گفت: ما به‌تدریج در حال بازگشت هستیم. ما در حال حاضر از تاسیسات آسیب‌دیده یا هدف قرار گرفته در نطنز، اصفهان و فردو بازرسی نمی‌کنیم. باید بگویم که در حال گفت‌وگو با ایران هستیم.

گروسی در پایان افزود که از روز چهارشنبه، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ایران حضور یافته‌اند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
پنج عامل خاموش فروپاشی خانواده؛ از خودخواهی تا توقعات نابجا
ایران در مسیر دو انقلاب!
نتایج نهایی آزمون‌ها پس از رسیدگی به اعتراض‌ها در سامانه «بینا» قابل مشاهده است
آغاز انتخاب کادر اجرایی کاروان‌های تمتع ۱۴۰۶
تهیه ۱۲ طرح عملیاتی برای رفع مسائل ذی‌نفعان تأمین‌اجتماعی
قیمت برخی محموله‌های فیزیکی نفت از ۱۳۰ دلار فراتر رفت
مخبر: دشمن در حوزه‌های مختلف در مقابل ایران شکست خورد
روابط ایران و چین با اراده رهبران دو طرف در سطح راهبردی هدایت می‌شود
دولت آماده همکاری با بخش خصوصی برای جهش تولید مسکن است
روایت آنکارا از رایزنی میان عراقچی و وزیر خارجه ترکیه
وزیر آمریکایی درباره قیمت انرژی: نمی‌توانم رفتار ایران را پیش‌بینی کنم
وزیر کشور در آنکارا خبر داد؛ تصویب ایجاد ۲ مرز جدید بین ایران و ترکیه
جبهه پایداری: استمرار اجتماعات مردمی از جلوه‌های قدرت اجتماعی کشور است
عارف: هزینه تأخیر پروژه‌های مسکن برای متقاضیان جبران شود
عراقچی: از راه‌حل‌های دیپلماتیک که حقوق ملت ایران را تأمین کند، استقبال می‌کنیم
هشدار حمله هسته‌ای کره‌شمالی به آمریکا و کره‌جنوبی
شایسته‌سالاری و شفافیت، حلقه مفقوده مبارزه با فساد در شرکت‌ها، صندوق‌های بازنشستگی و سازمان‌های دولتی است
اقدام خصمانه سوئد علیه ایران
جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال یک‌طرفه شد
تشدید حملات رژیم صهیونیستی به غزه
منابع بودجه ۱۴۰۶ باید متناسب با تکالیف برنامه هفتم امنیت غذایی باشد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top