تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/08/14 - 19:19
کد خبر: 547896

ورود وزارت دفاع برای مقابله با آتش‌سوزی جنگل‌ها

ورود وزارت دفاع برای مقابله با آتش‌سوزی جنگل‌ها

مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به همکاری وزارت دفاع و سازمان مدیریت بحران برای مقابله با حریق جنگل‌ها گفت: تجهیزاتی مانند سبد حمل بالگردی در وزارت دفاع در حال تولید است اما همچنان به بالگردهای تخصصی نیاز داریم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ «مهرداد اکبریان» در گفت‌وگو با تسنیم در گرگان اظهار کرد: وسعت عرصه‌های منابع طبیعی در کشور 132 میلیون هکتار است که برای حفاظت و حراست از آنها به مشارکت عمومی نیاز داریم.

مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در خصوص چالش‌های مقابله با حریق در عرصه‌های منابع طبیعی گفت: مدیریت مؤثر حریق در عرصه‌های طبیعی با چالش‌های متعددی روبه‌رو‌‌ست. از یک سو، وسعت بسیار زیاد مناطق تحت حفاظت (132 میلیون هکتار) و از سوی دیگر، تنوع شرایط اقلیمی و توپوگرافی در استان‌های مختلف، نیازمند تجهیزات تخصصی و متناسب با هر منطقه است.

وی خاطرنشان کرد: بر‌اساس آمارهای رسمی، سالانه حدود 49 هزار هکتار از عرصه‌های طبیعی کشور درگیر آتش‌سوزی می‌شود که عدد قابل توجهی محسوب می‌شود.

اکبریان یکی از چالش‌های اصلی در این موضوع را مشکل دسترسی به کانون‌های حریق عنوان کرد و گفت: در بسیاری از موارد، نیروهای اطفا باید مسافت‌های طولانی حتی تا چهار ساعت پیاده‌روی را برای رسیدن به محل حریق طی کنند. این موضوع، ضرورت طراحی تجهیزات سبک، ارگونومیک و قابل حمل توسط نفر را بیش از پیش نمایان می‌سازد.

وی ادامه داد: در رویکرد جدید سازمان، موضوع نگهداری و تعمیرات تجهیزات در اولویت قرار گرفته است. نمونه بارز این تغییر نگرش، تعمیر دستگاه پتروکایر سه میلیاردی با هزینه‌ای تنها 500 میلیون تومان است که نشان می‌دهد هنر تنها در خرید تجهیزات نیست، بلکه در حفظ و نگهداری دارایی‌های موجود است.

مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به بهره گیری از توان شرکت‌های دانش بنیان برای طراحی و تولید تجهیزات موردنیاز گفت: طی سه دهه تجربه عملیاتی، گام‌های بلندی در زمینه طراحی و تولید تجهیزات تخصصی برداشته شده ‌که از جمله آن می‌توان به طراحی آتش‌کوب‌های تلسکوپی یک کیلوگرمی به جای نمونه‌های سنگین چهار کیلوگرمی، تولید ماسک‌های ویژه با قابلیت محافظت کامل از صورت و سیستم تنفسی و طراحی کفش‌های سبک و مقاوم برای شرایط سخت عملیاتی اشاره کرد.

وی با بیان اینکه از نظر فنی و تخصصی در حوزه اطفای حریق هیچ کمبودی نسبت به استانداردهای جهانی وجود ندارد، اظهار کرد: مشکل اصلی در بعد مدیریت و انسجام سازمانی است. نبود ساختار سازمانی مصوب برای یگان حفاظت، باعث شده تا نیروهای متخصص نتوانند به طور کامل بر مأموریت‌های تخصصی خود متمرکز شوند.

اکبریان اضافه کرد: تنها نقطه ضعف جدی در حوزه اطفای هوایی است که در این زمینه همکاری‌های مؤثری با وزارت دفاع و سازمان مدیریت بحران آغاز شده است. طراحی و تولید سبدهای حمل بالگردی در صنایع وزارت دفاع، گامی رو به جلو در این زمینه محسوب می‌شود. همچنین رئیس مرکز امداد هوایی کشور با همراهی کامل سازمان منابع طبیعی، در حال برنامه‌ریزی برای تأمین بالگردها و پرنده‌های تخصصی مورد نیاز است. در این زمینه، سبدهای مخصوص در صنایع وزارت دفاع در حال تولید بوده و تنها نیاز به تأمین بالگردهای تخصصی‌تر احساس می‌شود.

وی گفت: استان گلستان به عنوان یکی از استان‌های با اولویت در حوزه مدیریت حریق، در کانون توجه سازمان منابع طبیعی قرار دارد. اگرچه این استان از نظر دارا بودن تجهیزات در وضعیت مطلوبی قرار دارد، اما برخی تجهیزات موجود نیاز به بازسازی داشتند که در قالب قرارداد جدید، تمامی این تجهیزات اورهال شده‌اند.

مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده، پیش‌بینی می‌شود تا پایان آبان ماه 1404، تجهیزات استان گلستان به طور کامل به چرخه عملیاتی بازگردند. در این طرح، تجهیزات سه میلیاردی با هزینه‌ای حدود 300 تا 400 میلیون تومان اورهال شده و به بهره‌برداری می‌رسند.

وی با اشاره به توجه سازمان منابع طبیعی به استان‌های پرخطر گفت: سازمان منابع طبیعی با اولویت‌بندی استان‌های پرخطر، در حال توزیع تجهیزات جدید است. استان گلستان به دلیل دارا بودن جنگل‌های وسیع و تجربه بالای نیروهای محلی، در رتبه اول این اولویت‌بندی قرار دارد.

اکبریان افزود: همچنین استان‌های فارس، کردستان، چهارمحال و بختیاری و گیلان نیز به عنوان استان‌های با ریسک بالا در برنامه توزیع تجهیزات سازمان قرار دارند. این استان‌ها از نظر سطح زیر پوشش جنگلی و سابقه حریق‌های متعدد، نیازمند توجه ویژه هستند.

وی همچنین بیان کرد: وجود نیروهای متخصص و با تجربه در استان‌های مختلف، از جمله نقاط قوت سازمان منابع طبیعی محسوب می‌شود. این نیروها با سال‌ها تجربه عملی در مدیریت حریق، نقش مؤثری در حفاظت از عرصه‌های طبیعی کشور ایفا می‌کنند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
کشته شدن آمریکایی‌ها در سوریه را تلافی می‌کنیم
هیچ‌وقت به آمریکا به‌عنوان یک مذاکره کننده صادق اعتماد نکرده‌ایم
نتایج آزمون ورودی کارآموزی وکالت سال ۱۴۰۴ کانون وکلا دادگستری اعلام شد
حوزه حکمرانی آب نیازمند ایجاد ساختار صحیح اجرایی است
آمادگی معاونت علمی برای سرمایه‌گذاری یک‌ همتی در شبکه آزمایشگاهی کشور
جنجال جایزه «ترامپ»
کالابرگ سه دهک اول واریز شد
شبکه «شاد» باید منظم، عادلانه و پیشرو باشد
واکنش حماس به ارتکاب جنایت هولناک جدید رژیم صهیونیستی در غزه
دولت تعرفه واردات خودرو از ۴ تا ۱۶۵ درصد را ابلاغ کرد
جایگاه اولی علمی در منطقه دست‌یافتنی است
از هوسرانی تا کرامت زن
نیم سکه ۷۵ میلیون تومان شد
جدیدترین آمار شهدا و مجروحان حملات رژیم صهیونیستی به غزه
کمک به زندانیان و خانواده‌هایشان به صورت گمنام و آبرومند انجام می‌شود
پرداخت ۲۷ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج در بانک مسکن
طراحی سایت نجف آباد| آشنایی با روند طراحی سایت در این شهر
تپسل راهبری پنل‌های تخصصی نمایشگاه تبلیغات و بازاریابی ۱۴۰۴ را بر عهده گرفت
راهنمای جامع شناخت انواع ورق استیل و تفاوت آنها؛ کدام آلیاژ برای شما مناسب است؟
رزومه و گیت‌هاب حرفه‌ای چگونه شانس استخدام برنامه‌نویس را افزایش می‌دهد؟
داود سعیدی و انتشار « کتاب سراب بی‌پایان»؛ ورود رسمی یک نویسنده جوان به دنیای رمان‌نویسی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top