تاریخ انتشار: شنبه 1404/08/17 - 22:27
کد خبر: 547978

گروسی:

اورانیوم غنی‌شده ایران در سایت‌های بمباران‌شده باقی مانده‌اند

 اورانیوم غنی‌شده ایران در سایت‌های بمباران‌شده باقی مانده‌اند

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با بیان اینکه این نهاد در حال گفت‌وگو با ایران برای احیای بازرسی‌هاست، گفت: اورانیوم غنی‌شده تا سطح ۶۰ درصد همچنان در تاسیسات هدف‌قرار گرفته‌شده وجود دارد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی تلویزیونی با شبکه فرانسوی درباره وضعیت برنامه هسته‌ای ایران پس از حملات تجاوزکارانه ماه ژوئن و تداوم بازرسی‌ها توضیح داد.

گروسی در گفت‌وگو با شبکه LCI با اشاره به پیچیدگی وضعیت ایران گفت: «برای ما، این پیچیدگی عمدتاً در سطح فعالیت‌های هسته‌ای نمود دارد. تنش‌ها وجود دارد، چه در روابط با غرب و چه با سازمان‌های بین‌المللی.»

او درباره آخرین وضعیت دسترسی آژانس به تأسیسات هسته‌ای ایران اظهار داشت: «از زمان حملات ژوئن، ما هنوز فرصت بازگشت به آن سایت‌ها را نداشته‌ایم. البته این به معنای غیبت کامل آژانس نیست. ما به‌تدریج بازرسی‌ها را از سر گرفته‌ایم، اما فقط در سایت‌هایی که می‌توان گفت حساس نیستند. اما سه سایتی که در ژوئن بمباران شدند، شامل فردو، نطنز و اصفهان، همچنان برای بازرسان ما غیرقابل دسترسی هستند.»

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزود: «این سایت‌ها باید در دسترس باشند، چرا که ایران تصمیم خوبی اتخاذ کرده و اعلام کرده قصد خروج از معاهده عدم اشاعه را ندارد. اما ماندن در چارچوب این رژیم معاهده‌ای، مستلزم پذیرش بازرسی‌هاست. این همان موضوعی است که ما در حال مذاکره با ایران درباره آن هستیم.»

گروسی تأکید کرد که «آژانس همچنان از وضعیت این سایت‌ها آگاه است» و گفت: «می‌توانم دو نکته را بگویم که قبلاً هم مطرح کرده بودم: نخست اینکه زیرساخت‌های فیزیکی به‌شدت آسیب دیده‌اند. دوم و بسیار مهم‌تر، اینکه اورانیوم غنی‌شده تا سطح ۶۰ درصد که نزدیک به سطح نظامی است و می‌تواند برای تولید سلاح هسته‌ای استفاده شود، همچنان در آنجا وجود دارد.»

این اظهارات این درحالی‌است که ایران بارها اعلام کرده قصدی برای ساخت سلاح هسته‌ای ندارد و مدیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز این موضوع را در گزارش خود تایید کرده است.

مدیرکل آژانس در ادامه این گفت‌وگو و در پاسخ به این پرسش که «آیا این اورانیوم هنوز در اختیار ایران است؟»، گفت: «بله، در همان سطح غنی‌سازی باقی مانده است. نمی‌دانیم دقیقاً در چه وضعیتی است، زیرا برخی از این سایت‌ها در تونل‌ها و مکان‌های زیرزمینی قرار دارند که ما قبلاً به‌طور منظم بازرسی می‌کردیم. من خودم در نوامبر گذشته آنجا بودم و بازرسان ما مرتباً در آنجا حضور داشتند.»

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
باقری: کشورها از ابتکار ایران درباره معادله امنیتی جدید استقبال کردند
اعلام اسامی بازیکنان تیم فوتبال امید برای اردوی ترکیه
بقایی: آمریکا شریک تمام جنایات رژیم صهیونیستی در لبنان و منطقه است
همه ۲۷ کشور عضو از تنگه هرمز ضربه خوردند
چهار ضلعی پیام رهبری در موقعیت جنگ ترکیبی
 نگاهی به مصاحبهٔ اخیر محمود سریع‌ القلم با مجلات «آگاهی نو» و «اندیشه پویا»
اروپا بیست‌ویکمین بسته تحریمی ضد روسیه را آماده می‌کند
سیاست ایران گسترش همکاری با کشورهای مسلمان و همسایه است
هزینه انجام پایان نامه با استفاده از Chatgpt Plus
بهترین چیلر تراکمی ایرانی برای برج مسکونی در تهران چیست؟
راهنمای پذیرش و چاپ سریع مقاله
تشکر از تیم مذاکره کننده و اعلام نگرانی عمیق دربارۀ مذاکرات
 «الله‌اکبر» سلاح راهبردی امت اسلام برای درهم‌شکستن سلطه استکبار است/ اتحاد مسلمانان، رژیم صهیونیستی را در بن‌بست گسترش مقاومت گرفتار کرد
صندلی نمایندگی، سنگر خط مقدّم تحوّل در مسیر پیشرفت کشور است
فیلم | رسوایی قاری کویتی در محضر قرآن
فیلم | خطر انحرافات کوچک
 دارایی‌های ایران باید بدون قید و شرط آزاد شود
فیلم | پاسخ سپاه به تعرض سحرگاه امروز ارتش متجاوز آمریکا به بندرعباس
شهید شیرازی تجسم امانت و ولایت‌مداری بود
پیامدهای جنگ رمضان چگونه بر اقتصاد آمریکا اثر می‌گذارد؟
دشمن شکست‌خورده روی ۷ نقطه تمرکز کرده است
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top