تاریخ انتشار: یکشنبه 1404/08/18 - 23:29
کد خبر: 548038

معاون هیئت عمومی دیوان عالی کشور:

قانون جدید چک مانع صدور چک‌های بلا محل می‌شود

قانون جدید چک مانع صدور چک‌های بلا محل می‌شود

معاون هیئت عمومی دیوان عالی کشور با اشاره به برخی نوآوری‌های قانون جدید چک گفت که این قانون مانع صدور چک‌های بلا محل می‌شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، به نقل از قوه قضاییه، نشست نقد و بررسی رای وحدت رویه دیوان عالی کشور درخصوص قانون چک با حضور امانی، معاون و دبیر هیئت عمومی دیوان عالی و تنی چند از اساتید حقوق دانشگاه‌های کشور در سالن عدالت دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

امانی معاون هیئت عمومی دیوان عالی کشور در این نشست گفت: مطابق اصل ۱۶۱ قانون اساسی کشور ۲ وظیفه عمده بر عهده دیوان عالی کشور قرار داده شده که یکی از آنها نظارت بر محاکم و دیگری وحدت رویه قضایی بین دادگاه‌هااست.

وی افزود: در ماده ۳۱۱ قانون تجارت، قانونگذار یکسری شرایطی را برای چک در نظر گرفته و ارکان آن را شامل محل، تاریخ و امضا در نظر گرفته است و صدور چک به وعده را هم ممنوع کرده است.

معاون هیئت عمومی دیوان عالی کشور گفت: این قانون چک دچار تغییراتی شد تا در سال ۱۳۹۷ که قانونگذار در این قانون جدید یک شرط را به شروط مندرج قبلی اضافه کرده و گفته است وقتی چک صیادی در سال ۹۹ به بعد صادر می‌شود، باید به ثبت برسد.

وی تصریح کرد: در قوانین اخیر که تصویب شده، قانونگذار اراده حاکمیت را بر حاکمیت اراده برتر دانسته تا نظم و انضباط لازم را حاکم کند، در قانون آمده که چک باید به ثبت برسد و این را به عنوان شرط در نظر گرفته و ضمانت اجرا نیز برای آن در نظر گرفته است؛ لذا اگر چک به ثبت نرسانده شود، در حکم سندعادی است.

معاون هیئت عمومی دیوان عالی کشور افزود: بطور مثال، در قانون سال ۱۳۹۷ چک بوعده را پذیرفته و در این صورت یکسری شرایط را نیز برایش در نظر گرفتیم، در این صورت چک لزوما باید به ثبت برسد و با این روند دیگر نیازی به اقامه دعوا نیست و فرد می‌تواند درخواست صدور اجراییه داشته باشد. بدین ترتیب با این قانون جدید یک دعوا از محاکم دادگستری حذف شد.

امانی بیان کرد: سابقا شما اگر می‌خواستید یک برگ چک را مطالبه کنید باید طرح دعوا می‌کردید اما قانونگذار در این قانون نوعی نوآوری داشته است مبنی بر اینکه اگر چک را در سامانه ثبت کرده باشیم، نیاز به طرح دعوا نیست و می‌توان اجراییه گرفت و وجه چک را دریافت کرد.

وی گفت: یک نوآوری دیگر نیز قانونگذار در این قانون آورده است، برای اینکه منشا چک مشخص شود، سامانه‌ای در نظر گرفت و افراد را ملزم کرد که نقل و انتقال چک در آن سامانه ثبت کنند. بدین معنا که در مقطعی که افراد می‌خواهند معامله کنند باید این اطلاعات در سامانه رد و بدل شود و همزمان مشخص شود کسی که چک را صادر می‌کند، توانایی پرداخت آن را دارد یا خیر؟ زیرا از شرایط صدور چک صیادی اعتبار سنجی بود. با این کار از صدور چک‌های بلامحل جلوگیری شد.

معاون هیئت عمومی دیوان عالی کشور تاکید کرد: گذشته از آن ما به سمت بانکداری الکترونیکی رفتیم. در ماده ۱۰ برنامه هفتم قانونگذار باز هم بر این موضوع تاکید کرده که چک‌های کاغذی باید از گردونه معاملات خارج شود، لذا می‌توان گفت این قانون جدید چک یک اراده حاکمیتی بود.

وی افزود: مطلب دیگر اینکه وقتی به سمت الکترونیکی شدن پیش می‌رویم، بانک مرکزی هم نظارتش بر فرایند چک تکمیل می‌شود.

در ادامه برنامه نیز دیگر اساتید دانشگاه به ارائه نظرات موافق و مخالف خود درباره این قانون پرداختند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
عاشورا و پیوست فرهنگی ایران؛ از سوگ شیعی تا سرمایه انسجام ملی
کل خیر فی الحسین؛ بزرگترین خسارت جدایی از حسین (ع) است
برافراشته‌شدن پرچم خونخواهی رهبر شهید در «کشوردوست»
ایران ایستاده در میان فاجعه ۵ تیم آسیایی
توهمات جدید ترامپ درباره تفاهم نامه با ایران
اختلال دسترسی به فیش حقوقی بازنشستگان رفع شد
تکلیف سه تیم صعود کننده گروه دوم مشخص شد
ترامپ ۸۸میلیارد دلار بودجه تکمیلی برای هزینه‌های جنگ ایران درخواست کرد
ناتو باید برای همدستی در ارتکاب جنایت علیه ایران پاسخگو باشد
شگفتی‌سازی دیرهنگام هائیتی نتیجه نداد
بازی یکطرفه برزیل مقابل اسکاتلند
اظهارات متناقض آمریکایی‌ها، تداوم بدگمانی ایرانیان را درپی دارد
هنوز از علت حادثه مدرسه میناب اطلاعی ندارم!
انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه الزهرا (س) و کمیته ملی پارالمپیک جمهوری اسلامی ایران
خوابگاه‌ها میزبان دانشجویان مهمان مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
زنان بیشتر از مردان تحت تأثیر آپنه خواب قرار می‌گیرند
خطر بیماری قلبی در زنان با وزنه زدن کاهش می یابد
آفت بزرگ بزنگاه‌های تاریخی، تأخیر خواص در تشخیص صحنه است
از نقشه راه تا زیاده‌خواهی؛ ضمانت اجرایی کجاست؟
ایران تصویر روشنی از مذاکرات به مردم و جهان ارائه نمیدهد
چند بار بند اول تفاهم نقض شده است؟
کارگاه توان‌افزایی مصاحبه‌کنندگان دکتری ۱۴۰۵ با حضور مدیرکل پژوهش دانشگاه آزاد برگزار شد
شالچی: دانشگاه هنر ایران «خانه تخیل ملی» و «زبان عاطفی جامعه» است/ ضرورت خروج هنر از آتلیه‌ها و نقش‌آفرینی در حل مسائل شهری
پاسخ رئیس بنیاد ملی نخبگان به ابهامات جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی
تعویق یک هفته‌ای امتحانات پایان‌ترم/ غیبت در امتحانات باعث حذف درس نمی‌شود
چالش‌های پنهان دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشاورزی
تمدید مهلت ثبت‌نام دوره تابستانی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند
انتشار فهرست ۶۶۹ نشریه ایرانی نمایه شده در Clarivate و Scopus در SID
تغییر برنامه امتحانات پایان نیمسال دانشجویان دانشگاه امیرکبیر
کرسی‌های ۶ میلیاردی برای پروژه‌های مرزشکن/استقلال مالی ۵ ساله نخبگان
زمان شروع امتحانات دانشگاه شهیدبهشتی به تعویق افتاد
آمار پاسخگویی وزارت علوم و دانشگاه‌ها به شکایات
توافق جدید برای ورود دانش بنیان‌ها به نظام بیمه سلامت
مهلت ثبت درخواست میهمانی و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر تمدید شد
ثبت‌نام ایجاد و ترمیم سابقه تحصیلی از امروز آغاز شد
اعلام جزئیات برگزاری امتحانات دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد در شهر محل سکونت
مصاحبه مجازی داوطلبان دکتری تخصصی ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد از شنبه ۶ تیر آغاز می‌شود
تعریف ۲۰۰۰ پایان‌نامه با مشارکت پژوهشگران ایرانی و استادان خارجی
۵ راهکار برای نجات آموزش عالی؛ از اصلاح ذی‌نفع هراسی تا راه‌اندازی اتاق فکر مسائل بنیادین
مهلت پنج‌روزه برای رفع نقص مدارک فلوشیپ ۱۴۰۵
مدارک مورد پذیرش دکتری تخصصی پزشکی اعلام شد
تفاهم‌نامه ایرانداک و سازمان بازرسی برای ارتقای سلامت علمی کشور
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top