تاریخ انتشار: یکشنبه 1404/08/25 - 19:11
کد خبر: 548581

«رهایی فاطمی»؛ پویشی برای آزادی ۹۷۳ زن زندانی

«رهایی فاطمی»؛ پویشی برای آزادی ۹۷۳ زن زندانی

به همت ستاد دیه از ابتدای ایام فاطمیه پویشی با عنوان «رهایی فاطمی» راه‌اندازی شده است که جامعه هدف این طرح مردمی، آزادی زندانیان زن بدهکار در جرایم غیرعمد است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»،  هم‌اکنون نزدیک به بیست هزار زندانی جرایم غیرعمد در کشور تحمل حبس می‌کنند که ۹۷۳ نفر از این مددجویان را زندان اغلب بدهکار مالی شامل می‌شوند.

در ایام موسوم به «مادر سادات» ستاد دیه به همت اقشار مختلف اجتماعی و به‌طور ویژه حمایت هنرمندان نام‌آشنا و ورزشکاران پهلوان‌کردار با راه‌اندازی پویشی تحت عنوان «مهر فاطمی» در سراسر کشور در صدد برآمده است تا با تکیه بر نام مبارک دخت‌نبوت شرایط استخلاص حداکثری نزدیک به یک‌هزار زندانی خانم را که بیشتر آن‌ها افزون بر دو ماه تجربه حضور در بند دارند آزاد و به آغوش پرمهر خانواده بازگرداند.

تهران بیشترین زندانی زن مالی را دارد

استان تهران با میزبانی از ۱۸۴ بانوی گرفتار حبس، در راس فهرست عددی بیشترین زندانی قرار داشته و در رتبه‌های بعدی این جدول آماری استان فارس و مازندران هستند که هر کدام به ترتیب دارای ۹۶ و ۸۵ خانم زندانی هستند.

سیستان فاقد هر زندانی زن بدهکار در جرایم غیرعمد

به گفته سید اسداله جولایی، رئیس هیات امناء ستاد مردمی دیه کشور در شرایط فعلی اگر چه استانی مانند سیستان و بلوچستان فاقد هر زندانی غیربزهکار است، اما شرایط دیگر استان‌ها علی‌رغم حساسیت بالای محاکم ذیصلاح قضائی در ممانعت از ورود ناخواسته افراد به داخل زندان‌ها چندان مطلوب نیست و با عنایت به اینکه رسیدگی به پرونده زنانی که صرفاً بدهکارند و سابقه کیفری در پرونده ندارند همواره در این نهاد خدمت‌رسان در اولویت‌های کاری بوده اما بعضاً بابت ارقام سنگین بدهی، حمایت از همین مادران و دختران در مواردی مقدور نیست. مددجویان اغلب جوانی که کارشان در تعدیل دیون با عنایت به قاعده «تاخیر در تادیه» روز به روز سخت‌تر هم می‌شود!

۷۳ درصد زندانیان زن «مادر» هستند

این مقام مسئول در خصوص شرایط زندانیان زن جرایم غیرعمد اظهار کرد: طبق آخرین آمار ۷۰۹ نفر زنان زندانی تحت حمایت ستاد مردمی دیه در شمار مادرانی تعریف می‌شوند که با وجود سرپرستی از خانواده، افزون بر سه فرزند دارند.

جوان‌ترین زن گرفتار بند تنها ۲۰ سال دارد

جولایی ادامه داد: کم سن‌و سال‌ترین زندانی بدهکار مالی موجود در سطح ندامتگاه‌های کشور دختر بیست ساله یزدی است و مسن‌ترین بانو نیز متولد ۱۳۱۴ است که پشت میله‌های سرد زندانی در استان تهران گذران عمر می‌کند.

قدیمی‌ترین زندانی زن در شیراز نگهداری می‌شود

رئیس هیات امناء ستاد دیه کشور قدیمی‌ترین زندانی را مربوط به استان فارس اعلام کرد و افزود: شرایط پرونده این خانم که رقم بدهی بالغ بر هشتاد میلیارد ریال دارد، بانوی میان‌سالی در شیراز است که از سال ۱۳۹۷ در بند نگهداری می‌شود.

۲۴ نفر از زندانیان زن دارای مدرک دکتری هستند

جولایی یادآور شد: هر گاه اسم زندانی به گوش یک هموطن می‌رسد، اگر اطلاعات و آمار دقیق نداشته باشد ذهنیت او با افرادی گره می‌خورد که در شمار مخلّان نظم و امنیت جامعه هستند، آن‌هایی که اگر تبهکار و خلافکار هم نباشند، لااقل در ردیف چهره‌های بی‌کفایت طبقه‌بندی خواهند شد، حال اینکه در همین جمعیت ۹۷۳ نفره زندانیان زن موجود در ندامتگاه‌های کشور قابل اعتناست ۲۴ خانم مدرک دکتری دارند. زنانی تحصیل‌کرده که از بد حادثه و بر حسب بی‌تجربگی روانه بند شده‌اند. حال اینکه تا پیش از این تجربه‌ی تلخ آن پزشک متخصص در خوزستان، یا مدیر موفق مدرسه در شهرستان بابل، یا آن استادتمام دانشگاه‌های مطرح در پایتخت به مانند آن مادر داروساز زنجانی گزارش شده همگی با تکیه بر علم و تجربه گرانسنگ خود، در شمار نیروهای انسانی فعال کشور برای اقشار مختلف اجتماعی منشاء خیر بودند.

v همیار زندانیان غیرعمد باشیم

بنابر اعلام این خبر، پویش «رهایی فاطمی» از آغاز ایام فاطمیه آغاز شده و تا روز دوشنبه (۳ آذر ماه) ادامه خواهد داشت. با هر نیت و در قالب هر نذری در روزهای منتهی به شهادت حضرت صدیقه طاهره سلام‌الله‌علیها برای بازگرداندن بانویی از این جمع ۹۷۳ نفره به آغوش خانواده‌های چشم‌انتظار همیار ستاد دیه باشیم.

نیکوکارانی که تمایل دارند با لبیک به این کمپین در اجر این کار معنوی مشارکت نمایند، می‌توانند ضمن مراجعه حضوری به ستاد مردمی دیه در سراسر کشور یا واریز مبالغ اهدایی از طریق درگاه رسمی و امن بانکی این مجموعه، از طریق پیوند پیش‌رو از چند و چون پویش انساندوستانه «مهر فاطمی» اطلاع یابند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
تأیید سنتکام: ۲ کشته و دهها زخمی در حملات موشکی ایران به اردن/ منهدم شدن چندین بالگرد بلکهاوک در اردن و کویت
بزرگداشت رهبر شهید به همت دانشگاهیان و جامعه علمی
قیمت بلیت پرواز اربعین اعلام شد
کشف جسد درپایگاه نظامیان آمریکایی در اردن
آمریکا در حال برنامه‌ریزی برای جنگی گسترده‌ علیه ایران است
ترامپ در حال تماشای فینال جام جهانی از پشت شیشه ضدگلوله + عکس
سلطه اسپانیا بر جوایز فردی
شنیده شدن صدای انفجار در کویت و بحرین
در صورت تشدید حمله به ایران، پایگاه‌های آمریکا را می‌زنیم
حمله به نیروگاه دارخوین تعرضی خطرناک به زیرساخت‌های ایران است
سپاه تصویرآشیانه‌های اف ۱۵ و ۱۶ منهدم شده در اردن را منتشر کرد
سه بار آزمایش، سه بار شکست؛ هنوز هم مذاکره؟
حفظ همگرایی و حضور میدانی مردم مبعوث شده، هدف اصلی وحدت مورد اشاره امام جامعه 
سخنگوی دولت وارد هرمزگان شد
سردار قاآنی: مسیر پر افتخار مقاومت را ادامه خواهیم داد
این تشییع میلیونی و بی‌نظیر از علمدار مقاومت، جلوه‌ای تمام‌عیار از همدلی و اخوّت و هم‌مرامی بین دو ملّت عراق و ایران را نشان داد
مدافع ملی‌پوش از پرسپولیس جدا شد
فیلم| انهدام و جمع‌آوری لاشه پهپاد MQ۹ ارتش تروریست امریکا در عسلویه
کولیوند: بازگشایی بیمارستان ایرانیان دبی باید پیگیری شود
مرادی: «یک ساعت همراهی ملی» مرهمی بر گرمای جنوب و پاسخی به دشمن است
وزیر نیرو: خسارات حملات دشمن را فورا جبران می‌کنیم
دستاورد محققان امیرکبیر برای کاهش مصرف انرژی در شبکه‌های ۵G
کارت آزمون دستیاری منتشر شد/فرایند پذیرش داوطلبان
آغاز ثبت‌نام کاروان بزرگ دانشجویی پیاده‌روی اربعین حسینی
تغییر در فرایند پذیرش دانشجو معلمان ۱۴۰۵
پردیس‌های خوابگاهی؛ راهکاری برای ارتقای کیفیت زندگی دانشجویان
مدیرکل دفتر ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان:
ماندگاری ۸۲ درصدی نخبگان در کشور؛ ۴۲۰ دانش آموخته برتر جذب شدند
دستور وزیر علوم برای بررسی جابجایی یکی از کارکنان دانشگاه علامه
مقاومت برخی مدیران دانشگاه ها در بازگشت به آموزش حضوری
آیین بزرگداشت رهبر شهید انقلاب فردا برگزار می‌شود
جزئیات و نحوه استفاده از مرخصی تابستانی دانشگاهیان اعلام شد
جلسه شورای فرهنگی دانشگاه آزاد با ترکیب جدید اعضای حقیقی برگزار شد
نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ در دهه اول مرداد اعلام می شود
از اجرای طرح نوین تغذیه تا بازسازی روانی-اجتماعی دانشگاه‌ها در دوران پساجنگ
بازدید رهبر شهید از پژوهشگاه رویان نماد قدردانی از جامعه علمی کشور بود
ضربه تازه دولت ترامپ به دانشجویان بین‌المللی
آغاز یازدهمین دوره طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی
برگزاری کنکور ارشد ۱۴۰۵ برای توان‌خواهان و زندانیان
آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ در سلامت و آرامش برگزار شد
پرونده آزمون ارشد ۱۴۰۵ بسته شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top