تاریخ انتشار: سه شنبه 1404/09/04 - 18:01
کد خبر: 549108

صابر گل‌عنبری؛

تروری بزرگ و تصمیم حزب‌الله!

تروری بزرگ و تصمیم حزب‌الله!

در یادداشت تازه صابر گل‌عنبری، ترور هیثم علی طباطبایی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین فرماندهان حزب‌الله، نه‌تنها نشانه‌ای روشن از ادامه تجاوزگری رژیم صهیونیستی است، بلکه گواهی است بر اینکه دشمن با عبور از تمام خطوط قرمز، مقاومت لبنان را در برابر انتخابی سرنوشت‌ساز قرار داده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ یادداشت از صابر گل‌عنبری/// اسرائیل از ترور هیثم علی طباطبایی فرمانده ارشد حزب‌الله و فرد شماره دو آن در ضاحیه بیروت خبر داد و حزب نیز در بیانیه‌ای این خبر را تایید کرد.

اسرائیل در طول نزدیک به یک سال از آتش‌بس با حزب‌الله همواره روزانه دست به ترور و حمله به لبنان زده است اما ترور امروز مهم‌ترین از نوع خود و بیانگر این است که اساسا آتش‌بس یک‌طرفه و عملا به عنوان تعهدی دو طرفه فاقد معناست.

واقعیت این است که اسرائیل با وجود جنگ‌ها و حملات ویرانگر در چند جبهه طی دو‌ سال اخیر اما معتقد است که در هیچ کدام از جبهه‌ها از غزه گرفته تا تهران و حتی سوریه کار تمام نشده است و جنگ را در همه آن‌ها با شدت و ضعف و اشکال مختلف ادامه می‌دهد. 
در این راستا هم ذکر این نکته بد نیست که در از سرگیری جنگ با ایران هم مساله زمان مطرح است و احتمالا دیر یا زود این اتفاق بیفتد.

اما در رابطه با تحولات در جبهه شمالی اسرائیل متعاقب حمله امروز در ضاحیه بیروت همه چیز بستگی به واکنش حزب‌الله دارد؛ این که همچنان سیاست یک سال اخیر در بی‌واکنشی را ادامه دهد یا این بار از سر اضطرار و ناچاری تصمیم به پاسخ بگیرد. 

البته قبل از هر چیز می‌توان گفت که بی‌واکنشی حزب‌الله در این یک سال معطوف به یک رویکرد و سیاست بوده و با وجود آسیب‌های جدی و فراوان وارد شده به آن اما برخلاف برخی تحلیل‌ها به این علت نبوده است که دیگر هیچ توان نظامی حتی در حد شلیک چند موشک و پهپاد ندارد. 

فعلا که بیانیه حزب‌الله متضمن تهدیدی به نشان دادن واکنش نیست. ترور طباطبایی در حالی اتفاق افتاده است که به گفته منابعی در هفته‌های اخیر درخواست‌ها در بدنه و شاخه نظامی برای پاسخ به حملات اسرائیل بالا گرفته است. 

اما واقعیت این که حزب‌الله بر سر دو راهی بسیار دشواری قرار گرفته است؛ این که پاسخ دهد یا ندهد که هر انتخاب هم تبعات خاص خود را دارد. اگر واکنش نشان ندهد و همین معادله پیش برود که اسرائیل با همین دست و فرمان تا ترور آخرین عضو آن از پا نخواهد نشست و رضایت به این وضعیت هم معنایی جز پذیرش خودخواسته سرنوشتی تلخ ندارد. 

اما اگر هم به حملات پاسخ دهد یقینا جنگ ویرانگر دیگری شروع خواهد شد و چنین جنگی هم این بار پیوستی داخلی در خود لبنان علیه حزب‌الله خواهد داشت. به این معنا که اسرائیل نهایت تلاش خود را خواهد کرد که تجربه ویرانگری افسارگسیخته غزه را در جنوب لبنان و ضاحیه بیروت تکرار کند و به احتمال زیاد برای افزایش فشار داخلی علیه حزب‌الله به اهدافی زیرساختی در بخش‌های دیگری از لبنان حمله کند. 

این وضعیت می‌تواند حزب‌الله را حتی در مواجهه با حملات داخلی از طرف نیروهای مخالف قرار دهد. به این معنا که این بار مجبور خواهد شد که در دو جبهه بجنگد. از این حیث، وضعیت حزب الله با حماس در غزه متفاوت است. 

با این حال، بعید نیست که حزب‌الله دیر یا زود مجبور شود گزینه اول را انتخاب کند و به حملات اسرائیل واکنش نشان دهد. البته احتمال این که خود اسرائیل بدون بهانه پاسخ حزب الله بخواهد جنگ ویرانگری را شروع کند، وجود دارد که در ان هنگام نیز حزب الله دیگر جز ورود به این جنگ انتخابی ندارد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
فشار آمریکا مانع حضور رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در کنفرانس آژانس شد
صعود بیش از ۳ درصدی قیمت نفت
سهمیه بنزین خودروهای نوشماره‌ در دست بررسی
دستور اژه‌ای برای حسابرسی ویژه شرکت‌های دولتی و دریافتی مدیران
حضرتی: جنگ و توطئه‌های دشمن همچنان ادامه دارد
معاون پزشکیان: مجلس در قانونگذاری به حاشیه رفته است
تکذیب انتصاب مخبر به‌عنوان نماینده ویژه ایران در امور چین
گروسی: آژانس به نگرانی‌های ایران احترام می‌گذارد و از آن می‌خواهد همکاری‌ها را از سر بگیرد
حضور ۲۸ میلیون ایرانی در دهک‌های پایین/ ۱۳.۶ میلیون نفر در طبقه ثروتمندان
با ریزش ۳۸ هزار واحدی، بورس عقب نشست
تأکید پزشکیان بر تدوین برنامه اقدام پنج‌ساله ایران و چین برای مهار ریزگردها
تایید ۱۶ رئیس دانشگاه‌ و پژوهشگاه‌
نایب‌قهرمانی بانوان کماندار ایران با درخشش نماینده فارس
آقای پزشکیان! وحدت ساحات را تضعیف نکنید!
واکنش پکن به ادعای کمک نهادهای چینی به ایران
دوبله «پایتخت» و «نون خ» برای مردم سوریه
طلای جهانی کاهشی شد
بقایی: فرصت نشست عمان با کشورهای منطقه فعلا از دست رفت/ زیردریایی آمریکایی غنیمت جنگی است
امکان ثبت‌نام مجدد آزمون کارشناسی به پزشکی فراهم شد
ادعای سی‌ان‌ان درباره تمایل آمریکا به مذاکرات هسته‌ای با ایران
مهلت بارگذاری مقاله در آزمون شفاهی دانشنامه تخصصی پزشکی تمدید شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top