تاریخ انتشار: پنجشنبه 1404/09/27 - 01:19
کد خبر: 550593

سهمیه بنزین به کارت بانکی منتقل می‌شود

سهمیه بنزین به کارت بانکی منتقل می‌شود

هیئت وزیران آیین‌نامه اجرایی انتقال سهمیه بنزین از کارت سوخت به کارت بانکی صاحبان خودرو را بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۴ تصویب و ابلاغ کرد؛ طرحی که اجرای آن در مرحله نخست از بنزین آغاز می‌شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم؛ هیئت وزیران در جلسه شانزدهم آذرماه 1404، به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی (خزانه‌داری کل کشور) و با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت نفت و در اجرای جزء (2) بند (ت) تبصره (3) قانون بودجه سال 1404 کل کشور، آیین‌نامه اجرایی انتقال سهمیه سوخت از کارت سوخت به کارت بانکی صاحبان خودرو را به تصویب رساند.

این آیین‌نامه با هدف اصلاح سازوکار توزیع سوخت یارانه‌ای و ایجاد امکان استفاده از سهمیه سوخت از طریق کارت‌های بانکی طراحی شده و اجرای تکالیف پیش‌بینی‌شده در مرحله نخست صرفاً شامل کارت سوخت بنزین خواهد بود.

این تصویب‌نامه به امضای محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، ابلاغ شده و دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط مکلف به اجرای آن هستند.

بر اساس ماده (1) این آیین‌نامه، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران به عنوان «شرکت پخش»، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا)، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، سامانه هوشمند سوخت و مفاهیمی از جمله آستانه مجاز سوخت‌گیری، سهمیه سوخت یارانه‌ای و «سوییچ سهمیه سوخت» تعریف شده‌اند. سوییچ سهمیه سوخت به عنوان زیرساخت اصلی این طرح، وظیفه نگهداری، پردازش و تبادل اطلاعات مربوط به تخصیص و مصرف سهمیه سوخت را بر عهده خواهد داشت.

مطابق ماده (3)، وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف شده است با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، حداکثر ظرف سه ماه نسبت به ایجاد و اجرای آزمایشی سوییچ سهمیه سوخت اقدام کند. همچنین این وزارتخانه با همکاری شرکت پخش، فراجا و بانک مرکزی موظف است امکان انتقال سهمیه سوخت از کارت سوخت به کارت بانکی صاحبان خودرو را متناسب با نیاز و در چارچوب این سوییچ فراهم کند. تعیین هزینه سوخت‌گیری در جایگاه‌ها نیز از طریق همین زیرساخت انجام خواهد شد.

در این آیین‌نامه تأکید شده است که شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی موظف است پیش از انجام سوخت‌گیری، آستانه مجاز سوخت‌گیری هر خودرو را از طریق سامانه هوشمند سوخت و بدون لحاظ سهمیه اعمال کند.

همچنین وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف شده است امکان ثبت کارت بانکی بهره‌بردار خودرو، علاوه بر کارت بانکی مالک، را از طریق پنجره ملی خدمات دولت ایجاد کند. بر اساس تبصره‌های این ماده، چنانچه یک کارت بانکی یا کد ملی مرتبط با آن به چند خودرو تعلق داشته باشد، سهمیه به نسبت مساوی از همه خودروها کسر خواهد شد. در خودروهای دارای چند مالک نیز سهمیه به حساب صاحب پلاک اختصاص می‌یابد و در صورت تغییر مالکیت خودرو، سهمیه آن به مالک جدید منتقل می‌شود.

بر اساس ماده (6)، امنیت سایبری سوییچ سهمیه سوخت باید پیش از بهره‌برداری به تأیید مرکز مدیریت راهبردی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات ریاست جمهوری (افتا) برسد و هرگونه ارتباط این سوییچ با سامانه هوشمند سوخت منوط به تأیید این مرکز خواهد بود.

در ماده (7) نیز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف شده است ظرف یک ماه، امکان دریافت کد ملی یا شناسه ملی صاحب کارت بانکی را از طریق ارسال شماره کارت بانکی رمزنگاری‌شده توسط سوییچ سهمیه سوخت فراهم کند.

بر اساس ماده (8)، بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و فراجا مکلف شده‌اند اطلاعات خودروها، شامل فهرست کد ملی یا شناسه ملی مالکان، میزان سهم مالکیت و تمامی اقلام مندرج در برگ سبز خودرو را با رعایت قانون مدیریت داده‌ها و اطلاعات ملی، به صورت روزانه و غیر برخط ارسال کنند. فراجا همچنین موظف است این داده‌ها را در اختیار شرکت پخش و سوییچ سهمیه سوخت قرار دهد. البته در تبصره این ماده تصریح شده است که در صورت درخواست نهاد ذی‌ربط، اطلاعات مربوط به خودروهای دارای کاربری نظامی و امنیتی ارسال نخواهد شد.

طبق ماده (9)، وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است از طریق سوییچ سهمیه سوخت، اطلاعات نهایی مربوط به میزان استفاده از سهمیه و صورتحساب الکترونیکی فروش سوخت هر جایگاه را در اختیار شرکت پخش قرار دهد. شرکت پخش نیز موظف است سازوکار تسویه‌حساب جایگاه‌داران را به‌گونه‌ای اصلاح کند که حجم سوخت تحویلی به هر جایگاه با میزان فروش ثبت‌شده و موجودی انبار آن منطبق باشد. در صورت بروز مغایرت روزانه، کسری سوخت غیرمجاز با نرخ خرید از پالایشگاه تسویه خواهد شد.

در نهایت و بر اساس ماده (10)، وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف شده است با همکاری وزارت نفت و بانک مرکزی، امکان استفاده از روش‌های نوین پرداخت از جمله صدور قبض برای استفاده از سهمیه سوخت را فراهم کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ترامپ باید با درد اقتصادیِ جنگ دست‌و‌پنجه نرم کند
افت صادرات نفت آمریکا به پایین‌ترین حجم در ۸ ماه اخیر
انصارالله حمله به یک نفتکش عربستان را تأیید کرد
حادثه امنیتی دریایی در جنوب شرقی عدن
لفاظی جدید نتانیاهو علیه ایران
گفتگوهای لبنان و اسرائیل فردا از سرگرفته خواهد شد!
رایزنی وزرای خارجه آمریکا و انگلیس درباره ایران
حال تیم خوب است جز پنجره بسته!
آمریکا تحریم‌های یک شرکت هواپیمایی عراقی را لغو کرد
پیش‌نویس توافق میان ایران و عمان نهایی شد
تنها یک موضوع در مذاکرات ایران و عمان باقی مانده است
کاپیتان پرسپولیس به گل‌گهر سیرجان پیوست
فلسطین مسئله نخست جهان اسلام به شمار می‌رود
در نشست وزیران خارجه کشورهای عربی و اسلامی در امان چه گذشت؟
پس از ماه‌ها کشمکش با دولت ترامپ، رئیس دانشگاه براون کنار می‌رود
سازش با یزید زمان، هرگز امنیت و رفاه به همراه نداشته است
«کارت امید مادر» شارژ شد
تعداد مصدومان حادثه شهرک شمس آباد به ۲۱نفر رسید
توافق نزدیک است!
واکنش تند رضاییان به استقلالی‌ها
مذاکره با تل‌آویو، چیزی جز شرم و تحقیر برای لبنان ندارد
پژوهشگاه ملی سرطان می‌تواند به محور دیپلماسی علمی ایران و کشورهای منطقه تبدیل شود
حکمرانی مشارکتی؛ ضرورت امروز دانشگاه‌ها
هوش مصنوعی جدید، انسان از آب درآمد!
دانشگاه منزوی از جریان علم و فناوری جهان عقب می‌ماند
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
اعلام نتایج اولیه پذیرش دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه تهران
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
دستاورد پژوهشگران دانشگاه تهران درتوسعه نسل جدید سامانه‌های هوشمند
توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه ایران و بلاروس
توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و فناورانه با قزاقستان
نتایج آزمون‌های سمپاد و نمونه دولتی هفته آینده منتشر می‌شود
پیشنهاد راه‌اندازی دوره‌های «هم‌افزایی فناورانه»
ظرفیت پژوهشی هر عضو هیئت‌علمی از حمایت های بنیاد ملی علم اعلام شد
کلید نهایی پنجاه و سومین دوره آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد
مهلت ثبت نام آزمون های دانشنامه و گواهینامه تخصصی و فوق تخصصی تمدید شد
تحمیل ۸۰۰ دانشجوی پزشکی به دانشگاه
طرح جدید تغذیه دانشجویان هنوز نهایی نشده
برخی دانشجویان بین الملل علاوه بر فارسی حتی به انگلیسی هم مسلط نیستند
توانمندسازی دانشجویان برای ورود به بازار کار دانش‌بنیان
باید از ظرفیت ایرانیان خارج کشور حداکثر استفاده را برد
اسامی منتخبان دور دوم انتخابات شورای صنفی دانشگاه تربیت مدرس اعلام شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top