تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/10/03 - 13:29
کد خبر: 550882

شکاف در شورای امنیت؛ غرب قادر به صدور قطعنامه علیه ایران نیست

شکاف در شورای امنیت؛ غرب قادر به صدور قطعنامه  علیه ایران نیست

کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به نشست شورای امنیت در مورد قطعنامه ۲۲۳۱ گفت: با توجه به اختلافی که بین اعضای شورای امنیت وجود دارد، غربی‌ها نمی‌توانند قطعنامه جدیدی را علیه ایران در شورای امنیت ارائه دهند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ شورای امنیت سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه نشستی را ذیل دستورکار «عدم اشاعه» برگزار کرد تا اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ مصوب ۲۰ ژوئیه ۲۰۱۵ را مورد بررسی قرار دهد؛ قطعنامه‌ای که توافق جامع اقدام مشترک (برجام) درباره برنامه هسته‌ای ایران را تأیید کرده است.

برگزاری این نشست به درخواست کشورهای دانمارک، فرانسه، یونان، جمهوری کره، اسلوونی، انگلیس و ایالات متحده انجام شد و پاناما نیز از این درخواست حمایت کرد.

نشست دیروز نخستین جلسه شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ است که پس از فعال شدن مکانیسم ماشه از سوی تروئیکای اروپایی (سه کشور اروپایی عضو برجام، یعنی فرانسه، آلمان و بریتانیا) برگزار شد. این کشورها مدعی‌اند با فعال کردن این سازوکار، تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران که ذیل برجام تعلیق شده بود، دوباره برقرار شده است.

از سوی دیگر، چین و روسیه این اقدام را از نظر حقوقی نامعتبر می‌دانند و تأکید دارند که تمامی تحریم‌ها در ۱۸ اکتبر، هم‌زمان با پایان رسمی اعتبار برجام و قطعنامه ۲۲۳۱، به‌طور دائمی لغو شده‌اند. پکن، مسکو و تهران تاکید دارند که شورای امنیت در آن تاریخ به رسیدگی به پرونده هسته‌ای ایران خاتمه داده و موضوع «عدم اشاعه» هم از دستور کار شورای امنیت خارج شده است.

شکاف در شورای امنیت؛ غرب قادر به صدور قطعنامه علیه ایران نیست
سخنرانی نماینده روسیه در شورای امنیت
چالش جدی در شورای امنیت و شورای حکام به‌وجود آمده است

«حسن بهشتی‌پور» کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با ایسنا در ارتباط با نشست  شورای امنیت سازمان ملل گفت: این جلسه در حالی برگزار شد که دوران ۱۰ ساله قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل به پایان رسیده و در این میان کشورهای اروپایی از جمله فرانسه و انگلیس که عضو دائم شورای امنیت هستند به همراه آمریکا و برخی دیگر از کشورهای همسویشان در شورای امنیت همچون کره جنوبی، یونان و اسلوونی که در حال حاضر ریاست یک ماهه شورای امنیت را برعهده دارد، معتقد هستند که اسنپ‌بک فعال شده و در پی آن ۶ قطعنامه تحریمی گذشته سازمان ملل علیه ایران بازگشته است.

وی با بیان اینکه «کشورهای اروپایی از دبیرکل سازمان ملل درخواست کردند که گزارشی از عملکرد ۶ ماهه ایران در ارتباط با اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ ارائه دهد، در حالی که زمان اجرای این قطعنامه به پایان رسیده است»، گفت: آقای گوترش به درخواست این کشورها تن داد و گزارش ۶ ماهه ارائه داد؛ در واقع این نشان می‌دهد که گوترش به عنوان دبیرکل سازمان ملل پذیرفته که اسنپ‌بک فعال شده و قطعنامه‌های قبلی بازگشته‌اند.

شکاف در شورای امنیت؛ غرب قادر به صدور قطعنامه علیه ایران نیست
«مورگان اورتگاس» معاون فرستاده ویژه آمریکا در منطقه غرب آسیا
اقدامات آژانس موضوع را پیچیده‌ کرده است

این روزنامه‌نگار در ادامه گفت: با توجه به اختلافی که بین اعضای شورای امنیت در ارتباط با این موضوع وجود دارد، در حال حاضر اروپایی‌ها به همراه آمریکا نمی‌توانند قطعنامه جدیدی را علیه ایران در شورای امنیت ارائه دهند. از نظر حقوق بین‌الملل یک چالش جدی در این ارتباط در شورای امنیت و حتی شورای حکام به وجود آمده است و هر یک از طرفین استدلال‌های خاص خود را دارند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به دیدگاه دو کشور چین و روسیه در ارتباط با این موضوع گفت: آن‌ها معتقدند ناقض بزرگ برجام و عامل وضعیت کنونی آمریکاست که از برجام خارج شد و تحریم‌های ثانویه در ارتباط با کشورهایی که قصد همکاری با ایران داشتند، اعمال کرد. این دو کشور معتقد هستند که اروپایی‌ها در حالی ایران را متهم به نقض برجام می‌کنند که خودشان به تعهداتی که در این زمینه داشتند، عمل نکردند بنابراین نمی‌توانند قطعنامه‌های قبلی را علیه ایران برگردانند.

بهشتی‌پور همچنین با اشاره به استدلال‌های اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها خاطرنشان کرد: آن‌ها روی موضوع غنی‌سازی ۶۰ درصد ایران تمرکز دارند و تاکید می‌کنند که ایران اقداماتی را انجام داده که ناقض برجام است، در حالی که تهران بارها تاکید کرده که اگر طرف مقابل به تعهدات برجامی خود عمل کند ایران نیز به این تعهدات باز خواهد گشت.

وی با اشاره به اختلافات موجود در ارتباط با این موضوع در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خاطرنشان کرد: متاسفانه شورای حکام از محکوم کردن حملات آمریکا و و رژیم صهیونیستی به تاسیسات هسته‌ای ایران که زیر نظر آژانس بودند، خودداری کرد و این خود قضیه را پیچیده‌تر کرده است.

شکاف در شورای امنیت؛ غرب قادر به صدور قطعنامه علیه ایران نیست
«امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه در نشست سران اروپایی
اروپایی‌ها باید اشتباهات گذشته را جبران کنند

بهشتی‌پور با بیان اینکه «اختلافات موجود مشکلی را از ایران حل نمی‌کند»، گفت: واقعیت این است که طرف‌های اروپایی باید بپذیرند که این آمریکا بود که از برجام خارج شد و اقدام به تحریم ایران کرد و از دیگر سو خود آنها نیز به تعهدات برجامی‌شان عمل نکردند و در همین چارچوب باید به جبران اشتباهات گذشته بپردازند. ‌

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اهمیت نگاه آمریکا به موضوع هسته‌ای ایران و تاثیر آن بر نگاه و عملکرد اروپایی‌ها در این زمینه خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها باید رویکردشان را نسبت به موضوع هسته‌ای ایران تغییر دهند ولی متاسفانه شواهد بیانگر این است که آنها در حال حاضر چنین تصمیمی را ندارند و تحت فشار رژیم صهیونیستی خط تقابل با ایران را دنبال می‌کنند. ‌

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
لزوم تغذیه سفره‌های زیرزمینی به مدد طرح‌های آبخیزداری و مهار سیلاب‌ها
انتشار طرح جدید ۲۰ ماده‌ای برای پایان‌دادن به جنگ اوکراین
بابک حمیدیان مرد «فیل» شد
تکرار اظهارات خصمانه رجی علیه ایران و حزب‌الله
شکاف در شورای امنیت؛ غرب قادر به صدور قطعنامه علیه ایران نیست
خرید نفت روسیه توسط چینی‌ها شتاب گرفت
شکاف در شورای امنیت؛ غرب قادر به صدور قطعنامه علیه ایران نیست
خیز نتانیاهو برای انحلال کنست و برگزاری انتخابات زودهنگام
تذکر ۵۱ نماینده به رئیس‌جمهور: بازنگری در رفع فیلتر واتساپ شود
تشدید مالیات در شرایط رکود تورمی تصمیم درستی نیست
نتانیاهو منتظر چراغ سبز ترامپ برای حمله به لبنان است
دلافوئنته و کاپادزه بهترین مربیان سال دنیا و آسیا
عکس روز ناسا از نقاط قرمز کوچک در جهان اولیه
هشدار ناظر دولتی تل‌آویو درباره تکرار حمله ۷ اکتبر در قدس اشغالی
دستگیری یک مظنون به استخدام حامیان داعش در آلمان
ممنوعیت برگزاری امتحانات در روزهای اعتکاف/ آلودگی هوا، امتحانات را به تعویق نمی‌اندازد
لاوروف: روسیه متعهد به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه است
قدرت نظامی یا دموکراسی؟
آمادگی دانشگاه محقق اردبیلی برای ایجاد مرکز نوآوری هوش مصنوعی
موشک هند یک ماهواره رکوردشکن را به مدار زمین پرتاب کرد
فاجعه سایبری در دانشگاه فینیکس؛ سرقت اطلاعات ۳.۵ میلیون نفر
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top