تاریخ انتشار: سه شنبه 1404/10/09 - 02:01
کد خبر: 551193

تولید ماده اولیه درمان سرطان؛‌ دستاورد دانشمند هسته‌ای کشور قبل از شهادت

تولید ماده اولیه درمان سرطان؛‌ دستاورد دانشمند هسته‌ای کشور قبل از شهادت

دختر شهید احمدرضا ذوالفقاری، دانشمند هسته‌ای گفت: یکی از آخرین دستاوردهای این شهید، تولید اکسید تلوریم با غنای ۸۵ درصد برای تولید ایزوتوپ ید ۱۳۱ بود که کاربردهای متنوعی در تشخیص و درمان پزشکی دارد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم؛ سی‌ویکمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی، صبح دیروز با هدف تجلیل از محققان برتر کشور، در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.

در این مراسم، تندیس و لوح تقدیر فناور برتر، شهید دکتر احمدرضا ذوالفقاری به عنوان رتبه اول کمیته فناوری سلامت جشنواره رازی، به مریم ذوالفقاری، فرزند او که به نمایندگی از پدر شهید خود در این جشنواره حضور پیدا کرده بود، اعطا شد.

شهید احمدرضا ذوالفقاری، دانشمند هسته‌ای و رئیس سابق دانشکده علوم هسته‌ای دانشگاه شهید بهشتی بود که در جریان حمله رژیم صهیونیستی به محل سکونتش به همراه همسر و فرزند دیگرش به شهادت رسید.

مریم ذوالفقاری، فرزند این دانشمند شهید در این مراسم اظهار کرد: در جریان حمله رژیم صهیونیستی به منزل‌مان، در بامداد 23 خرداد، پدرم مادرم و برادرم به شهادت رسیدند. پدرم، استاد تمام دانشکده مهندسی هسته‌ای دانشگاه شهید بهشتی بود. او دانش‌آموخته کارشناسی ارشد مهندسی هسته‌ای از دانشگاه صنعتی شریف و دکترای مهندسی هسته‌ای از دانشگاه امپریال کالج لندن بود و پس از بازگشت از کشور انگلستان، با کمک دیگر اساتید اقدام به تأسیس دانشکده مهندسی هسته‌ای دانشگاه شهید بهشتی کرد. هدف ایشان تربیت دانشجویان و ارتقای سطح علمی و پژوهشی کشور در زمینه مهندسی هسته‌ای بود.

وی افزود: فعالیت‌های علمی ایشان در حوزه موضوعاتی علمی بود که امروز دانشجویان سراسر جهان در رشته مهندسی هسته‌ای با آن‌ها آشنا هستند و ایشان در زمره دانشمندان برجسته دو درصد برتر این حوزه به شمار می‌آمدند. یکی از آخرین دستاوردهای ایشان، که دلیل حضور من در اینجا نیز هست، تولید دی‌اکسید تلوریم با غنای 85 درصد برای تولید ایزوتوپ 131 بود که کاربردهای متنوعی در تشخیص و درمان پزشکی دارد.

فرزند این دانشمند هسته‌ای شهید ادامه داد: ایشان علاوه بر فعالیت در کرسی استادی، هدایت پروژه‌های علمی و پژوهشی متعددی را بر عهده داشتند و علاوه بر جایگاه برجسته علمی، ایشان به کسب علوم معرفتی و اخلاقی اهمیت ویژه‌ای می‌دادند و همواره بخشی از زمان روزانه خود را به بهره‌مندی از بیانات مراجع دینی در تفسیر آیات قرآن کریم اختصاص می‌دادند و تا آخرین روز زندگی، بر این مسیر پایبند بودند.

تلوریم دی‌ اکسید غنی شده از ایزوتوپ پایدار تلوریم130 (130 TE) به عنوان ماده اولیه رادیوداروی درمان سرطان تیروئید در پزشکی کاربرد دارد. 

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
«ماهواره ظفر ۲» از ۶۴ هزار قطعه تشکیل شده است
آمادگی حداقلی در برابر بارش‌های بی‌سابقه!
عارف: دشمن به‌دنبال مشکل‌آفرینی در بخش اقتصادی و اجتماعی است
واکنش وزیر علوم به اتهامات برخی کاندیداها
تاکید عراقچی بر تقویت مناسبات همه‌جانبه با تاجیکستان
۶ خط تله‌کابین تهران به دلیل نداشتن گواهی ایمنی غیرفعال شدند
انتخابات فدراسیون ورزش‌های دانشگاهی به دور دوم رفت
تکذیب استعفای دوباره فرزین
«زندگی پس از زندگی» جدید به ماه رمضان نمی‌رسد
علم‌الهدی: مواجهه با مسأله حجاب نیازمند انعطاف و برخورد هوشمندانه است
مخبر: همزیستی بین ادیان در ایران سند افتخار و الگویی جهانی است
اعتکاف همراه با کودکان؛ توصیه‌هایی به والدین
پیام تسلیت امام خامنه‌ای در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی
لاریجانی: جمهوری اسلامی مهم‌ترین دستاورد انقلاب و تولد یک نظم سیاسی نوین است
تولید ماده اولیه درمان سرطان؛‌ دستاورد دانشمند هسته‌ای کشور قبل از شهادت
زاکانی: ۹ دی نقطه اوج بصیرت ملت و پایان فتنه بود
سردار نقدی: رژیم صهیونیستی شاهد شکست و فروپاشی توان خود است
بیانیه بسیج اساتید به‌مناسبت ۹ دی
تجلیل از ۵۱ پژوهشگر برتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر
پیام تسلیت حجت الاسلام رستمی در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی
واژه خشونت از لایحه حمایت از زنان حذف شدنی نیست
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top