تاریخ انتشار: پنجشنبه 1404/10/11 - 12:57
کد خبر: 551357

در «خبرنامه کاغذی دانشجویان ایران» ویژه ۱۶ آذر مطرح شد؛

۹۲ درصد عمر آمریکا در جنگ گذشت

۹۲ درصد عمر آمریکا در جنگ گذشت

برخی داعیه داران جریان شبه روشنفکری، علت اصلی مشکلات ما هستند و بنادارند با واژگونه کردن تاریخ، حمله به سفارت آمریکا را عامل مشکلات قلمداد کنند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛  «خبرنامه کاغذی دانشجویان ایران» با پرونده ویژه‌ای به سراغ واقعه 16 آذر رفته است. در این شماره از ماهنامه خبرنامه کاغذی دانشجویان ایران، یادداشت‌هایی از فعالین دانشجویان کشور در مورد 16 آذر و حوادث پس از آن تا جنگ دوازده روزه بررسی شده است

در ادامه یادداشت امیرحسین قاسمی عضو اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان را میخوانید.

 

می توان گفت که ۱۶ آذر ۱۳۳۲ به راستی نقطه ی عطف و از نخستین رگه های انزجار دانشجوی ایرانی از استکبار آمریکایی است. در واقع ۱۶ آذر که امتدادی از کودتای ۲۸ مرداد و سپس تظاهرات مردمی آبان ۱۳۳۲ بود. دقیقاً نقطه ای است که استکبار خارجی که همواره در ایران با روسیه ی نزاری و به ویژه انگلستان عجین شده بود به سمت امپریالیسم آمریکایی استحاله یافت. سوژه‌ی ایرانی که سودای استقلال و عزت خویش را در سر می پروراند، رفته رفته ایالات متحده را مانعی در برابر شرافت انسانی خود میدید.

خشم برآمده از کودتای چند ده میلیون دلاری آمریکا که اوج خفت و حقارت پادشاهی ایران را در چشم مردم رقم زد و سپس محاکمه‌ی صوری و بلاهت آمیز دکتر مصدق و سرکوب شدید تظاهرات مردمی هنگامی که با حضور قهرمانانه‌ی نیکسون در ایران همراه شد به مشتی آهنین در دانشگاه ها بدل گشت که برای رژیم پهلوی قابل مدیریت نبود. بنابراین، در آنجا بود که این انزجار انباشته شده پس از جنگ جهانی دوم نسبت به یانکی های وحشی در ۱۶ آذر عیان شد. نخبگانی که همواره قابله ی تحولات جوامع خویش اند. این بار موجب نضج گرفتن یک بلوک سخت از اراده ی مردمی در برابر غرب شدند. بلوکی که به خون به سه قربانی زیر پای نیکسون آغشته گردید. چه تغییری رخ نمی‌دهد مگر به نقش آفرینی نهاد دانشگاه اکنون، گذر زمان، انقلاب ۵۷، اشغال سفارت و پایان جنگ تحمیلی با نقش آفرینی غیر مستقیم آمریکایی‌ها بازه‌ی چند ده ساله‌ای را پدید آورد که نظام سلطه که در ذهنیت سوژه‌ی ایرانی، دیگر صرفا در قامت ایالات متحده نمودار می شد که توانست با قراردادی تحمیلی بخشی از خاک ایران را جدا کند و نه جنگی نظامی را بر ملت ایران تحمیل نماید. از آغاز برای ذهنیت ایرانی، «خاک» عنصری مقدس به شمار می‌رفته و هر گونه تهدیدی نسبت به آن، حکم جوش آوردن غیرت و حمایت مردم را داشته است. و اگر این قدرت حتی به شکستی خفت آمیز می انجامید، مانع از بروز مقاومتهای خرد مردمی و محلی نمیشد.

خواه در قرارداد آخال و پاریس باشد که خاک مملکت به یغما رفت و خواه در جنگ جهانی اول و دوم که خاک میهن به تاراج رفت و اشغال شد و به نسل کشی و قحطیهای بزرگ انجامید؛ خاک و ناموس و اعتبار ایرانی به حقارت کشیده شد و انقلاب ۵۷ حاصل اشمئزاز هویت ضد سلطه ی ایرانی از استعمار بود. تنها نکته ای که در دهه های گذشته تفاوت یافت این بود که دیگر نه خبری از آخال و پاریس میتوانست باشد و نه از جنگ جهانی اول و دوم دشمن ستیز خود با ایران را این بار در قامت مبارزه‌ای نرم و فرهنگی متفاوت از نبردهای پیشین جانمایی کرد. اگر سابقاً توپ و تانک و زره ابزار اشغال و تحقیر ملتها بود، در این ایام سینما و موسیقی و هالیوود به ابزاری برای بزک کردن غرب وحشی بدل شد.

آمریکایی که ۹۲ درصد عمرش را در جنگ گذرانده یعنی ۲۲۵ سال از ۲۴۳ سال عمرش، از جمله سرنگونی محمد مصدق در ایران، کودتای گواتمالا و سرنگونی آلنده در شیلی؛ و این موجودیت بالذات مهاجم تا تو را مسخ خود نکند دست بردار نیست؛ حتی اگر وسط مذاکره باشی حتی اگر در راکتورهایت بتن بریزی و به تمام تعهداتت عمل کنی و صدها بار با حسن نیت به پای میز مذاکره بازگردی مادامی که مستحیل در موجودیت او نشوی و تا هستی تو منوط و مشروط و معطوف به بودن او نگردد، عنصر مزاحمی برای ارباب هر کس با ما نباشد، بر ماست حال همین آمریکا باید خود را برای جوان ایرانی بزک میکرد و نیازی به حمله‌ی مستقیم و درگیری نظامی نبود. بارها و بارها برخی داعیه داران جریان شبه روشنفکری که آخورشان از همین پسماند و فضولات علوم غربی است علت العلل مصائب ما با آمریکا را به شعار مرگ بر آمریکا و اشغال سفارت و توهم توطئه ی سیاستمداران نسبت داده اند مثل معروفی است که می گوید: اینکه من شکاک و بدبین هستم معنایش آن نیست که کسی مرا دنبال نمی کند.

فرض هم اگر بگیریم که ما نسبت به غربی ها بدبین باشیم و دنبال انداختن علت تمام شومیها و عقب افتادگی ها به گردن غرب باشیم باز هم دلیلی نمیشود که ذات وحشی و رذل و خبیث غرب را بتوان کتمان کرد. امروز باید تمام لایه های ترم فرهنگی که سعی در بزک کردن غرب دارند کنار زد و کنه ذات غرب و درونمایه و لایه های زیرین تمدن غرب را نمودار کرده و نمایاند .در سال ۱۳۹۵ مقاله ای متناظر با سریال معروف فرندز منتشر شد با این عنوان که چگونه این سریال ماشه ی سقوط تمدن غرب را کشید؟» همین سریال که پر است از لودگی و نگاهی زرد و سطحی به مقوله‌ی زندگی، در میان برخی جوانان ما هنوز تبدیل به دلگرمی و شیفتگی شده است. چرا نسبت به این گونه نمادها که به راستی نماد افول ایده‌ی انسان غربی هستند نگاه انتقادی وجود ندارد؟ چه میشود که همین سمبل افول غرب برای جوان ایرانی تبدیل به منتهی الیه آمال و آرزوهایش می شود؟ چرا گفتمان و ایماژ ضد اشرافیت و لاابالی گری و اباحه گری و میان‌مایگی غربی در نسل جوان ما برجسته نمیشود؟

چون غرب خود را بزک کرد این پروژه‌ی غرب بود و هست و خواهد بود. باید پوزه بند از رخسار غرب برداشت و ماهیت غرب وحشی را دگر بار عیان کرد و امروز کارویژه‌ی جوان نخبه ی ایرانی ایجاد این فهم است که غرب فرندز» و اسکار و نوبل و فستیوالهای موسیقی همان غرب کودتای ۲۸ مرداد و هیروشیما و ناکازاکی جنگ دوم است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
انتخابات آمریکا از زاویه دیگر
پیامی که به قدر کافی صریح و روشن است
توافق گازوئیلی پوتین-ترامپ منتفی شد
ذخایر گازوئیل آمریکا به پایین‌ترین سطح از سال ۲۰۰۳ رسید
 آتش سوزی دو نفتکش در مسیر غیر مجاز تنگه هرمز/ دو پهپاد لوکاس به غنیمت گرفته شدند
تحریم «نمایش» برای تغییر واقعی
یحیی سریع: مرکز تجمع مزدوران در الجوف با ۶ موشک هدف قرار گرفت
ایستادگی ملت ایران بیش از گذشته الهام‌بخش ملت‌های آزاده است
یحیی سریع: پهپاد «وینگ لونگ ۲» ارتش سعودی سرنگون شد
صالحی امیری: میناب دروازه‌بان مقاومت ایران و نماد انسجام ملی است
۳ عملیات پهپادی و موشکی نیروهای مسلح یمن در عمق عربستان
ملی‌پوش جوان وزنه‌برداری ایران یازدهم شد
فرودگاه ملک خالد ریاض با موشک بالستیک هدف قرار گرفت
انهدام یک فروند پهپاد MQ-۱ آمریکایی در آسمان قشم و ناکامی اقدامات دشمن
وزیر علوم: آینده علمی ایران در گرو تقویت زیرساخت‌های دانشگاهی است
شهباز شریف: در نشست تهران، گفتگوهای بسیار مثبتی انجام شد
آیت‌الله لاریجانی: زنجیرهٔ شکست‌ آمریکا از میدان به صندوق رأی رسید
شکایت‌های اخلاقی و حقوقی باشگاه پرسپولیس از مدیرعامل استقلال
برلین: نتیجه انتخابات کنگره به موضع خصمانه آمریکا علیه ایران مربوط است
آغاز بارش‌های سنگین در اکثر نقاط کشور
سفر وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به میناب +عکس
منابع وام‌های دانشجویی محدود است
ترفندهای استفاده از اسپاتیفای برای درس خواندن و تمرکز در مطالعه
سیلاب در پردیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان/ تمام فضای دانشگاه را آب گرفت! + فیلم
آغاز ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شوراهای صنفی دانشجویی دانشگاه تهران
به‌روزرسانی و تغییر ۵۰ تا ۷۰ درصدی رشته‌های کشاورزی
آغاز ثبت‌نام وام‌های تحصیلی و ودیعه مسکن متأهلی دانشجویان از امروز
شرایط و نحوه ثبت نام برای دریافت وام‌های دانشجویی اعلام شد
کارت آزمون وکالت کانون‌ وکلای دادگستری سال ۱۴۰۵ منتشر شد
سری دوم اصلاحیه دفترچه راهنمای ثبت نام آزمون دکتری سال ۱۴۰۶ منتشر شد
کارت چهارمین آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران ۱۴۰۵ منتشر شد
مهلت ثبت‌نام در سامانه ادب تا ۱۱ آذر برای رفع مشکلات دانشجویان عراقی
از تماشای ماه تا کشف منظومه شمسی؛ آموزش نجوم چگونه کودکان را به دنیای علم علاقه‌مند می‌کند؟
چرا بعضی دانشجویان برای مقاله‌هایشان از متخصص کمک می‌گیرند؟
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top