تاریخ انتشار: یکشنبه 1404/10/14 - 21:47
کد خبر: 551486

۵۰ میلیارد دلار افزایش بازیافت نفت با تلاش پژوهشگران دانشگاه شریف

۵۰ میلیارد دلار افزایش بازیافت نفت با تلاش پژوهشگران دانشگاه شریف

با تلاش متخصصین دانشگاه صنعتی شریف نفت قابل استحصال از میدان نفتی کوپال حداقل یک میلیارد بشکه افزایش خواهد داشت و ارزش افزوده آن ۵۰ میلیارد دلار خواهد بود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»،  جمعی از پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف متشکل از دکتر سیدشهاب‌الدین آیت‌اللهی، محمدحسین غضنفری و حسن ماهانی اعضای هیئت علمی دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه موفق به بهینه‌سازی فرآیندهای تولید و افزایش ضریب برداشت از میدان نفتی کوپال شدند. نتایج فشرده چندین ساله آزمایشگاهی در این طرح نشان داد که افزایش حداقل یک میلیارد بشکه بیشتر نفت از این میدان قابل دسترس خواهد بود.

آیت‌اللهی عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی شیمی و نفت و مجری طرح در این خصوص گفت: وجود منابع عظی م نفت و گاز در کشور و تلاش در جهت بهبود برداشت از مخازن هیدروکربوری موجب گردی ده تا مباحث مربوط به ازدیاد برداشت از مخازن نفتی همواره یکی از اولویت‌های اصلی صنعت نفت و گاز کشور باشد. این موضوع به‌خصوص برای مخازن نفتی ایران که در نیمه دوم عمر خود هستند و انرژی اولیه تولیدی خود را از دست داده‌اند از اولویت ویژه‌ای برخوردار است.

وی افزود: در میان میادین نفتی سایز متوسط ایران، میدان نفتی کوپال با دو مخزن بزرگ آسماری و بنگستان بیش از ۱۰ میلیارد بشکه نفت را در خود جای داده است که ضریب بازیافتی در حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد دارد. علاوه بر این، این میدان یکی از میادین پر چالش ایران است که در برخی موارد موجب از تولید خارج شدن چاه‌ها به علت بسته شدن با مواد آسفالتینی می‌شود. برای رفع این چالش‌ها و ارائه یک روش بهینه افزایش بازیافت از این میدان، این طرح پژوهشی در سال ۱۳۹۳ به دانشگاه صنعتی شریف واگذار شد.

آیت‌اللهی در ادامه گفت: این پروژه ملی در چهار فاز شامل جمع‌آوری اطلاعات میدان، انجام یک مدل اولیه، انجام تست‌های آزمایشگاهی و طراحی پایلوت تعریف شد که سه فاز این پروژه به‌ویژه بخش آزمایشگاهی آن که شامل صدها تست حساس، زمانبر و فناورانه بود به انجام رسید و بخش پایلوت آن در مرحله تصمیم‌گیری است. برآوردهای آزمایشگاهی و انجام مدل‌سازی‌های اولیه نشان دهنده افزایش حداقل ۱۰ درصد بازیافت بیشتر نفت، یک میلیارد بشکه نفت قابل استحصال، از این میدان خواهد بود که معادل ۵۰ میلیارد دلار ارزش افزوده خواهد داشت.

آیت‌اللهی در ادامه یادآور شد: بخش تزریق گاز این طرح توسط دکتر محمدحسین غضنفری دانشیار دانشکده مهندسی شیمی و نفت و بخش تزریق آب کم شور توسط اینجانب و دکتر حسن ماهانی دانشیار دانشکده مهندسی شیمی و نفت طراحی و اجرا شد و علاوه بر این ده‌ها دانشجوی تحصیلات تکمیلی و کارشناسان صنعتی در این کار بزرگ همکاری نزدیکی داشتند.

وی خاطرنشان کرد: کارشناسان شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب کار نظارت بر این طرح را در همکاری تنگاتنگ با دانشگاه صنعتی شریف بر عهده داشتند که در طی این فاصله طولانی هم‌افزایی خوبی میان متخصصین دانشگاهی و کارشناسان صنعتی ایجاد گردید. امید است با اجرایی شدن بخش پایلوت این طرح ملی، یکی از پرچالش‌ترین طرح‌های ازدیاد برداشتی کشور که با تلاش دانشگاهیان و همکاران صنعتی انجام شده به ثمر نشسته و همگان از ثمرات آن بهره‌مند شوند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
در ستایش بانوی نمونه‌ای که دیدار آخر را به بهشت موکول کرد
تغییر در فرایند پذیرش دانشجومعلمان
جدیدترین خبر از طارمی در المپیاکوس
عربستان در خدمت پروژه های آمریکایی-صهیونیستی است
تعیین تکلیف سهام عدالت در دستورکار مشترک مجلس و دولت
نامگذاری معبری در تهران به نام رهبر شهید در انتظار تأیید دفتر رهبری
واکنش انصارالله یمن به طرح اردن درباره فرودگاه صنعا
محل استقرار تجمع نیروهای متجاوز در مرکز پشتیبانی نیروهای زمینی در عریفجان و رادار پایگاه علی السالم آمریکا در کویت منهدم شدند
بزرگداشت رهبر شهید و دکتر مصباح‌الهدی باقری‌کنی در دانشگاه امام صادق
توانیر: تلاش برای رفع آسیب شبکه برق در استان های جنوبی ادامه دارد
قیمت طلا و سکه در ۲۶ تیر ۱۴۰۵
عقب‌نشینی برابر دشمن، محکوم است/ تعرض به زیرساخت‌ها بی‌پاسخ نمی‌ماند
صالحی: کشورهای منطقه بازی مقصرنمایی را کنار بگذارند
هشدار وزیر کار به امارات از تریبون بریکس: سرزمین خود را در اختیار دشمنان ایران قرار ندهید
قالیباف: ایرانی میراث پرافتخار خود را به آسانی واگذار نمی‌کند
حاج علی اکبری: اخراج آمریکا از منطقه و ازاله رژیم صهیونیستی بخشی از انتقام ملت ایران است
واکنش مجید مجیدی به اظهارات توهین‌آمیز معاون ترامپ
سردار موسوی: شلیک‌های موثر و هدفمند بر سر دشمن تا بازگشت آرامش به جنوب ادامه خواهد داشت
پرونده آزمون ارشد ۱۴۰۵ بسته شد
فعالیت بندر لافت بدون وقفه ادامه دارد / پل‌های آسیب‌دیده امروز ترمیم می‌شوند
ادعای کویت درباره آسیب دیدن تاسیسات آب و برق این کشور در تبادل آتش میان ایران و آمریکا
از اجرای طرح نوین تغذیه تا بازسازی روانی-اجتماعی دانشگاه‌ها در دوران پساجنگ
بازدید رهبر شهید از پژوهشگاه رویان نماد قدردانی از جامعه علمی کشور بود
ضربه تازه دولت ترامپ به دانشجویان بین‌المللی
آغاز یازدهمین دوره طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی
برگزاری کنکور ارشد ۱۴۰۵ برای توان‌خواهان و زندانیان
آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ در سلامت و آرامش برگزار شد
پرونده آزمون ارشد ۱۴۰۵ بسته شد
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
درخشش مرکز بین المللی زبان دانشگاه امیرکبیر در ارزیابی وزارت علوم
چگونه مدارس و دانشگاه‌های ایران به اهداف نظامی تبدیل شدند؟
معاون وزیر علوم از حذف واسطه‌ها در چرخه تغذیه دانشگاه‌ها خبر داد
دعوت از اعضای هیئت‌علمی برای مشارکت در «پویش خردورزی ملی برای ایران برخاسته»
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
آغاز فرآیند ثبت‌نام کاروان اربعین هیئت دانشجویی دانشگاه الزهرا (س)
درخشش مرکز بین المللی زبان دانشگاه امیرکبیر در ارزیابی وزارت علوم
پرداخت وام‌های دانشجویی در انتظار رفع مشکلات بانکی
تغییر زمان برگزاری ۳۸ آزمون دانشگاه شریف به دلیل قطع ناگهانی برق
امشب آخرین فرصت دریافت کارت آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
برگزاری آیین بزرگداشت رهبر شهید انقلاب در دانشگاه تهران
ثبت‌نام اسکان موکب‌های دانشجویی از ۲۲ تیرماه آغاز می‌شود
معرفی دانشگاه‌های برتر کشور از منظر شاخص سرانه برگزیدگی در بنیاد ملی نخبگان
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top