تاریخ انتشار: دوشنبه 1404/10/15 - 14:26
کد خبر: 551551

سعید عبدالملکی؛

ریشه‌های روانی یک رئیس‌جمهور ربایی

ریشه‌های روانی یک رئیس‌جمهور ربایی

سعید عبدالملکی در یادداشتی تحلیلی به ریشه‌های روانی اقدامات تجاوزکارانه ترامپ علیه کشورهای دیگر از جمله ونزوئلا پرداخته و هشدار داده است که ترکیب بحران‌های داخلی آمریکا و ویژگی‌های شخصیتی رئیس‌جمهور این کشور، زمینه‌ساز خشونت و ماجراجویی‌های بین‌المللی شده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ یادداشت از سعید عبدالملکی/// تجاوز آمریکا به خاک ونزوئلا صرف‌نظر از بار حقوقی آن که یک عمل تجاوزکارانه و خلاف قوانین بین‌الملل می‌باشد؛ یک امر روان‌شناختی است و به روان‌شناسی و گرایش‌ها و بحران‌های روانی ترامپ و جامعه و سیاست آمریکا بر می‌گردد. گرچه وی قبل از انتخابات ریاست جمهوری۲۰۲۴ گفت که رئیس‌جمهور صلح است و آمده است تا به جنگ‌ها پایان دهد اما در واقعیت رئیس‌جمهور جنگ، تجاوز و تهاجم به خاک کشورها بوده است. در دوران یک‌ساله‌ی ریاست جمهوری وی کشتار و محاصره‌ی غذایی غزه به شکل خشن‌تری ادامه یافت. جنگ روسیه و اوکراین روزبه‌روز شعله‌ور‌تر می‌شود. همچنین؛ تجاوز به خاک کشورمان و ترور فرماندهان و دانشمندان و افراد بی‌گناه و تجاوز اخیر به ونزوئلا همگی شواهدی بر خشونت رفتاری و روانی ترامپ و آمریکا علیه ملت‌ها بوده است. 

البته در پشت این اقدامات خصمانه علیه کشورها و ملت‌ها، علل هستی شناختی و امنیت شناختی فراوانی نهفته است که بخشی از آن برمی‌گردد به شخص ترامپ و روان‌شناسی او و بخشی دیگر به شرایط آمریکای در حال افول مربوط می‌شود. که در اینجا هر دو عامل بررسی و تحلیل می‌شود: 

۱.روان‌شناسی جامعه و سیاست آمریکا: شرایط آمریکا در سال‌های اخیر برای آمریکایی‌هایی که خود را کلانتر و کدخدای جهان می‌دانند وضع خوشایندی نیست. آمریکا به‌عنوان یک ابرقدرت و جهان تک قطب افول کرده است و قطب های نوظهور دیگری همچون چین، ایران و روسیه موجب شده است تا آمریکا اثرگذاری قبلی جهانی خود را از دست بدهد. از طرفی دیگر؛ اوضاع اجتماعی آمریکا بحرانی است. از انتخابات شهرداری نیویورک و انتخاب زهران ممدانی مسلمان و شکل‌گیری قطب سوم در آمریکا معلوم است که آمریکا شکاف‌های اجتماعی و مذهبی و اقتصادی بدخیم و عمیقی دارد که در حال ظهور است. حتی انتخاب ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا یک بیماری آمریکایی است چراکه ترامپ به هیچ‌کدام از اصول و بنیان‌های ارزشی غرب نه‌تنها اعتقادی ندارد بلکه همه آن‌ها را به چالش کشیده است و موجب بی‌اعتبارسازی آمریکا در جهان شده است. به‌علاوه؛ بر اساس نظرسنجی انجمن روان‌شناسی آمریکا در سال 2024، اولین استرس و نگرانی آمریکایی‌ها ترس از آینده است که با ۷۷درصد اعلام‌شده است و ۷۳ درصد آمریکایی‌ها مشکلات اقتصادی بحرانی دارند. آمریکا در شرایط عادی قرار ندارد. میزان بدهی‌های خارجی او هنگفت و سرسام‌آور است. لذا در چنین شرایطی که در وضعیت بقا قرارگرفته است مجبور است برای فرار از مرگ به کشوری مثل ونزوئلا حمله کند و با سرقت منابع آن بتواند به حیات خود ادامه بدهد. 

۲.روان‌شناسی ترامپ: بر اساس نظر روان شناسان آمریکایی ترامپ یک بیمار روانی است که شخصیت او چهار بعد تاریک دارد: روان‌پریشی، خودشیفتگی بدخیم، ماکیاولیسم و سادیسم. این چهار ویژگی هر انسانی را مستعد هر نوع جنایت و اقدام مجرمانه و فاجعه‌بار می‌کند. به‌علاوه؛ گفته می‌شود شخصیت او حول سه ویژگی اساسی شکل‌گرفته است: تکانش گری، تمایل به سلطه‌گری و فقدان پشیمانی. این ویژگی‌ها با ناتوانی در نظر گرفتن عواقب اعمالش، دروغ‌گویی مداوم و بی‌توجهی آشکار به هنجارهای جهانی آشکار می‌شوند.  
همچنین، روان شناسان آمریکایی این نگرانی را دارند که تکانش گری بالا در ترامپ از یک‌سو و درک سطحی و ناقص او از سیاست بین‌الملل از دیگر سو موجب کشاندن آمریکا به باتلاق جنگ و خونریزی می‌شود. از سوی دیگر بزرگ‌ترین نگرانی در مورد صلاحیت ترامپ برای حکومت، مسئله خلق‌وخو است. ریاست جمهوری ترامپ ترکیبی خطرناک از تجربه‌ی سیاسی اندک و پتانسیل غرور کاذب و تکانش گری است که در کمتر رئیس‌جمهوری دیده‌شده است. پژوهشگران معتقدند بین موسولینی، هیتلر، برلسکونی، قذافی، مک کینلی و ترامپ همپوشانی‌های شخصیتی، روانی و رفتاری وجود دارد. همه‌ی این رهبران سیاسی گرایش‌ها و تمایلات فاشیستی، نژادپرستی، اعتیاد جنسی، فریبکاری و به‌کارگیری پول و رسانه برای ایجاد ترس و اضطراب در مردم جهان داشته‌اند. ترامپ در این امتداد است. 

نتیجه: اکنون آمریکا در شرایط افول است و با توجه به مشکلاتی که ذکر شد آمریکایی‌ها به دنبال احیاء پروژه‌ی امپریالیسم ۱۸۹۷ هستند که آمریکا مجبور است برای نجات و بقا خود به تجاوز به خاک دیگران و توسعه‌ی سرزمینی بپردازد و تنها کسی که می‌تواند این نقش را بر عهده بگیرد ترامپ است چراکه ترامپ می‌تواند در نقش مرد دیوانه ظاهر شود و به خشونت و تجاوز بپردازد. لذا به لحاظ هستی شناختی، بقای امپریالیسم در مکیدن خون دیگران است که حمله به ونزوئلا و چپاول منابع آن یکی از مصادیق آن است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
جزئیات تازه از حمله موشکی یمن به پایگاه «خمیس مشیط» عربستان
گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عراق
مهاجرانی: فعلاً تغییری در نرخ و حجم بنزین سهمیه‌ای نداریم
جزئیات جدید درباره تفاهم نهایی ایران و عمان
بلوف جدید ترامپ درباره تسلیحات لیزری نوین آمریکا
مذاکره باید با پرداختن به تجاوز آمریکا علیه ایران آغاز شود
نقش کلیدی مردم منطقه در عملیات انهدام تیم تروریستی در سراوان
بخشی‌نژاد: کنسولگری ایران برای میزبانی از استقلال آمادگی کامل دارد
بقایی: صبر خانواده شهدای لامرد تصویر قدرت ایران است
زنان اصفهانی در کنار سی‌وسه پل در دوران قاجار
صید سه امتیازی چادرملو از آبادان
محمدعلی الحوثی: هر حماقتی علیه یمن با پاسخ روبه رو خواهد شد
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با وزیر خارجه ترکیه
راهی برای بهبود سلامت روان و درک بهتر جهان
درخشش بانوی فناور ایرانی در مسابقات استارتاپی زنان بریکس ۲۰۲۶
روایت ترکیه از رایزنی عراقچی و فیدان
«زن ناشناس» دانمارکی شیر طلا را برد
الزیدی: اجازه نمی‌دهیم عراق مبدأ حمله به همسایگان باشد
برادر معاون استاندار آذربایجان‌ غربی ترور شد
حضور«محفل ستاره‌ها» در اجتماعات مردم تهران +عکس
پزشکیان: ایران تسلیم نخواهد شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top