تاریخ انتشار: دوشنبه 1404/10/15 - 16:47
کد خبر: 551556

آیا لوازم خانگی ارزان می‌شود؟

آیا لوازم خانگی ارزان می‌شود؟

نرخ دلار در روزهای پایانی سال ۱۴۰۴ (دی ماه) در بازار آزاد حدود ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تومان نوسان داشته است. این نرخ بالا، به طور مستقیم بر هزینه واردات قطعات و مواد اولیه تأثیر گذاشته، زیرا حتی تولیدات داخلی لوازم خانگی به قطعات وارداتی وابسته هستند. در نتیجه، قیمت تمام‌شده محصولات افزایش یافته و بازار با رکود تورمی مواجه شده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در شرایط فعلی اقتصاد ایران، یکی از سوالات رایج مصرف‌کنندگان این است که آیا قیمت لوازم خانگی در ماه‌های آینده کاهش خواهد یافت یا خیر. با توجه به نوسانات اخیر نرخ دلار که در محدوده ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تومان قرار دارد، بازار لوازم خانگی نیز تحت تأثیر قرار گرفته و شاهد تغییرات قیمتی قابل توجهی بوده است.

وضعیت فعلی نرخ دلار و تأثیر آن بر بازار لوازم خانگی

نرخ دلار در روزهای پایانی سال ۱۴۰۴ (دی ماه) در بازار آزاد حدود 130 تا 140 هزار تومان نوسان داشته است. این نرخ بالا، به طور مستقیم بر هزینه واردات قطعات و مواد اولیه تأثیر گذاشته، زیرا حتی تولیدات داخلی لوازم خانگی به قطعات وارداتی وابسته هستند. در نتیجه، قیمت تمام‌شده محصولات افزایش یافته و بازار با رکود تورمی مواجه شده است.

عوامل مؤثر بر قیمت لوازم خانگی کدام اند؟

چند عامل کلیدی در تعیین قیمت لوازم خانگی نقش دارند:

  • نرخ ارز: افزایش دلار باعث گران شدن قطعات وارداتی می‌شود.
  • تورم و هزینه‌های تولید: حقوق کارگران، مالیات و مواد اولیه داخلی نیز گران‌تر شده‌اند.
  • رکود تقاضا: قدرت خرید مردم کاهش یافته و بسیاری ترجیح می‌دهند لوازم قدیمی را تعمیر کنند تا نو بخرند.
  • واردات غیررسمی یا ته لنجی: بخشی از بازار به کالاهای قاچاق یا ملوانی اختصاص دارد که رقابت ناسالمی ایجاد می‌کند.

طبق اخبار اخیر، وضعیت بازار لوازم خانگی چگونه است؟

طبق خبرهای لوازم خانگی سایت حرف تو، بازار لوازم خانگی در سال ۱۴۰۴ با چالش‌های جدی روبرو بوده است. گزارش‌ها نشان می‌دهد که تولید حدود ۳۸ درصد کاهش یافته و فروش تا ۶۰ درصد افت کرده است. در یک ماه اخیر، قیمت‌ها حتی تا ۵۰ درصد افزایش داشته‌اند و رکود شدیدی حاکم است. این شرایط باعث شده بسیاری از خانواده‌ها خرید جهیزیه را به تعویق بیندازند.

هوشمندانه ترین تصمیم در شرایط فعلی

در شرایطی که تورم سالانه بالای ۴۰ درصد باعث شده قیمت لوازم خانگی تقریباً هر ماه افزایش پیدا کند و نرخ دلار نیز در محدوده ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تومان نوسان دارد، خرید نقدی ممکن است برای بسیاری از خانواده‌ها سخت یا حتی غیرممکن باشد. در چنین وضعیتی، خرید اقساطی به گزینه‌ای بسیار به‌صرفه‌تر تبدیل شده است. چرا؟ چون با پرداخت نقدی، پول شما بلافاصله ارزش خود را در برابر تورم از دست می‌دهد، اما با خرید قسطی معتبر (به‌ویژه طرح‌هایی که سود کم یا بدون سود دارند)، بخش عمده مبلغ را در آینده و با پول بی‌ارزش‌تر پرداخت می‌کنید. بسیاری از فروشگاه‌های معتبر طرح‌های اقساطی بلندمدت با چک یا سفته ارائه می‌دهند که فشار مالی را به شدت کاهش می‌دهد. بنابراین، اگر نیاز به تعویض یا خرید لوازم خانگی دارید، حتماً گزینه اقساطی را بررسی کنید؛ در بلندمدت قطعاً مقرون‌به‌صرفه‌تر از خرید نقدی خواهد بود.

تکته پایانی؛ آیا لوازم خانگی ارزان می‌شود؟

با توجه به نوسانات بالای دلار در محدوده ۱۳۰-۱۴۰ هزار تومان و ادامه تورم بالای ۴۰ درصد، احتمال کاهش چشمگیر قیمت لوازم خانگی در کوتاه‌مدت کم است. حتی اگر دلار کمی تثبیت شود، کاهش قیمت‌ها کند خواهد بود، زیرا موجودی انبارها با نرخ‌های قبلی تأمین شده و تولیدکنندگان هزینه‌های بالایی متحمل شده‌اند.

البته اگر سیاست‌های حمایتی دولت (مانند تخصیص ارز مناسب یا کنترل واردات) اجرا شود، ممکن است در میان‌مدت ثباتی ایجاد شود. اما در حال حاضر، کارشناسان توصیه می‌کنند اگر نیاز فوری دارید، خرید را به تعویق نیندازید، زیرا افزایش مجدد دلار می‌تواند قیمت‌ها را بالاتر ببرد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
چهارمین روز چهل‌وچهارمین جشنواره‌ فیلم فجر +عکس
سومین روز چهل‌وچهارمین جشنواره‌ فیلم فجر +عکس
تجدید میثاق رئیس و نمایندگان مجلس با آرمان‌های امام خمینی(ره) +عکس
نامه تاج به شورای امنیت وزارت کشور برای فوتبالیست‌های بازداشت شده
یارانه کودکان دارای سوءتغذیه شارژ شد
دولت مصوبه گواهینامه موتورسیکلت بانوان را ابلاغ کرد
پیام رئیس قوه قضاییه به مناسبت روز سربازان گمنام امام زمان (عج)
نشست معاون رئیس‌جمهور در امور زنان با ایرانیان مقیم مصر برگزار شد
طحان‌نظیف: همدلی و انسجام مردم دشمنان را ناکام می‌گذارد
رضایی: کوتاهی‌های امنیت سایبری به قوه قضائیه ارجاع می‌شود
برگزاری اولین پارالمپیاد استعدادیابی کشور با حضور بیش از ۶۰۰ نفر
حال و هوای کربلا در ایام ولادت امام زمان (ع) +عکس
همکاری روسیه، ایران، بلاروس، کره‌شمالی و میانمار درباره منشور اوراسیا
مترو تهران برای شرکت کنندگان در مراسم نیمه شعبان رایگان است
سفارت ایران در وین ادعای پناهندگی دیپلمات ایرانی را تکذیب کرد
بروجردی: تهدیدات آمریکا جنگ روانی است؛ برای هر سناریویی آماده‌ایم
علت حادثه آتش سوزی بازارچه جنت در دست بررسی است
برگزاری مراسم بزرگداشت منوچهر محمدی
سرلشکر موسوی جایگزین شهید باقری در هیئت نظارت مجمع تشخیص شد
پزشکیان: سلامت مردم خط قرمز است و تعلل در درمان پذیرفتنی نیست
حجت‌الاسلام قمی: «سرزمین فرشته‌ها» فرصتی برای دیدنِ زندگی در غزه است
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top