تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/11/08 - 01:02
کد خبر: 552379

بسته جامع شهرداری برای مادران

بسته جامع شهرداری برای مادران

رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران گفت: هدف مدیریت شهری این است که پایتخت را به مکانی امن‌تر، قابل‌دسترس‌تر و انسانی‌تر برای مادران و کودکان تبدیل کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، مریم اردبیلی با اشاره به پیوستن معاونت جوانی جمعیت به این مرکز اظهار کرد: این معاونت که پیش از این ذیل اداره کل سلامت و معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران فعالیت می‌کرد، طی ماه‌های اخیر به مرکز زنان و خانواده پیوسته و شامل دو اداره جوانی جمعیت و تکریم مادری است.

وی تصریح کرد: مأموریت اصلی این معاونت، ایجاد شهری مناسب‌تر برای مادر و کودک است؛ از مادری که نوزاد تازه‌متولدشده دارد تا مادری که فرزند چندساله همراه اوست، دغدغه مشترک ما فراهم‌کردن زیرساخت‌ها و خدمات نرم‌افزاری لازم برای حضور امن و راحت آنان در شهر است.

مشاور زنان و خانواده شهردار تهران با اشاره به پروژه احداث، تجهیز و بهره‌برداری از اتاق‌های مادر و کودک هم گفت: در حال حاضر حدود ۲۰ تا ۳۰ اتاق مادر و کودک در سطح شهر وجود دارد، در حالی که طبق برنامه چهارم توسعه باید این عدد تا پایان امسال به ۱۲۴ اتاق برسد؛ این فضاها که به‌تازگی به مرکز زنان سپرده شده‌اند، شامل امکاناتی مانند فضای شیردهی، تعویض پوشک، استراحت کوتاه‌مدت مادر و تعویض لباس کودک خواهند بود و در مراکز پرتردد، مراکز خرید، بوستان‌ها و فضاهای عمومی جانمایی می‌شوند.

اردبیلی ادامه داد: در حال حاضر ۱۱ اتاق مادر و کودک در ایستگاه‌های مترو وجود دارد که بسیاری از آن‌ها به‌دلیل ضعف نگهداشت یا جانمایی نامناسب قابل استفاده نیستند؛ مکاتبات و جلسات مشترکی با معاونت ترافیک و شرکت بهره برداری مترو انجام و چند مدل بهره‌برداری پیشنهادی ارائه شده است تا این فضاها بهسازی شود و به‌طور مؤثر در اختیار مادران قرار گیرد.

وی با بیان اینکه مناسب‌سازی معابر شهری یکی دیگر از محورهای جدی این معاونت است؛ خاطرنشان کرد: تلاش ما این است که مادران بتوانند با کالسکه، احساس امنیت و بدون مانع در معابر، کوچه‌ها و خیابان‌های شهر تردد کنند و امور روزمره، خرید و فعالیت‌های تفریحی خود را انجام دهند.

وی با بیان اینکه در حال طراحی بسته جامع خدمات تفریحی، فراغتی، آموزشی وهمچنین سلامت ویژه مادران تهرانی هستیم؛ تصریح کرد: صرف مادر بودن، ملاک بهره‌مندی از این خدمات است و تعداد یا سن فرزندان اهمیتی ندارد. این بسته شامل معاینات زنان به‌صورت رایگان یا با تخفیف، خدمات ورزشی و تفریحی همچون بازدید از برج میلاد، تخفیف‌های مترو، اتوبوس و طرح ترافیک خواهد بود که احتمالاً در قالب کارت شهرزاد یا اپلیکیشن شهرزاد ارائه می‌شود و پس از نهایی‌شدن، اطلاع‌رسانی عمومی خواهد شد.

رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران همچنین از شناسایی و حمایت از کنشگران محلی حوزه جمعیت خبر داد و اضافه کرد: در این طرح، خیران و فعالان حوزه ازدواج، فرزندآوری و پیشگیری از سقط جنین و کنشگران محلی و اجتماعی شناسایی می‌شوند، آموزش‌های تخصصی می‌بینند و در قالب طرح‌های مشارکتی مورد حمایت قرار می‌گیرند؛ در همین راستا دوره آموزشی «جمعی‌نو» با حضور اساتید مجرب به‌صورت حضوری، مجازی و آنلاین در حال برگزاری است.

وی با اشاره به اقدامات فرهنگی و هنری مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران گفت: حمایت از یک فیلم سینمایی با موضوع فرزندآوری و پیشگیری از سقط جنین، تولید آثار گرافیکی برای اکران‌های شهری در هفته جمعیت و طراحی محصولات فرهنگی از جمله برنامه‌های در دست اجرا است.

اردبیلی از اجرای طرح انتخاب محله دوستدار کودک خبر داد و بیان کرد: بر اساس شاخص‌های تعریف‌شده، محلات ارزیابی می‌شوند و محله برتر در هفته جمعیت معرفی و از مدیر محله تقدیر خواهد شد؛ اقدامی که با هدف ایجاد رقابت مثبت و ارتقای کیفیت زندگی خانواده‌ها در سطح محلات انجام خواهد شد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
«کارت امید مادر» شارژ شد
تعداد مصدومان حادثه شهرک شمس آباد به ۲۱نفر رسید
توافق نزدیک است!
واکنش تند رضاییان به استقلالی‌ها
مذاکره با تل‌آویو، چیزی جز شرم و تحقیر برای لبنان ندارد
از تخریب حرم و مجازات اعدام برای زیارت تا راهپیمایی میلیونی اربعین
شرط تداوم یارانه نقدی و کالابرگ اقامت در ایران است
مطالب خارج از مراجع رسمی فاقد سندیت است
سنگر خیابان را باشکوه‌تر از قبل حفظ می‌کنیم
رئیس‌جمهور به دنبال توافقی مرده است
ادامه ادعاهای سنتکام درباره محاصره دریایی ایران
مذاکرات با ایران هم‌اکنون در حال انجام است!
روابط ایران و عراق در بهترین وضع خود قرار دارد
چیزی به ایران نمی‌رسد
جنبش حماس از پایبندی به توافقات مرحله دوم آتش‌بس خبر داد
ادعای استعفای رئیس‌جمهور واهی و کذب محض است
سردار کرمی: در کمین تروریست‌ها و آماده پاسخ قاطعیم
۱۹۰ واحد مسکن استیجاری آماده واگذاری به زوج‌های جوان است
کیف پول ایران؛ انجام تراکنش‌های مالی بدون نیاز به اینترنت
حسام؛ سامانه جدید بانک مرکزی برای ساماندهی حساب‌های بانکی
توصیه مهم برای بازگشت زائران اربعین؛ مرز خروجی را تغییر ندهید
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
اعلام نتایج اولیه پذیرش دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه تهران
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
دستاورد پژوهشگران دانشگاه تهران درتوسعه نسل جدید سامانه‌های هوشمند
توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه ایران و بلاروس
توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و فناورانه با قزاقستان
نتایج آزمون‌های سمپاد و نمونه دولتی هفته آینده منتشر می‌شود
پیشنهاد راه‌اندازی دوره‌های «هم‌افزایی فناورانه»
ظرفیت پژوهشی هر عضو هیئت‌علمی از حمایت های بنیاد ملی علم اعلام شد
کلید نهایی پنجاه و سومین دوره آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد
مهلت ثبت نام آزمون های دانشنامه و گواهینامه تخصصی و فوق تخصصی تمدید شد
تحمیل ۸۰۰ دانشجوی پزشکی به دانشگاه
طرح جدید تغذیه دانشجویان هنوز نهایی نشده
برخی دانشجویان بین الملل علاوه بر فارسی حتی به انگلیسی هم مسلط نیستند
توانمندسازی دانشجویان برای ورود به بازار کار دانش‌بنیان
باید از ظرفیت ایرانیان خارج کشور حداکثر استفاده را برد
اسامی منتخبان دور دوم انتخابات شورای صنفی دانشگاه تربیت مدرس اعلام شد
واکنش معاون وزیر بهداشت به رای دیوان عدالت اداری درباره انفصال از خدمت
شروط جدید وزارت بهداشت برای ایجاد رشته و دوره جدید علوم پزشکی
نخستین سامانه جامع شهدای دانشجو رونمایی می‌شود
پژوهشگران دانشگاه تهران عملکرد ترانزیستورهای نسل آینده را بهبود دادند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top