تاریخ انتشار: شنبه 1404/11/11 - 17:40
کد خبر: 552488

از تهدید انگلیس و کوبا تا دیدار با تجزیه‌طلبان کانادا؛

گردن‌کلفتی‌های آمریکا برای همه!

 گردن‌کلفتی‌های آمریکا برای همه!

گردن‌کلفتی‌های ترامپ برای جهان همچنان ادامه دارد و او از انگلیس گرفته تا کوبا و کانادا همه را دوباره تهدید کرده است. در کانادا حتی مقامات دولت وی با تجزیه‌طلبان این کشور هم دیدار کرده‌اند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، «قلدری» به یکی از شاخص‌ترین مؤلفه‌های سیاست‌خارجی وی تبدیل شده است؛ رویکردی که بر تهدید، تحقیر علنی، فشار اقتصادی حداکثری و بی‌اعتنایی به هنجارهای دیپلماتیک و در نهایت حمله و تهاجم نظامی استوار است. طی این مدت ترامپ بارها از زبان زور برای واداشتن دولت‌ها به تمکین استفاده کرده است. نمونه بارز این قلدری طی یک‌سال گذشته در ونزوئلا، کانادا، مکزیک، اوکراین، اتحادیه اروپا،‌ گرینلند، نیجریه، کوبا، ایران، عراق و... به‌کار گرفته شده است. به گفته کارشناسان این رویکرد نه‌تنها به تشدید بی‌اعتباری آمریکا بلکه عادی‌سازی زبان تهدید در سیاست جهان منجر شده است. به گفته کارشناسان وی تنها جایی عقب نشسته است که در مقابل خود مقاومت ببیند.

دیدار با تجزیه‌طلبان کانادا

گزارش‌ها نشان می‌دهد که گردن‌کلفتی ترامپ و زبان قلدری وی هر روز ابعاد جدیدی به خود می‌گیرد و او سرمست از عملیات ربایش نیکولاس مادورو رئیس‌جمهور ونزوئلا؛ روزی نیست که سایر کشورها را به مداخله تهدید نکند. ترامپ در قبال کانادا پا را از تهدید هم فراتر گذاشته و عملاً در پی تجزیه این کشور برآمده است. روزنامه فایننشال‌تایمز در این‌باره گزارش داد که رهبران یک گروه کانادایی که به دنبال جدایی استان نفت‌خیز «آلبرتا» هستند، طی یک‌سال گذشته حداقل سه‌بار با اعضای دولت دونالد ترامپ دیدار کرده‌اند.

مقامات آمریکایی مدعی شده‌اند که این جلسات، تعاملات مدنی معمول بوده و هیچ تعهدی به آرمان جدایی‌طلبی نداشته‌اند. با این حال، چهره‌های طرفدار وحدت در آلبرتا گمان می‌کنند که این کمپین توسط بازیگران خارجی تقویت می‌شود. به گزارش فایننشال‌تایمز، گروه «پروژه رفاه آلبرتا» که معتقد است سیاست‌های اتاوا (پایتخت کانادا) این استان را خفه کرده است، خواستار برگزاری جلسه‌ای دیگر در ماه آینده با مقامات خزانه‌داری و وزارت خارجه آمریکا برای درخواست یک خط اعتباری ۵۰۰ میلیارد دلاری شده است.

«اسکات بسنت»، وزیر خزانه‌داری آمریکا، پیش از این در مصاحبه‌ای با جک پوزوبیک، پادکستر راست‌گرا، به همه‌پرسی احتمالی اشاره کرده و گفته بود که آلبرتای مستقل «شریک طبیعی آمریکا» خواهد بود. نخست‌وزیر کانادا در واکنش به گزارش‌ها درباره تماس مقام‌های آمریکایی با گروه‌های جدایی‌طلب استان آلبرتا تأکید کرد که واشنگتن باید به حاکمیت کانادا احترام بگذارد. به گزارش ایسنا، کارنی در یک نشست خبری گفت: «ما انتظار داریم دولت آمریکا به حاکمیت کانادا احترام بگذارد. من در گفت‌وگوهایم با رئیس‌جمهور ترامپ همواره این موضوع را روشن بیان کرده‌ام.» او افزود که ترامپ هرگز مسئله جدایی‌طلبی آلبرتا را با وی مطرح نکرده است.

هشدار به انگلیس و کانادا

رئیس‌جمهور قلدر آمریکا همچنین با این ادعا که انگلیس و کانادا که قصد دارند روابط نزدیک‌تری با چین داشته باشند این دو کشور را تهدید کرد. به گزارش خبرگزاری تاس، دونالد ترامپ در پاسخ به سؤالی در مورد سفر کر استارمر نخست‌وزیر انگلیس به چین گفت: انجام این کار برای آنها بسیار خطرناک است و به نظر من، برای کانادا، تجارت با چین حتی خطرناک‌تر است. وی افزود: کانادا عملکرد خوبی ندارد. آنها بسیار ضعیف عمل می‌کنند آنها نمی‌توانند به چین به عنوان پاسخ نگاه کنند. «شی جین پینگ» رئیس‌جمهور چین دوست من است. من او را خیلی خوب می‌شناسم. اما چین مانع بزرگی است که باید از آن عبور کرد.

تهدید تامین‌کنندگان نفت کوبا

ترامپ در ادامه تهدیدهای خود همچنین تهدید کرد که بر کشورهایی که به کوبا نفت عرضه می‌کنند، تعرفه وضع خواهد کرد. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، ترامپ به اسامی کشورهای تامین‌کننده نفت کوبا و میزان تعرفه‌ای که وضع خواهد کرد، اشاره نکرد. بر‌اساس این گزارش ترامپ در یک ماه اخیر فشار بر کوبا را افزایش داده و بارها از اقدام احتمالی علیه این جزیره سخن گفته است.

وی گفته است که‌ هاوانا باید به توافقی با آمریکا دست یابد اما «میگل دیاز کانل» رئیس‌جمهور کوبا تاکید کرده است که واشنگتن صلاحیت اخلاقی برای تحمیل قرارداد بر این جزیره را ندارد. تارنمای پولیتیکو سوم بهمن‌ماه گزارش داد، دولت ترامپ در حال بررسی تاکتیک‌های جدید، از جمله محاصره کامل نفتی، برای تغییر رژیم در کوباست.

براساس گزارش‌ها «مارکو روبیو»، وزیر امورخارجه آمریکا هم بار دیگر از تغییر رژیم در کشورهای مختلف جهان که مخالف خواسته‌های واشنگتن هستند، دفاع کرد و گفت: دولت دونالد ترامپ «خواهان تغییر رژیم در کوبا است». به گزارش ایرنا، «برایان شاتز»، سناتور دموکرات ایالت‌ هاوایی، در نشست استماع کمیته روابط خارجی سنای آمریکا از روبیو خواست به‌صراحت هرگونه تلاش آمریکا برای تغییر رژیم در کوبا با حمایت واشنگتن را رد کند. اما روبیو که فرزند یک خانواده مهاجر کوبایی بوده و سال‌ها از اعمال فشار برای تغییر دولت در این کشور حمایت کرده است، از انجام این کار خودداری کرد.

روبیو گفت: «ما دوست داریم شاهد تغییر رژیم باشیم، این بدان معنا نیست که ما قرار است تغییری ایجاد کنیم، اما دوست داریم شاهد تغییر آن باشیم.»

وزیر خارجه کوبا بامداد جمعه در واکنش به فشارهای آمریکا گفت که واشنگتن به دنبال اعمال ممنوعیت کامل بر تأمین سوخت این کشور است. «برونو رودریگز پاریلا» در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی «ایکس» (توئیتر سابق) نوشت: «کوبا قاطعانه در برابر اقدامات جدید دولت ترامپ می‌ایستد. واشنگتن به دنبال اعمال تحریم کامل بر تأمین سوخت کوبا است». وی در ادامه توضیح داد: «ما مردمی انقلابی هستیم و همیشه آماده مبارزه خواهیم بود. ما تشدید جدید تنش‌ها توسط آمریکا علیه کوبا را با شدیدترین لحن محکوم می‌کنیم».

اروپا مظهر ضعف است

ستون‌نویس وبگاه بلومبرگ هم در واکنش به انفعال کشورهای اروپایی در برابر قلدری‌های دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ»، نوشت که اتحادیه اروپا به مظهری از ضعف تبدیل شده است.

ستون‌نویس بلومبرگ نوشته است: «اروپای بیچاره! در دوران پرآشوبی که (پس از جنگ سرد) فرا رسیده، به مظهر ضعف تبدیل شده است. اروپا عمدتاً به دلیل انتخاب‌ها و شکست‌های خودش در این موقعیت قرار گرفته است». بلومبرگ ادامه داد: «تا دهه ۲۰۱۰، اروپا برای انرژی به روسیه، برای امنیت به آمریکا و برای رونق اقتصادی به چین وابسته شده بود و اکنون وقت آن رسیده که هزینه‌ها را بپردازد».

همزمان با تشدید تهدیدهای آمریکا علیه اروپا وزیر امورخارجه مجارستان هم اعلام کرد که وزرای امورخارجه اتحادیه اروپا برای نخستین‌بار در جریان یک دیدار، آمریکا را تهدیدی برای اروپا توصیف کردند.

این اظهارات «پیتر سیارتو» وزیر خارجه مجارستان در حالی مطرح می‌شود که تیرگی در روابط اروپا با آمریکا پس از اعلام تمایل دونالد ترامپ برای تصاحب جزیره‌ گرینلند و مخالفت اروپایی‌ها با آن وارد مرحله جدیدی شده است. اقدامات اخیر آمریکا برای تصرف‌ گرینلند به عنوان یک جزیره راهبردی در شمال اقیانوس اطلس، سطح تهدید امنیتی آمریکا برای اروپا را به ‌طور بی‌سابقه‌ای افزایش داده است.

در ادامه این تنش‌ها «فریدریش مرتس» صدراعظم آلمان هم پنجشنبه گفت که کشورهای اروپایی رایزنی برای ایجاد یک چتر هسته‌ای مشترک را آغاز کرده‌اند اما این گفت‌وگوها در مراحل اولیه قرار دارد و هنوز تصمیم نهائی اتخاذ نشده است. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، مرتس در بحبوحه تنش‌هایی که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا با برهم زدن ائتلاف‌ها ایجاد کرده است، در این‌باره گفت: ما باید به تصمیم‌های راهبردی و نظامی برسیم اما فعلا زمان آن فرا نرسیده است.

مرتس همچنین پنجشنبه در سخنانی در پارلمان آلمان گفت که اروپا توانسته است برای دفاع از نظم جهانی مبتنی بر قانون به پاخیزد و به همین دلیل احساس احترام» می‌کند. صدراعظم آلمان تاکید کرد که «اروپا دیگر در مقابل تهدیدها ترامپ برای وضع تعرفه سر خم نمی‌کند.» انگلیس و فرانسه تنها کشورهای اروپایی دارنده سلاح هسته‌ای هستند.   

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
تنش میان آمریکا و کانادا؛ مذاکرات تجاری متوقف شد
آخرین وضعیت سدهای تهران اعلام شد
واردات گوشت گرم و منجمد وارد مرحله جدید شد
قطر ریاضت اقتصادی پیشه کرد
شورای عالی کار فردا تشکیل جلسه می‌دهد/ دستمزد کارگران در نیمه دوم سال تغییر می‌کند؟
تحصیل بیش از ۷۵ هزار دانشجوی پزشکی در دانشگاه‌ها/اعلام نتایج آزمون ارتقای دستیاران به زودی
انتقاد برزیل از سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ
از جنگ نظامی تا جنگ اقتصادی؛ چرا ترامپ به آخر خط رسیده است؟
دست‌وپا زدن‌های انتخاباتی ترامپ در سایه بحران جنگ ایران
حقوق نیروهای شرکتی از ماه آینده مستقیم و متمرکز پرداخت می‌شود
ورود دانشجویان جدید با تأخیر انجام می‌شود
ترندها در ۳ سکوی ایرانی
تلاش اوکراین برای دریافت مجوز استفاده از اینترنت ماهواره‌ای در پهپادها
سهم مراکز درمان ناباروری در افزایش جمعیت
صعود قیمت طلا به بالاترین سطح سه ماه اخیر
اوکراین خواستار اختصاص وام اتحادیه اروپا به سامانه‌های دفاع موشکی شد
جزئیات جدید برگزاری امتحانات ترم تابستان دانشگاه‌ها اعلام شد
پوشش بیمه‌ای یک میلیون و ۶۲۰ هزار ایثارگر
حملات گسترده روسیه علیه زیرساخت‌های نظامی اوکراین
کتابی از اشعار رهبر شهید انقلاب منتشر شد
نتایج اولیه آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ در دهه اول شهریور اعلام می شود
تحصیل بیش از ۷۵ هزار دانشجوی پزشکی در دانشگاه‌ها/اعلام نتایج آزمون ارتقای دستیاران به زودی
نتایج اولیه آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ در دهه اول شهریور اعلام می شود
زمان ثبت نام پذیرفته شدگان آزمون دکتری تخصصی دانشگاه تهران اعلام شد
جذب دانشجوی افسری ارتش از کنکور سراسری/ اعلام رشته های فناوری محور
واکنش دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به سخنان معاون اول رئیس‌جمهور
جزئیات جدید برگزاری امتحانات ترم تابستان دانشگاه‌ها اعلام شد
۵ آزمون علوم پزشکی با حضور ۲ هزار و ۲۰۰ نفر برگزار شد
موردی از لو رفتن سوالات کنکور نداشتیم/ رصد کلاهبرداران توسط پلیس فتا
دفترچه سوالات علوم تجربی کنکور ۱۴۰۵ منتشر شد/ زمان انتشار کلید اولیه
حدود ۵۹ هزار داوطلب اصفهانی آماده رقابت در کنکور / افزایش ۹ درصدی داوطلبان
کارنامه داوطلبان آزمون دکتری دانشگاه آزاد منتشر شد
پرونده اصلاح سهمیه‌های کنکور روی میز شورای عالی انقلاب فرهنگی
میزان تاثیر معدل و سهم آزمون در کنکور ۱۴۰۵
زمان اعلام نتایج نهایی آزمون ارشد اعلام شد/آغاز آموزش دانشجویان از اوایل آبان
نتایج نهایی کنکور و آزمون پذیرش دانشجو معلم نیمه دوم آبان اعلام می‌شود
آزمون گروه‌های هنر و زبان‌های خارجی کنکور سراسری ۱۴۰۵ برگزار شد
فعال‌سازی طرح بورسیه‌های متقابل میان دو کشور ایران و مالزی
دانشجویان از مهر ماه با ۳ کارنامه وارد بازار کار می‌شوند
رقابت یک میلیون نفر در کنکور ۱۴۰۵/ تلاش برای اعلام نتایج در آبان ماه
راهکار پژوهشگران دانشگاه تهران برای اندازه‌گیری آلاینده‌های خطرناک
مشکلات تأمین مالی حقوق اعضای هیئت علمی به‌زودی رفع می‌شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top