تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/11/15 - 16:56
کد خبر: 552732

حاشیه ای بر فیلم سینمایی قمارباز

حاشیه ای بر فیلم سینمایی قمارباز

در فیلم سینمایی «قمارباز»، کارگردان با پرداختن به ماجرای هک اطلاعات بانک سپه، فقط یک تریلر هیجانی نساخته، بلکه انگشت بر نقطه‌ای حساس می‌گذارد: تناقض آشکار بین قواعد سختگیرانه حفاظت از داده‌های بانکی و واقعیتِ ناامنی‌هایی که گاه به قیمت حریم خصوصی و امنیت مالی مردم تمام می‌شود. این فیلم، فراتر از یک تعقیب و گریز، پرسشی جدی را درباره حکمرانی داده و هزینه‌های بی‌دقتی در این عرصه مطرح می‌کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ وحید عزیزی/// قمارباز داستان هک اطلاعات بانک سپه در جریان جنگ 12روزه را در قالب روایت مواجهه هوشمندانه یک نیروی امنیتی جسور و یکی از مدیران فناوری بانک مرکزی به تصویر کشیده است. کارگردان توانسته است در لوای ایجاد جذابیت هنری، مخاطب را همراه محتوای دشوار سوژه خود کند.

درباره اطلاعات و علی الخصوص اطلاعات بانکی همواره دو دغدغه مطرح بوده است؛ اولا دسترسی و سهولت امور بانکی برای مردم و ثانیا حفاظت از اطلاعات چه از منظر حریم خصوصی و چه از منظر کلان داده. به همین دلیل، قواعد سختگیرانه ای برای دسترسی و نگهداری این اطلاعات در کشور وضع شده است. با این وجود، وقایع مهم و تلخی مثل برداشت اطلاعات از برخی بانک ها و صدمه زدن به اطلاعات مردم در بعضی بانک های دیگر طی ماههای اخیر اتفاق افتاده است.

نکات جذاب زیادی در این حوزه وجود دارد. برای مثال، در عین حال که خود بانک مرکزی و برخی دستگاه های اجراییِ نیازمند اطلاعات بانکی به طور جامع و تمیز به این اطلاعات دسترسی ندارند، یک شرکت خصوصی حوزه فناوری سالها به اطلاعات 17 بانک دسترسی داشته است؛ مصداق بستن سنگ و باز کردن سگ…

چه بسا اگر این اطلاعات به صورت امن، با حفاظت های لازم و به صورت چارچوب مند برای یافتن تخلفات اقتصادی استفاده می شد، نفوذ مورد پیگیری در فیلم هم با احتمال زیادی به صورت سیستمی شناسایی می شد و کار موکول به شم شبانه نیروی زبده امنیتی در فیلم (که انصافا کاراکتر جذاب و دوست داشتنی هم در فیلم از آب درآمده) و به تعبیر خود فیلم، نوعی قماربازی در تشخیص، نمی شد.

امیدوارم روزی فیلم سینمایی رشادت «پیمان» برای تکمیل و ساماندهی و بهره برداری از این اطلاعات در کشور را روی صحنه سینما ببینم. آن روز که حکمرانی ریال در کشور واقعا اجرایی شود، کارهای بزرگتری است که روی دوش او قرار خواهد گرفت و آن زمان مردم روشن تر، مبارزه با فساد و نفوذ را درک خواهند نمود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
گل دوم ایران به نیوزیلند توسط محبی+فیلم
گل تساوی ایران مقابل نیوزیلند +فیلم
عضویت ۳۵۰ گروه مردمی در توان‌افزا
۲ رکورد رامین رضاییان در جام جهانی
رهبر شهید نسبت به خانواده و امور مربوط به حوزه زنان حساسیت بالایی داشتند
تاثیر خواب کافی در کاهش اضطراب دوران بارداری
گزارش تصویری دیدار تیم های ملی ایران و نیوزیلند
یک امتیاز سهم ایران در اولین بازی/ خط حمله قوی اما دفاع شکننده
قلعه‌نویی: آماده‌ایم/ با تمام توان برای مردم ایران بازی خواهیم کرد
جام جهانی و نیمکتی که دست از سر مدافع پرسپولیس برنمی‌دارد
ترکیب تیم ملی فوتبال ایران برای دیدار با نیوزیلند
پیام احساسی تیم ملی پیش از نبرد با نیوزلند؛ هیچ جا مثل ایران نمی‌شود
خلاصه بازی اسپانیا ۰ - کیپ ورد ۰
نبیه بری: توافق ایران و آمریکا به سود همه طرف‌هاست
رایزنی وزیر خارجه قطر و گوترش درباره توافق ایران و آمریکا
پزشکیان: جزئیات تفاهم‌نامه در زمان مناسب ارائه خواهد شد
پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری تیرماه از ۲۷ خرداد آغاز می‌شود
جزییات مذاکرات روز جمعه در ژنو از زبان عراقچی
کمبود فضای ذخیره‌سازی در شمال تهران؛ چالشی پنهان در دل خانه‌های مدرن
رژیم سالم خوری، لیست خوراکی ها و نحوه اجرا
سینا صنعت؛ مرجع تخصصی تجهیزات برق صنعتی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top