تاریخ انتشار: سه شنبه 1404/11/28 - 02:20
کد خبر: 553227

معیار جدید تایید مدارک دانشگاههای خارجی برای دانشجویان ایرانی اعلام شد

معیار جدید تایید مدارک دانشگاههای خارجی برای دانشجویان ایرانی اعلام شد

معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان گفت: از سال آینده از ظرفیت های پایگاه استنادی جهان اسلام برای رتبه بندی دانشگاه های پیشرو در رشته های نوظهور استفاده خواهد شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ عباس قنبری باغستان، در گفتگو با مهر در تشریح سازوکار اعتبار سنجی دانشگاه‌های خارجی و دلایل لغو اعتبار برخی موسسات آموزشی خارجی گفت: به صورت کلی در ارزیابی دانشگاه های خارج از کشور چند نظام رتبه بندی بین الملل شامل کیو. اس، شانگهای، لایدن، تایمز و پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) مورد توجه قرار می گیرد و دانشگاه هایی که بتوانند در مجموع این نظام ها جایگاه مناسبی کسب کنند آن دانشگاهها بسته به رتبه کسب شده در لیست دانشگاه های مورد تایید در سه سطح الف، ب و ج قرار می گیرند.

وی افزود: با توجه به اینکه وزن شاخص های مختلف علمی، پژوهشی، آموزشی، فناوری و ... در هریک از این نظام های رتبه بندی متفاوت است، نمی توان فقط براساس یکی از این نظام های رتبه بندی جهانی دانشگاه های خارجی را مورد تایید قرار داد. لذا لازم است دانشگاه های خارجی در مجموع این نظام های رتبه بندی بتوانند رتبه و جایگاه مناسبی داشته باشند.

معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان افزود: تایید یا عدم تایید دانشگاه های خارجی تبعات زیادی از منظر خروج نخبگان، خروج ارز، معافیت تحصیلی و ... دارد، براین اساس حداکثر تلاش براین است که خروجی لیست تاییدیه دانشگاه های خارجی، صرفا دانشگاه هایی باشند که از رتبه و جایگاه علمی زیادی برخوردار باشند. به همین دلیل نیز همواره تلاش می شود تا رتبه و جایگاه علمی دانشگاه های خارجی در مجموع نظام های رتبه بندی بیشترین تاثیر را در تایید یا عدم تایید داشته باشد.

معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان در خصوص اعتبار سنجی دانشگاه‌های خارجی تاکید کرد: ظرفیت ها و توانمندی های علمی و آموزشی دانشگاه های خارجی براساس نظام های رتبه بندی معتبر و جهانی مهمترین معیار و ملاک قرار گرفتن آنها در لیست دانشگاه های مورد تایید است.

تایید دو تا ۳ هزار دانشگاه خارجی با ملاحظات غیر علمی

این مقام سازمان امور دانشجویان در ارتباط با دانشگاه های کشورهای اسلامی و همسایگان نیز افزود: متاسفانه یک زمانی بر اساس یک سری ملاحظات غیرعلمی، لیست بلندبالایی شامل دو تا سه هزار دانشگاه خارجی مورد تایید قرار گرفته بود که بسیاری از آنها اصلا در هیچ نظام رتبه بندی جهانی جایگاهی نداشتند.

معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان با تأکید بر اولویت کیفیت در آموزش عالی، افزود: اگر ما بخواهیم برای تحصیل دانشجویان در خارج از کشور ارز اختصاص دهیم یا خدمات جانبی همچون معافیت تحصیلی و ... ارائه دهیم، بهتر است برای دانشگاه هایی باشد که واقعا از اعتبار علمی بالایی در سطح جهانی برخوردار باشند.

این مقام مسئول همچنین با اشاره به اهمیت توسعه دیپلماسی علمی با کشورهای اسلامی و همسایه گفت: با توجه به اهمیت روابطی که هم اکنون با برخی از کشورهای اسلامی و به خصوص همسایه برقرار است، در مواردی تنها دانشگاه‌های مادر (اصلی ترین و معتبرترین دانشگاه) این کشورها را نیز در لیست دانشگاه‌های مورد تأیید قرار داده‌ایم.

پایگاه استنادی جهان اسلام یک مرجع تایید مدارک دانشگاههای خارجی می شود

قنبری باغستان در ادامه با اشاره به تحولات گسترده در حوزه آموزش عالی در جهان افزود: یکی از مهمترین تغییراتی که در عرصه آموزش جهانی صورت گرفته، ظهور و رشد رشته های نوظهور فناور و همچنین رشته های بین رشته ای است که با توجه به نیاز کشور و نیز اهمیت تحصیل دانشجویان ایرانی در این رشته ها از سال آینده با دقت و حساسیت بیشتری در ارزیابی دانشگاه های خارجی مورد توجه قرار خواهد گرفت.

معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان با اشاره به تفاهم نامه اخیر منعقد شده بین سازمان امور دانشجویان و پایگاه استنادی جهان اسلامی افزود: پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) نماد علم سنجی جهان اسلام در ایران است و با توجه به توانمندی ها و ظرفیت های بالایی که دارد، از سال آینده از ظرفیت های آن برای ورود به رتبه بندی موضوعی دانشگاه های خارجی به ویژه در حوزه رشته های نوظهور و بین رشته ای استفاده خواهد شد.

وی با اشاره به تشکیل کارگروه مشترک بین کارشناسان سازمان امور دانشجویان و کارشناسان پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) ابراز اطمینان کرد که ارزیابی های این کارگروه، در نهایت منجر به لیست معتبر و متقنی از دانشگاه های خارجی مورد تایید هم به صورت کلی و هم به صورت موضوعی خواهد شد.

قنبری باغستان در پایان به دانشجویان توصیه کرد: دانشجویان باید قبل از هر اقدامی به لیست دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت علوم در خارج از کشور مراجعه کرده و دانشگاه خود را از سامانه grad.saorg.ir انتخاب کنند.

وی افزود: اداره کل امور دانش‌آموختگان سازمان امور دانشجویان هر ساله فهرست دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را منتشر می‌کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
شب رحلت پیامبر(ص) و شهادت امام حسن(ع) در حرم رضوی +عکس
مصمم به افزایش تجارت با پاکستان به ده میلیارد دلار هستیم
دلیل تلاش عربستان برای منصرف کردن ترامپ از حمله به ایران
سردار نقدی: همه تسلیحات نظامی ما امروز بومی هستند
اسکان زائران بارگاه منور رضوی در دهه آخر صفر +عکس
عزیزی: مقاومت ایران معادلات دشمن را برهم زد
کشتی حامل تجهیزات نظامی سعودی در باب‌المندب هدف قرار گرفت
سردار محبی: آمریکا حتی یک شناور جنگی هم در خلیج فارس ندارد
انفجار شدید در جنوب لبنان؛ اسرائیل بار دیگر آتش‌بس را نقض کرد
سخنگوی ارتش یمن: مواضع و انبارهای تسلیحاتی عربستان را هدف قرار دادیم
رفع منع حضور خداداد عزیزی در بازی نخست تراکتور
دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار میزبان نخبگان جهان
آغاز رسمی جذب محققان «پسادکتری فناوری»
برج فناوری؛ زیرساختی برای اتصال اکوسیستم واکسن ایران به جهان
هشدار لیبی در خصوص توقف فعالیت پالایشگاه زاویه
نگاهی به نگاره «شهید» محمود فرشچیان
خودکشی نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در آمریکا
گفتگوی تلفنی وزرای دفاع ایران و مالزی
اثر جدید کمال شرف، کاریکاتوریست مطرح یمنی درباره شکست ترامپ در بازگشایی تنگه هرمز
گزارش تصویری| پیاده روی زائران امام رضا ع
اعلام جزئیات برگزاری و دریافت کارت‌ کنکور ۱۴۰۵ و آزمون‌ دانشجو معلم
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top