تاریخ انتشار: سه شنبه 1404/12/05 - 16:52
کد خبر: 553524

روح‌الله نجابت، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، مطرح کرد؛

مسئول مستقیم مماشات با «دانشجونماها» شخص وزیر علوم است

مسئول مستقیم مماشات با «دانشجونماها» شخص وزیر علوم است

عضو هیات رییسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دوازدهم اظهار کرد: مسئول مستقیم مماشات با «دانشجونماها» شخص وزیر علوم است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ روح اله نجابت با اشاره به اینکه آنچه در روزهای اخیر در فضای برخی دانشگاه‌های کشور نظیر دانشگاه تهران، صنعتی شریف، امیرکبیر و به‌ویژه دانشگاه الزهرا (س) رخ داد را به هیچ عنوان نمی‌توان در چارچوب اعتراضات یا مطالبات صنفی و دانشجویی تحلیل کردف گفت: اگر به تقویم و همزمانی این التهابات با چهلمین روز شهادت جمعی از هم‌وطنانمان در حوادث دی‌ماه دقت کنیم، پازل این اتفاقات روشن‌تر می‌شود.

عضو هیات رییسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دوازدهم اظهار کرد: ما در دانشگاه‌ها با یک پروژه کاملاً برنامه‌ریزی‌شده و سازمان‌یافته از سوی جریان‌های معاند روبه‌رو بودیم. عده‌ای معدود که ساحت دانشگاه از رفتار آن‌ها مبراست و باید از آنان صرفاً با عنوان «دانشجونما» یاد کرد، در روزهای گذشته نه تنها با دانشجویان عزادار درگیر شدند، بلکه با وقاحت تمام از خطوط قرمز ملت عبور کردند. نمایش پرچم جعلی پهلوی و آتش زدن پرچم مقدس جمهوری اسلامی و بی‌حرمتی به شهدا در دانشگاه‌های الزهرا (س)، تهران و شریف پرده از ماهیت واقعی این تحرکات برداشت. اما ریشه این جسارت‌ها و هنجارشکنی‌ها کجاست؟ چرا عده‌ای به خود اجازه می‌دهند محیط آکادمیک را به جولانگاه توهین به مقدسات ملی تبدیل کنند؟

وی افزود: پاسخ این پرسش را باید مشخصاً در عملکرد شخص وزیر علوم و حلقه اصلی اطراف ایشان جست‌وجو کرد. این سطح از ساختارشکنی، محصول مستقیم و بی‌واسطه رویه حاکم بر وزارت علوم و به‌ویژه عملکرد منفعلانه و توأم با مماشاتِ شخص وزیر است. تأکید می‌کنم که وزیر در این حوزه دچار کوتاهی شده است؛ با این حال، انتظار است با برخورد قاطع، قانونی و بازدارنده با بی‌انضباطی و آشوب در دانشگاه‌ها مسیر غلط طی شده تا به امروز جبران شود و مجلس از هر اقدام صحیح و مسئولانه در این مسیر به‌طور کامل حمایت می‌کند. مع‌الاسف بحران در آموزش عالی کشور دقیقاً از نقطه‌ای ساختاری شد که شاهد نقش‌آفرینی برخی جریان‌های سیاسی در فرآیند تصمیم‌سازی وزارتخانه بودیم.

نجابت ادامه داد: وقتی شایسته‌سالاری در مسلخ نگاه‌های جناحی قربانی می‌شود، نتیجه‌ای جز این خروجی نخواهد داشت. فضای مدیریتی دانشگاه‌ها به نحوی است که استنباط می‌شود برخی تصمیم‌گیران خودشان با جریانات مسئله‌دار و حاشیه‌ساز پیوندهای فکری و سیاسی دارند.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی از خطاهای راهبردی در دوره جدید، بازگرداندن چهره‌های حاشیه‌دار و اساتید مسئله‌دار به محیط دانشگاه بود. بازگشت چنین افرادی به کلاس‌های درس، عملاً بستری برای تشدید التهابات فراهم آورد و بدتر از آن، به جریانات نفوذی در دانشگاه مشروعیت بخشید. در کنار این موضوع، تلاش برای تداوم فعالیت برخی اساتید بازنشسته که صرفاً اهداف سیاسی را دنبال می‌کنند، دانشگاه را از کارکرد اصلی خود یعنی «تولید علم» دور کرده و آن را به میدان منازعات فرسایشی جناحی تبدیل کرده است.

عضو هیات رییسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دوازدهم بیان کرد: مجلس شورای اسلامی در قبال این انفعال، تماشاچی نخواهد بود. مطابق قانون، وزیر علوم عالی‌ترین مقام پاسخگو در قبال حفظ امنیت، عقلانیت و آرامش در فضای دانشگاه‌هاست. ملت شریف ایران و خانواده معظم شهدا هرگز نمی‌پذیرند که در سایه سکوت، تعلل یا حمایت ضمنی جریان نفوذ، به نمادهای ملی تعرض شود.

وی گفت: این یک هشدار صریح است؛ اگر رویه مماشات از سوی وزارت علوم ادامه یابد و با عوامل آشوب در دانشگاه برخورد قاطع و قانونی نشود، نمایندگان مجلس در استفاده از ابزارهای نظارتی خود کوچک‌ترین تردیدی نخواهند کرد.

نجابت خاطرنشان کرد: وزارت علوم پیش از آنکه دیر شود، باید ساختار تصمیم‌سازی خود را از جریان‌های سیاسی پالایش کند، انتصابات حاشیه‌دار را لغو نماید و با جلوگیری از فعالیت مجدد عناصر معاند، حرمت و کیان علمی دانشگاه‌های کشور را پاس بدارد و با برخورد قاطع، قانونی و بازدارنده با عوامل اصلی فتنه، آرامش را به دانشگاه بازگرداند. در غیر این صورت، مجلس به وظیفه قانونی خود عمل خواهد کرد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
تجمع ۵ اسفند دانشگاه شهید بهشتی/ امروز جبهه حق و باطل مشخص است
تجمع ۵ اسفند دانشگاه تهران/ دانشجوی باغیرت، حامی دین و ملت
خداحافظی با ریال در سال ۱۴۰۹
بیانیه دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره صیانت از حرمت دانشگاه
دانشگاه خوارزمی تا پایان اسفند ۱۴۰۴ مجازی شد
خودمان مشکل به‌وجودآمده را حل می‌کنیم
توحش و خشونت علیه دانشجو، خیانت به آینده کشور است
دانشجویان در تجمعات غیرقانونی شرکت نکنند
با همدلی و همکاری ملی می‌توان بر مشکلات غلبه کرد
تصاویری از سقوط بالگرد ارتش در میدان میوه و تره بار درچه
تاریخ ایران ساکتین، گیج ها و بی طرف ها را نمی بخشد
دانشجو حق اعتراض دارد، اما عقلانیت و گفتگو راه‌حل است
مسئول مستقیم مماشات با «دانشجونماها» شخص وزیر علوم است
مردم؛ علاج در وطن است
توضیح روابط عمومی دانشگاه شریف در مورد حمله سایبری به وبسایت دانشگاه
فردا آخرین مهلت ثبت نام برای آزمون EPT اسفند دانشگاه آزاد
سبد معیشت ۴۰ میلیونی؛ دستمزدی که هنوز به آن نمی‌رسد
سقوط بالگرد هوانیروز ارتش در درچه؛ خلبان و کمک خلبان به شهادت رسیدند
محدودیت جدید دانشجویان خواجه نصیر برای جلوگیری از تنش در دانشگاه
اعلام نتایج پذیرش کاردانی پیوسته نیمسال دوم دانشگاه آزاد اسلامی
در جلسه شهردار تهران با تشکل‌های دانشجویی ۲۴ دانشگاه در تهران چه گذشت؟
بیانیه دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره صیانت از حرمت دانشگاه
دانشگاه خوارزمی تا پایان اسفند ۱۴۰۴ مجازی شد
محدودیت جدید دانشجویان خواجه نصیر برای جلوگیری از تنش در دانشگاه
دانشگاه خواجه نصیر از گردهمایی‌های دانشجویی با هر گرایش حمایت می‌کند
مماشات با دانشجونمای خشونت‌طلب؛ نسخه‌ای که جواب نمی‌دهد
نتایج نهایی تکمیل ظرفیت کاردانی فنی حرفه‌ای ۱۴۰۴ اعلام شد
ارسال پیامک ممنوع‌الورود شدن به تعدادی از دانشجویان شریف
ثبت نام ارزاق صبحانه دانشجویی برای ساکنان خوابگاه‌های دانشگاه علامه
تجمع دانشجویان در دانشگاه فردوسی مشهد
تداوم آموزش حضوری در دانشگاه شریف
نتایج نهایی پذیرش بدون آزمون نوبت بهمن ۱۴۰۴ دانشگاه‌ها اعلام شد
پرتاب سنگ و چاقو توسط ساختارشکنان در دانشگاه شریف
دشمن دانشگاه مجازی می‌خواهد؛ ما نمی‌گذاریم
بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه شریف پیرامون اتفاقات روز گذشته
هشدار کمیته انضباطی دانشگاه علم و صنعت به دانشجویان درباره هنجارشکنی
جزئیات اسکان دانشجویان دکتری وزارت بهداشت تربیت مدرس در خوابگاه
آغاز ثبت نام جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد
تسهیلات رفاهی دستیاران پزشکی در ۱۴۰۵
انتخاب واحد تکمیلی در دانشگاه آزاد آغاز شد
وزارت علوم مجاز بودن غیبت دانشجویان تا پایان سال جاری را تکذیب کرد
تکذیب خبر اختیاری‌ شدن حضور در کلاس‌های درس دانشگاه شهید بهشتی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top