تاریخ انتشار: دوشنبه 1405/03/04 - 11:31
کد خبر: 557147

حج در سایه تحریم و جنگ؛

بازگشت زائران از ۱۱ خرداد آغاز می‌شود

بازگشت زائران از ۱۱ خرداد آغاز می‌شود

با پایان مناسک اصلی حج ۱۴۰۵، بازگشت حدود ۳۰ هزار زائر ایرانی از عربستان از ۱۱ خرداد آغاز می‌شود؛ عملیاتی که در یکی از سخت‌ترین سال‌های حج و در سایه جنگ، به سرانجام رسید.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ حج ۱۴۰۵ برای زائران ایرانی تنها یک سفر معنوی نبود؛ سفری بود که در سایه جنگ، محدودیت‌های مالی و تحریم‌های بانکی شکل گرفت و با وجود همه دشواری‌ها به سرانجام رسید. حالا با پایان یافتن مناسک اصلی حج، نخستین کاروان‌های حجاج ایرانی آماده بازگشت به کشور می‌شوند؛ بازگشتی که از ۱۱ خرداد آغاز خواهد شد و تا ۲۲ خرداد ادامه دارد.

امسال سازمان حج و زیارت در شرایطی عملیات اعزام زائران را آغاز کرد که انتقال پول به عربستان با مشکلات جدی مواجه شده بود. همین مسئله باعث شد سهمیه ایران نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری پیدا کند. در حالی که در ابتدا اعزام بیش از ۸۶ هزار زائر برنامه‌ریزی شده بود، محدودیت‌های مالی ناشی از شرایط جنگی و قطع تبادلات بانکی، تعداد نهایی حجاج ایرانی را به حدود ۳۰ هزار نفر رساند.

با این حال روند اعزام‌ها متوقف نشد و ایران توانست با هماهنگی دستگاه‌های مختلف، عملیات حج را در یکی از پیچیده‌ترین سال‌های اخیر مدیریت کند. بسیاری از زائران در شرایطی راهی سرزمین وحی شدند که فضای منطقه همچنان تحت تأثیر تنش‌های امنیتی و پیامدهای جنگ قرار داشت، اما اشتیاق حضور در مناسک حج باعث شد این سفر معنوی طبق برنامه ادامه پیدا کند.

اعزام حجاج از اواخر فروردین‌ماه وارد مرحله اجرایی شد. به دلیل شرایط خاص امنیتی و محدودیت‌های پروازی، بخش عمده پروازها از فرودگاه‌های مشهد و زاهدان انجام گرفت. بیش از ۱۷ هزار زائر از فرودگاه مشهد و حدود ۳ هزار نفر از زاهدان به عربستان منتقل شدند و بخشی از پروازها نیز از تهران انجام شد.

در مجموع تا ابتدای خرداد، نزدیک به ۳۰ هزار زائر ایرانی با ۱۳۱ پرواز وارد عربستان شدند. امسال برخلاف برخی سال‌های گذشته، تمامی زائران ایرانی ابتدا وارد مدینه منوره شدند و سپس به مکه مکرمه رفتند. نخستین گروه زائران هفتم اردیبهشت وارد مدینه شدند و آخرین کاروان‌ها تا اول خرداد این شهر را ترک کردند.

اکنون با پایان یافتن بخش اصلی مناسک حج، عملیات بازگشت زائران آغاز می‌شود. بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، بازگشت حجاج در قالب ۲۳۶ کاروان و به‌صورت تدریجی انجام خواهد شد تا از ازدحام در فرودگاه‌ها جلوگیری شود.

در بخش بازگشت، علاوه بر فرودگاه‌های تهران، مشهد و زاهدان، فرودگاه‌های اهواز، ارومیه، شیراز، اصفهان و گرگان نیز برای پذیرش زائران در نظر گرفته شده‌اند تا حجاج پس از ورود به کشور ناچار به طی مسیرهای طولانی زمینی نباشند.

همچنین مسیر زمینی جایگزین از طریق عراق همچنان به‌عنوان گزینه اضطراری آماده نگه داشته شده است تا در صورت بروز هرگونه اختلال در پروازها مورد استفاده قرار گیرد.

در کنار عملیات حمل‌ونقل، خدمات گسترده‌ای نیز برای زائران ایرانی در عربستان فراهم شد. دو آشپزخانه متمرکز در مکه و یک آشپزخانه در مدینه مسئول تهیه بیش از یک میلیون پرس غذا بودند و پنج مرکز درمانی نیز خدمات پزشکی مورد نیاز حجاج را ارائه کردند.

حج امسال در حالی به پایان خود نزدیک می‌شود که بسیاری آن را یکی از متفاوت‌ترین و دشوارترین عملیات‌های حج ایران در سال‌های اخیر می‌دانند؛ سفری که با وجود تحریم‌ها، محدودیت‌های مالی و شرایط جنگی، برای هزاران زائر ایرانی محقق شد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
وام ازدواج دانشجویی ۱۰ برابر شد
پیام فرمانده هوافضای سپاه به جوانان و نوجوانان جان‌فدای ایران
تا رسیدن به قله‌های پیشرفت هم‌ عهدیم
کوروش بزرگ و منشور حقوق بشر او
فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه؛ مهارت‌آموزی یا رزومه‌سازی؟
زمینه سقوط و بی اعتباری خودتان را فراهم خواهید کرد!
چگونه برای استخدام بانک‌ها آماده شویم؟ از آزمون کتبی تا مصاحبه استخدامی
دکتر باغبان؛ آموزش کشاورزی و باغداری همراه با مشاوره تخصصی
فیلم | دو دیدگاه در مورد وقوع جنگ تحمیلی سوم
هدیه متفاوت بلاگر معروف برای تولد پسرش؛ اهدای یک دستگاه مراقبت ویژه نوزادان
درخواست نماینده مردم تهران برای اعلام عدم صلاحیت سرپرست هلدینگ غدیر
کمیته استیناف به سود استقلال رای داد؛ رد شکایت پرسپولیس و دو تیم دیگر
پنجشنبه؛ آغاز مأموریت تیم ملی کشتی آزاد با ورود یزدانی و عموزاد
پیام قاطع نابغه ایرانی؛ اسماعیلی در ۶۷ کیلوگرم
موهبت اصلی هوش مصنوعی
جاسوسی شرکت اسرائیلی از کاربران استارلینک فاش شد
چت جی پی تی بیمار صرع را به سرپیچی از دستور پزشکان تشویق کرد
محوطه دانشگاه سلمان فارسی کازرون پس از یک سال پیگیری همچنان بلاتکلیف است
مهلت ثبت نام اسکان دانشجویان ارشد دانشگاه تهران امشب به پایان می‌رسد
جیمز وب راز حلقه‌ای عجیب در دل یک کهکشان باستانی را کشف کرد
وقتی بزرگ‌ترین قمر منظومه شمسی، قمر دیگر مشتری را پنهان کرد
محوطه دانشگاه سلمان فارسی کازرون پس از یک سال پیگیری همچنان بلاتکلیف است
مهلت ثبت نام اسکان دانشجویان ارشد دانشگاه تهران امشب به پایان می‌رسد
پیگیری راه‌اندازی دوره‌های مشترک تحصیلات تکمیلی میان دانشگاه‌های ایران و دانشگاه کوت عراق
امروز آخرین مهلت انتخاب رشته آزمون دستیاری دندانپزشکی سال ۱۴۰۵
طراحی ۳۱ بازی فکری با مشارکت ۱۶۴ دانشجو در المپیک بازی‌های فکری ایران
درخشش دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در مسابقات ریاضی دانشجویی کشور
قول مساعد وزیر علوم برای بازگشت سقف سنی جذب هیئت علمی به ۴۵ سال
دانشگاه‌های جامانده از جذب هیئت علمی ۱۴۰۴ از فراخوان بعدی جا می‌مانند
نتایج نهایی پذیرش کاردانی نظام جدید سال ۱۴۰۵ اعلام شد
المپیادهای ورزشی درون‌دانشگاهی محور توسعه مشارکت ورزشی دانشجویان
ممنوعیت‌های ثبت‌نام در آزمون دکتری سال ۱۴۰۶؛ امکان ثبت نام تا ۹ آبان
تأیید تخلف در سلف دانشگاه کاشان/ تعطیلی دو هفته‌ای و جریمه پیمانکار
دانشگاه تهران دختران محجبه آذربایجانی را می‌پذیرد
نتایج نهایی پذیرش در آزمون کاردانی به کارشناسی‌ سال ۱۴۰۵ اعلام شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top