تاریخ انتشار: سه شنبه 1405/03/05 - 19:29
کد خبر: 557261

جزئیات جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس با «غریب‌آبادی» و وزیر اقتصاد

جزئیات جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس با «غریب‌آبادی» و وزیر اقتصاد

در نشست امروز کمیسیون امنیت ملی مجلس با غریب‌آبادی و وزیر اقتصاد، روند کنوانسیون خزر و گزارش عملکرد اقتصادی دولت در جنگ ۴۰ روزه و برنامه‌های حمایتی بررسی شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر؛ ابراهیم رضایی در تشریح جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، اعلام کرد: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی امروز (سه‌شنبه پنجم خرداد ماه ۱۴۰۵) دو جلسه مهم برگزار کرد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: در ابتدای جلسه، با حضور کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه، موضوع کنوانسیون خزر مورد بررسی قرار گرفت و وی در این نشست، گزارشی از روند طی‌شده برای نهایی شدن این کنوانسیون در عرصه‌های داخلی و خارجی و همچنین میان کشورهای عضو ارائه کرد.

لایحه کنوانسیون خزر در دولت در حال بررسی است

وی ادامه داد: غریب‌آبادی بیان کرد که لایحه مربوط به این کنوانسیون هم‌اکنون در دولت در حال بررسی است و درباره ابعاد مختلف حقوقی، سیاسی، امنیتی و اقتصادی آن توضیحاتی به نمایندگان داد و اعضای کمیسیون نیز نقطه‌نظرات و سوالات خود را در این زمینه مطرح کردند.

رضایی در تشریح جلسه دوم کمیسیون امنیت ملی مجلس، گفت: جلسه بعدی کمیسیون با وزیر امور اقتصادی و دارایی به همراه تعدادی از معاونان وی بود و در این جلسه، وزیر اقتصاد گزارشی از اقدامات و فعالیت‌های این وزارتخانه در جریان جنگ ۴۰ روزه اخیر ارائه کرد؛ گزارشی از میزان خسارات وارد شده به بخش‌های مختلف کشور به‌ویژه بنگاه‌ها و صنایع ارائه شد و همچنین برنامه‌ها و اقدامات دولت در شرایط اضطراری تشریح شد.

پیش از جنگ، برنامه اقدام در شرایط اضطرار را تصویب کردیم

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی تصریح کرد: وزیر اقتصاد اعلام کرد که پیش از وقوع جنگ، ما برنامه اقدام در شرایط اضطرار را تصویب و اجرا کردیم و در موضوعاتی مانند کسری بودجه، ترخیص کالا در گمرک، خدمات بانکی و مالیاتی و سایر بخش‌ها در ایام جنگ تدابیر لازم اتخاذ و تلاش شد تا فشار به مردم، فعالان اقتصادی، واحدهای تولیدی و اصناف وارد نشود.

واردات مواد اولیه آزاد شده است

وی ادامه داد: وزیر اقتصاد همچنین درباره شرایط فعلی و تأمین نیازمندی‌های تولید توضیحاتی ارائه کرد و گفت که واردات مواد اولیه آزاد شده و یوتیلیتی نیز فراهم شده است و با تدابیر اتخاذشده انتظار می‌رود قیمت‌ها کاهش پیدا کند.

رضایی افزود: آقای مدنی‌زاده همچنین به بسته حمایتی وزارت اقتصاد برای حمایت از بنگاه‌های تولیدی و خانوارها اشاره کرد و توضیحاتی درباره ابعاد مختلف این بسته ارائه داد؛ مسائلی مثل پروژه انتقال کریدورها، ۲۴ ساعته شدن مرزها و فعالیت پایانه‌ها، تسهیل عبور و مرور و ترخیص بدون توقف کالا در گمرک، فعال شدن دیپلماسی اقتصادی، رفع موانع تولید و تجارت، مقابله با احتکار و گران‌فروشی، تفویض اختیارات به استان‌ها برای تصمیم‌گیری، رونمایی از سامانه «وثایق»، تمرکز بر بازسازی و استفاده از ظرفیت مردم برای مشارکت در بازسازی، از جمله ابعاد بسته حمایتی وزارت اقتصاد برای خنثی‌ کردن آسیب‌های ناشی از جنگ اخیر بوده است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار کرد: وزیر اقتصاد همچنین تأکید کرد که اطمینان می‌دهم که همه همکاران در وزارت اقتصاد با روحیه جهادی و انقلابی ایستاده‌اند تا بتوانیم این جنگ را با پیروزی جامع به پایان برسانیم و تلاش می‌کنیم با عزت و سربلندی از این جنگ عبور کنیم.

تاکید نمایندگان بر تقویت پول ملی

رضایی گفت: در ادامه، اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز نقطه‌نظرات خود را مطرح کردند؛ از جمله محورهای مطرح‌شده در این جلسه، تأکید بر تقویت پول ملی و تصویب ریال دیجیتال، تسهیل امور گمرکی و ترخیص کالاها، تسهیل ورود سرمایه و ثروت شرکت‌ها و اشخاص ایرانی به داخل کشور، لزوم رسیدگی به معیشت مردم، جبران خسارات جنگ و ارائه گزارش دقیق از آمار و آسیب‌های ناشی از جنگ بود. همچنین بر لزوم ایجاد فرماندهی واحد اقتصادی در دولت، استفاده از سرمایه‌ها و ظرفیت ایرانیان خارج از کشور، توسعه روابط با چین و کشورهای همسایه به‌ویژه در حوزه اقتصادی و این نکته که هزینه سازش بیش از هزینه چالش است، تأکید شد.

وی ادامه داد: اعضای کمیسیون همچنین خواستار توزیع عادلانه کالابرگ، تجهیز گمرکات و برخورد با امارات متحده عربی به دلیل مشکلات و چالش‌هایی که در حوزه اقتصادی ایجاد کرده است، شدند. در این جلسه همچنین از حضور وزیر اقتصاد در تجمعات مردمی تقدیر و تشکر شد.

نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی گفت: ابراهیم عزیزی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز در این نشست از عدم همکاری برخی مدیران استانی، به‌ویژه در دوران جنگ اخیر، انتقاد کرد و گفت که اکنون در شرایط جنگ اقتصادی قرار داریم و باید همه ظرفیت‌ها برای مقابله با جنگ اقتصادی دشمن بسیج شود؛ وی همچنین بر استفاده از ظرفیت‌های سازمان اموال تملیکی برای جبران کمبودها، فعال شدن موضوع مولدسازی و تسهیل در مولدسازی برای جبران خسارات جنگ و نیز تثبیت قیمت کالاهای اساسی تأکید کرد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
آثار تجاوز آمریکا به مراسم عروسی در سیریک +عکس
کری عضو هیئت مدیره پرسپولیس با تاجرنیا پس از تساوی دربی ۱۰۷
مهدی تارتار: خودم هم انتظار این بازی را نداشتم
پرسپولیس از گلزن استقلال در دربی ۱۰۷ شکایت کرد
بهروز رهبری فرد: یکی از بهترین دربی‌ها را دیدیم
گل «۲۰۰» برای پرسپولیس در تاریخ دربی
عارف: دولت از بخش خصوصی فعال در حوزه هوش مصنوعی حمایت می‌کند
وزیر آموزش و پرورش در مسجد جمکران حضور یافت
پیکر شهدای مراسم عروسی کوهستک پنجشنبه تشییع می‌شود
توافق برای توسعه همکاری‌ فناورانه بین شهرداری تهران و معاونت علمی
دیدار مسئول ارتباطات اسلامی جنبش حماس با قالیباف +عکس
دیدار سرکنسول جدید ایران در بصره با عراقچی
ادعای سنتکام درباره حمله به جشن عروسی در سیریک
دیدار سرکنسول ایران در کازان با عراقچی
آزمون کاردانی مهارتی ۲۰ شهریور برگزار می شود
آیت‌الله اعرافی حمله آمریکا به مراسم عروسی در سیریک را محکوم کرد
بیش از ۲۱۰ هزار نفر فرم انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ را تکمیل کردند
رقابت ۲۳ تیم خارجی استارتاپی در اینوتکس ۲۰۲۶ برای نخستین بار
توهم فروشی درباره تنگه هرمز به سبک و سیاق ترامپ!
الیگارشی غرب‌گرا، علیه روابط راهبردی ایران و چین
روبیو: هر که به ایران کمک کند را تحریم می‌کنیم
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top