تاریخ انتشار: چهارشنبه 1405/04/10 - 13:50
کد خبر: 559203

از مصلی تهران تا حرم رضوی؛ روایت وداعی که ایران را یکپارچه کرد

از مصلی تهران تا حرم رضوی؛ روایت وداعی که ایران را یکپارچه کرد

وقتی پای «وداع» به میان می‌آید، مصلی تهران همیشه میعادگاه تاریخ‌ساز ایران بوده است. از خرداد ۶۸ که میلیون‌ها نفر با امام خمینی(ره) وداع کردند تا تیر ۱۴۰۵ که پیکر مطهر رهبر شهید و اعضای خانواده‌اش از همین مصلی بدرقه می‌شوند، مسیر عشق و ارادت ملت ایران هرگز تغییر نکرده است. این بار اما وداعی در پیش است که از مصلی تهران آغاز می‌شود، از قم می‌گذرد و در حرم مطهر رضوی به آرامش می‌رسد؛ مسیری که در ایام سوگواری محرم، پیوند عاشورا و انقلاب را برای همیشه در تاریخ ثبت خواهد کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ مصلای بزرگ تهران، که امروز به عنوان یکی از نمادهای پایتخت شناخته می‌شود، سابقه‌ای تاریخی در وداع با رهبران انقلاب دارد. این مکان که در اوایل دهه شصت با کلنگ‌زنی امام جمعه وقت تهران، آیت‌الله خامنه‌ای رضوان‌الله‌علیه، آغاز به کار کرد ، ابتدا میزبان پیکر مطهر امام خمینی(ره) بود. در چهاردهم تا شانزدهم خرداد ۱۳۶۸، میلیون‌ها نفر از مردم تهران و شهرستان‌ها در این محل گرد آمدند تا برای آخرین بار با امام خود وداع کنند .

چهار ماه انتظار؛ وداعی که تاریخ را منتظر نگاه داشت

شهادت رهبر انقلاب در بمباران بیت رهبری در ۹ اسفند ۱۴۰۴، ایران و جهان اسلام را در شوک فرو برد. دولت چهل روز عزای عمومی اعلام کرد و برنامه‌ریزی برای برگزاری مراسم وداع و تشییع آغاز شد. با این حال، شرایط جنگی و نگرانی‌های امنیتی موجب شد تا این مراسم به تعویق بیفتد. پس از چهار ماه، سرانجام دفتر حفظ و نشر آثار رهبر شهید، زمان برگزاری مراسم را اعلام کرد؛ روزهای ۱۳ تا ۱۸ تیرماه ۱۴۰۵، هم‌زمان با ایام سوگواری محرم و در آستانه شب شهادت امام سجاد(ع).

پیوند آسمانی عاشورا و انقلاب

همزمانی تشییع رهبر شهید با ماه محرم، پیوندی عمیق و نمادین میان دو حماسه عاشورا و انقلاب اسلامی را به تصویر می‌کشد. همان‌گونه که امام حسین(ع) با قیام خود، تاریخ را دگرگون کرد و اسلام را از انحراف نجات داد، رهبر شهید نیز با رهبری خویش، پرچم استقلال و عزت ایران و اسلام را برافراشته نگاه داشت. در بیانیه ستاد بزرگداشت این رویداد، رهبر شهید «امام مجاهد شهید» و «پرچمدار جبهه حق و مقاومت» معرفی شده است.

وداعی به وسعت ایران؛ از مصلی تا حرم رضوی

مراسم وداع و تشییع رهبر شهید و چهار تن از اعضای خانواده‌اش، در سه شهر تهران، قم و مشهد و کشور عراق برگزار می‌شود:

  • شنبه ۱۳ و یکشنبه ۱۴ تیر: مراسم وداع با پیکر مطهر در مصلای امام خمینی(ره) تهران .
  • دوشنبه ۱۵ تیر: تشییع در تهران .
  • سه‌شنبه ۱۶ تیر: تشییع در قم .
  • چهارشنبه ۱۷ تیر: عراق
  • پنج‌شنبه ۱۸ تیر (شب شهادت امام سجاد(ع)): تشییع در مشهد و تدفین در حرم ملکوتی امام رضا(ع) .

دست‌اندرکاران برای جمعیتی بیش از ۱۵ تا ۲۰ میلیون نفر در پایتخت آماده‌سازی کرده‌اند. این مراسم نه تنها در ایران، بلکه در کشورهای دیگر نیز با برگزاری یادبودهای مختلف همراه خواهد بود.

میراثی که ادامه دارد

تشییع رهبر شهید، نه تنها وداع با یک رهبر، بلکه تجدید بیعتی دوباره با آرمان‌های انقلاب اسلامی، مقاومت و استقلال است. همان‌گونه که تشییع باشکوه امام خمینی(ره) در سال ۱۳۶۸ نشان داد که «ملت ایران زنده است» ، این وداع میلیونی نیز بار دیگر ثابت خواهد کرد که راه شهیدان، همچنان پررهرو و پرافتخار باقی خواهد ماند.

جمع‌بندی

مراسم وداع و تشییع رهبر شهید انقلاب، رویدادی کم‌نظیر در تاریخ ایران و جهان اسلام است که در ایام سوگواری محرم، پیوندی ماندگار میان عاشورای حسینی و انقلاب اسلامی رقم می‌زند. از وداع در مصلای تهران تا تشییع در قم و تدفین در حرم مطهر رضوی، این رویداد جلوه‌ای از ارادت میلیونی ملت ایران به سیدالشهدای انقلاب است و بار دیگر ثابت خواهد کرد که راه شهیدان، همچنان پررهرو و پرافتخار باقی می‌ماند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ایجاد فضای بی‌نظمی و بروز تنش‌های احتمالی در محیط دانشگاه، پیامد مستقیمِ سیاست‌های تجملی و عدم برخورد قاطع با جریان‌های انحرافی است
تصاویری از آیت الله سید مجتبی خامنه ای دو سال پیش که به عیادت مجروحان پیجری در بیمارستان های تهران رفتند
رفع موانع تولید و ساماندهی تجارت؛ محورهای قانون جدید کشاورزی
جنگ اقتصادی نیازمند ستاد مشترک و دیپلماسی فعال است
 دویست شب قدرت‌نمایی «ما»
فیلم | جنگ با ایران، وضعیت ذخایر نفت آمریکا را به شرایط بحرانی رسانده است
پشت پرده اتاق پیام‌رسانی ترامپ
تهران، میدان انقلاب، شب ۲۰۰ ام
برق در المان، بحران هزینه زندگی در انگلیس و کاهش رشد اقتصادی در ژاپن
مسئولیت سهل‌انگاری در امنیت دانشگاه بر دوش شماست
فیلم | بلاگردان ایران، حضرت آقا، خداحافظ...
خیابان محل آفرینش یک ملت متحد
رفتارهای متناقض آمریکا تغییر دکترین هسته‌ای ایران را توجیه‌پذیر می کند
پنج عامل خاموش فروپاشی خانواده؛ از خودخواهی تا توقعات نابجا
ایران در مسیر دو انقلاب!
نتایج نهایی آزمون‌ها پس از رسیدگی به اعتراض‌ها در سامانه «بینا» قابل مشاهده است
آغاز انتخاب کادر اجرایی کاروان‌های تمتع ۱۴۰۶
تهیه ۱۲ طرح عملیاتی برای رفع مسائل ذی‌نفعان تأمین‌اجتماعی
قیمت برخی محموله‌های فیزیکی نفت از ۱۳۰ دلار فراتر رفت
مخبر: دشمن در حوزه‌های مختلف در مقابل ایران شکست خورد
روابط ایران و چین با اراده رهبران دو طرف در سطح راهبردی هدایت می‌شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top