تاریخ انتشار: یکشنبه 1405/04/14 - 15:51
کد خبر: 559390

بازتاب جهانی تشییع باشکوه رهبر انقلاب؛

وداعی که جهانی شد

وداعی که جهانی شد

مراسم باشکوه تشییع پیکر رهبر آزادگان و مسلمین جهان، با حضور خیل عظیم و حماسی ملت شجاع و مقتدر ایران، صحنه‌ای کمنظیر آفرید که تمامی محاسبات رسانه‌های معاند را برهم زد. این حضور بی‌نظیر در حالی به وقوع پیوست که کشور در حساسترین و سخت‌ترین برهه اخیر خود قرار داشت و جریان‌های رسانه‌ای دشمن با انتشار تصاویری وارونه و غیرواقعی، در تلاش برای القای فضای ناامیدی و مشروعیت‌بخشی به اقدامات خصمانه بودند؛ اما حماسه میلیونی امروز ایران، نه تنها این فضاسازی‌ها را یک‌باره نقش بر آب کرد، بلکه انعکاس گسترده و شگفت‌زده رسانه‌های بین‌المللی را نیز در پی داشت. گزارش پیش‌رو، نگاهی دارد به بازتاب این رویداد تاریخی در محافل خبری جهان.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ تصاویر خیره‌کننده از حضور میلیونی مردم در مراسم تشییع پیکر مطهر آیت‌الله سید علی خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی، در رسانه و شبکه‌های اجتماعی خارجی موجی از شگفتی و تحسین را برانگیخت. بسیاری از آنان با اشاره به جمعیت عظیم حاضر، روایت رسانه‌های غربی مبنی بر کاهش محبوبیت رهبر ایران را به چالش کشیدند.

رسانه‌های جهانی در واکنش‌های خود تأکید کردند که این حضور حماسی، تصویری کاملاً متفاوت از آنچه سال‌ها توسط رسانه‌های جریان اصلی القا می‌شد، به نمایش گذاشته است. برخی نوشتند: «هیچ رهبر غربی، حتی پس از مرگ، چنین بدرقه‌ای از سوی مردم نخواهد داشت.» گروهی دیگر نیز این شکوه مردمی را نشانه‌ای از پیوند عمیق امت با ولایت دانستند.

در ادامه، شماری از کاربران با تمجید از ایستادگی رهبری در برابر فشارهای خارجی، این حضور گسترده را نماد انسجام ملی ایران در شرایط حساس کنونی ارزیابی کردند. جالب‌توجه آنکه برخی تحلیلگران غیرایرانی نیز معتقدند ترور نافرجام رهبر عالی‌قدر ایران نه‌تنها خللی در جایگاه ایشان ایجاد نکرد، بلکه موجب تبدیل شدن ایشان به «شهیدی جهانی» و افزایش بی‌سابقه محبوبیتشان شد.

در ادامه، گزیده‌ای از اظهارات رسانه‌ها و کاربران خارجی در این باره بازنشر شده است:

به گزارش پایگاه اینترنتی ار ت ال (RTL)، هزاران ایرانی برای تشییع پیکر [آیت الله سید] علی خامنه ‌ای [رهبر شهید انقلاب اسلامی ایران] گرد هم آمدند و مقابل تابوت او فریاد «انتقام» سر دادند.

بر اساس این گزارش، مراسم رسمی تشییع پیکر [آیت الله سید] علی خامنه ‌ای، رهبر معظم پیشین انقلاب، رسماً روز شنبه در یک مجتمع مذهبی بزرگ در تهران آغاز شد، جایی که هزاران ایرانی برای شرکت در این رویداد، که به نمایش قدرت و اتحاد پس از جنگ علیه اسرائیل و ایالات متحده شباهت دارد، گرد هم آمدند.

 

خبرنگار: جمعیت دارن در این مسجد بزرگ در مرکز تهران، مصلی تهران، گرد هم جمع می‌شن. بر روی این سکوی پشت سر من، پیکر (آیت الله خامنه‌ای) به مدت دو روز قرار داده خواهد شد. مردم می‌توانند برای ادای احترام به وی و سوگواری بیایند. مردم با گریه، بر سینه می‌زنند و آخرین وداع را انجام می‌دهند. سخنران‌هایی که سرود‌های مذهبی می‌خواند، قرار است به مدت دو روز در اینجا بمانند. سپس، روز دوشنبه، تشییع در داخل خود تهران انجام خواهد شد. بعد از آن، پیکر (آیت الله خامنه‌ای در شهر مقدس قم تشییع خواهد شد و پس از آن، روز چهارشنبه در بغداد و همچنین شهر‌های کربلا، نجف و کاظمین تشییع خواهد شد.

 

القدس العربی: تشییعِ پیکر شهید خامنه ای، مرحله‌ای بزرگ از تاریخ انقلاب و جمهوری اسلامی است

رهبر شهید ایران امام خامنه‌ای در سال ۱۹۸۱ سمت ریاست‌جمهوری ایران را بر عهده گرفت و پس از آن، تنها یک روز پس از تشییع آیت‌الله خمینی (۴ ژوئن ۱۹۸۹) ــ رهبر انقلاب و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ــ به عنوان رهبر معظم انتخاب شد. رهبر شهید ایران در جریان حملات مشترک آمریکا و اسرائیل که مقامات ارشد ایران را هدف قرار داد، در ۲۸ فوریه امسال شهید شد.

 

سی ان ان: جمعیت انبوهی در محل مراسم تشییع در مصلای تهران حضور دارند 

فردریک پلیتگن، خبرنگار سی ان ان که در تهران به سر می‌برد، با انتشار ویدیو و تصاویری از مراسم تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب اسلامی ایران در صفحه رسمی اش در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ما اکنون در مراسم تشییع پیکر آیت الله سیدعلی خامنه‌ای، رهبر فقید ایران حضور داریم. جمعیت انبوهی در حال عبور از مقابل تابوت‌ها در مصلای تهران هستند. مقام‌های ایرانی برآورد کرده‌اند که میلیون‌ها نفر برای ادای احترام در این مراسم شرکت خواهند کرد.

 

شما در مراسم تشییع جنازه کسی شرکت می‌کنید که هرگز در برابر ظلم سر خم نکرد و دنیا برایش ارزشی نداشت. بدانید که ما به او افتخار می‌کنیم و قطعاً انتقام او را خواهیم گرفت.

 

این ملتی توقف‌ناپذیر است

 

ایالات متحده آمریکا، اسرائیل، شما تمام دنیا را پشت سر خود داشتید، ایران تنها بود و تنها چند کشور از حمایت اخلاقی برخوردار بودند، با این حال شما شکست خوردید. این قدرت ایمان به خداوند متعال است. این تصاویر نشان داده است که شما هرگز نمی‌توانید ایران را شکست دهید.
 

 

هیچ‌یک از رهبران غربی، حتی پس از مرگ، از چنین احترام و بدرقه مردمی برخوردار نخواهند شد.

 

اسرائیل و آمریکا یک شهید واقعی جهانی ایجاد کرده‌اند و این وضعیت برای آنها و متحدانشان بدتر خواهد شد.

 

و غرب می‌خواهد به همه ما بقبولاند که این مرد مورد نفرت مردمش است. باشد که خداوند جنت فردوس را به او عطا کند.

 

ترامپ و هیچ یک از این رفقای اپستینی‌اش هرگز در زندگی یا مرگ به این اندازه مورد احترام نخواهند بود.

 

وب‌سایت «روزنامه ایندین اکسپرس» در گزارشی با اشاره به آغاز مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب اسلامی در تهران نوشت که هزاران نفر از مردم، مقامات ارشد، فرماندهان نظامی و هیئت‌های خارجی در این مراسم حضور یافته‌اند.
 
 
 
خبرگزاری رویترز در گزارشی خبری ضمن اشاره به اغاز رسمی مراسم چند روزه تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب و حضور گسترده مقامات و سران کشورهای خارجی در این مراسم، برنامه‌ها و تمهیدات لازم ایران برای برگزاری شکوهمند وداع با رهبر شهید را تشریح کرد.
 
 

یورو نیوز نیز نوشت: ایران میزبان ده‌ها رهبر خارجی در مراسم تشییع [ایت الله] خامنه‌ای، بدون حضور غرب است.

 

خبرگزاری شینهوا در گزارشی با اشاره به آغاز مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب اسلامی در تهران نوشت: این مراسم روز جمعه با حضور گسترده مردم و هیئت‌های بلندپایه خارجی در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد. به نوشته شینهوا، جمعیت انبوهی از مردم از ساعات اولیه صبح در محل برگزاری مراسم حاضر شدند و با رهبر فقید انقلاب اسلامی وداع کردند.

 

«خبرگزاری اینترفکس» نیز با انعکاس ابعاد امنیتی و مردمی مراسم، نوشت: آیین وداع با رهبر شهید انقلاب اسلامی در تهران هم‌زمان با اجرای گسترده‌ترین تدابیر امنیتی در حال برگزاری است.

 

گزارش از محمدرضا منصوری‌نژاد

 
 
 
مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
روایت جهانی از اقتدار ایران
قاتلان قائد شهید امت به سزای عمل‌شان خواهند رسید
درآمدی بر تبارشناسی اندیشه سیاسی و هویتی آیت‌الله خامنه‌ای
دریای خروشانِ عزاداران؛ روایتِ آخرین تصویر از رهبر شهید
ترامپ: به دنبال تغییر حکومت در ایران نیستم
عرضه رایگان سوخت CNG در ۱۱ جایگاه قم برای زائران مراسم تشییع رهبر
مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب در تهران +عکس
مشارکت الزیدی در مراسم تشییع پیکر رهبر شهید ایران در نجف
صادق: تحلیلگران اجتماعی از درک شعور مردم ایران ناکام مانده‌اند
اینفوگرافیک: مسیر های تردد زائران مراسم بدرقه رهبر شهید در جمکران
تمایل باقری برای همکاری با تارتار
خبرگزاری فرانسه: ایران تاب آوری و استقامت خود را به نمایش گذاشت
حماسه تشییع رهبر شهید، نقطه عطف بعثت مردم است / عهد خود را با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای تجدید می‌کنیم
هشدار یمن: باب‌المندب به روی کشتی‌های سعودی بسته می‌شود
مراسم تشییع آقای شهید ایران
فیلم | حضور پرشور مردم در تشییع پیکر مطهر آقای شهید ایران
فیلم | لحظاتی از متوقف شدن خودروی حامل پیکر آقای شهید ایران در سیل انبوه مردم عزادار
فیلم | تصاویر هوایی از حضور میلیونی مردم در تشییع پیکر امام شهید
فیلم | مردم در تشییع آقای شهید ایران به شیطان بزرگ سنگ زدند و عکسش را پاره کردند
فیلم | تابوت کوچک در آغوش عزاداران بی‌شمار
فیلم | گلباران پیکر رهبر شهید انقلاب توسط دانشجویان دانشگاه شریف
بدرقه امام خامنه‌ای، هزینه‌ی شیعه را برای دشمن «غیرقابل تصور» می‌کند / وداعی که باید چون قیام حسینی، خون‌خواهی را به جهان نشان دهد
حضور باشکوه مردم در مراسم تشییع رهبر شهید، نماد وحدت و ایستادگی ملت ایران است
تبیین رسالت‌های سه‌گانه جامعه و دانشگاهیان در عصر پساجنگ
ضوابط برگزاری امتحانات مجازی و ترم تابستان دانشگاه صنعتی شریف اعلام شد
آمادگی کامل برای میزبانی از سوگواران مراسم تشییع
از جهاد علمی تا خودکفایی پایدار؛ نگاه عملیاتی به فرمایشات رهبر شهید
موکب مدافعان سلامت علوم پزشکی تهران، میزبان دانشگاهیان در مراسم تشییع رهبر شهید
خدمت‌رسانی شبکه امداد سیار دانشگاه آزاد در موکب‌ها و میان جمعیت
جزئیات ترم تابستانی دانشگاه فرهنگیان اعلام شد
گلباران پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب توسط دانشجویان
بازدید دکتر حبیبی از روند آماده‌سازی دانشگاه‌های علوم پزشکی برای میزبانی از زائران دانشجو
تعطیلی سازمان مرکزی و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در روز چهارشنبه
پژوهشگاه ملی سرطان جهاددانشگاهی آماده خدمت‌رسانی به عزاداران رهبر شهید
روایتی از ۴ دهه ارتباط دانشگاه صنعتی شریف با رهبر قائد انقلاب
بسیج همه‌جانبه دانشگاه آزاد اسلامی در خدمت زائران امام شهید
سه شرط معافیت دانشجویان داروسازی از آزمون پایان دوره اعلام شد
دانش‌آموزان چه معلمی را حرفه‌ای می‌دانند؟
آیا اعتماد عمومی به علم کاهش یافته است؟
اجلاس معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های کشور در اردبیل به کار خود پایان داد
امکان اسکان دانشجویان غیربومی دانشگاه شهید بهشتی در خوابگاه‌ها
دانشگاه محقق اردبیلی مسیر توسعه را با جدیت طی می‌کند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top