تاریخ انتشار: یکشنبه 1405/05/11 - 14:12
کد خبر: 560981

اهدای جایزه چهره برجسته علمی و فرهنگی جهاد دانشگاهی به شهید لاریجانی

اهدای جایزه چهره برجسته علمی و فرهنگی جهاد دانشگاهی به شهید لاریجانی

رئیس جهاد دانشگاهی از اهدای جایزه «چهره برجسته علمی و فرهنگی جهاد دانشگاهی» به شهید لاریجانی خبر داد و گفت: این جایزه در مراسم سالروز تأسیس جهاد دانشگاهی به خانواده این شهید اهدا می شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ علی منتظری، رئیس جهاد دانشگاهی امروز در آستانه سالروز تأسیس این نهاد با اشاره به برنامه‌های راهبردی این مجموعه در حوزه‌های پژوهشی، فرهنگی و اجتماعی به مرور تاریخچه شکل‌گیری این مجموعه پرداخت و اظهار داشت: جهاد دانشگاهی در پی مدیریت حرکت انقلاب فرهنگی توسط امام خمینی (ره) در سال ۱۳۵۹ تأسیس شد.

وی افزود: این مجموعه در طول مسیر حیات خود فراز و نشیب‌های بسیاری را پشت سر گذاشته و در نهایت بر اساس اساسنامه‌های ستاد انقلاب فرهنگی و شورای عالی انقلاب فرهنگی، وظایف مشخصی در سه حوزه اصلی «فرهنگی»، «پژوهشی» و «آموزشی» برای آن تعیین شده است.

گستره فعالیت‌ها و زیرساخت‌های علمی

رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به وسعت فعالیت‌های این سازمان گفت: امروزه حدود ۱۰۰ واحد سازمانی، از جمله جهادهای دانشگاهی مستقر در دانشگاه‌ها، پژوهشکده‌ها، پژوهشگاه‌ها، مراکز خدمات تخصصی و موسسات آموزش کوتاه مدت در سراسر کشور، به فعالیت مشغول هستند.

وی تأکید کرد: ترکیب اعضای این مجموعه شامل هیئت علمی، دستیاران پژوهشی و پژوهشگران ارشد است که وظیفه آن‌ها کمک به دستگاه‌های اجرایی، دانشگاه‌ها و دولت در زمینه‌های مورد نیاز کشور است.

نوآوری و مراکز علمی جدید

منتظری با اشاره به گذشت سالی دشوار از اقدامات نوآورانه انجام شده در سال گذشته خبر داد و از تأسیس مراکز علمی جدید از جمله «مرکز راهبری هوش مصنوعی ، مرکز فناوری های کوانتوم، مرکز پژوهشی و کاربردی علوم شناختی» به عنوان نمونه‌هایی از این دست یاد کرد که با تاکید رهبر شهید انقلاب در جهاد دانشگاهی شکل گرفت.

وی همچنین از تقویت سازمان دانشجویان به عنوان درگاهی برای پیوستن دانشجویان به جهاد دانشگاهی و ایجاد مراکزی نظیر مرکز نوآوری دانشجویان و مراکز وابسته به پارک‌های علم و فناوری خبر داد.

تمرکز بر مسائل استراتژیک کشور

رئیس جهاد دانشگاهی در ادامه به پیگیری مطالبات رهبری در حوزه‌های کلیدی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته، پیگیری مسائلی همچون تشکیل اندیشکده انسجام اجتماعی و اندیشکده اشتغال دانشگاهیان بودیم و جهت گیری کلی جهاد دانشگاهی ، کمک به دولت از جمله درزمینه های انرژی، محیط زیست ، امنیت غذایی و مسائل مرتبط با حکمرانی و همچنین رفع مشکلات علمی و تضادهای موجود در نظام اداری، بوده است.

برنامه‌های دانشجویی و سامانه شهر دانشجو

وی در خصوص تعامل با نسل جوان اظهار داشت: ما برنامه‌های گسترده‌ای برای حضور دانشجویان در فعالیت‌های جهاد طراحی کرده‌ایم که از جمله آن‌ها می‌توان به طراحی سامانه “شهردانشجو” اشاره کرد. از طریق این سامانه، دانشجویان تمامی دانشگاه‌های کشور می‌توانند با عضویت در جهاد دانشگاهی (اعم از عضویت ، افتخاری، عادی یا فعال)، از مزایای متنوعی برخوردار شوند.

تأکید بر تربیت صحیح و احیای هویت دانشگاهی

منتظری با یادآوری تأکیدات رهبری بر فراتر رفتن از وظایف صرفاً پژوهشی، بر ضرورت «تربیت صحیح و عملی» و اجتماعی شدن دانشجویان در صحنه‌های اجرایی کشور تأکید کرد.

وی هشدار داد: یکی از اهداف عمده ما، احیای هویت انقلابی و اسلامی جهاد دانشگاهی بوده است؛ چرا که اگر این هویت آسیب ببیند، از مسیر خدمت و تعالی کشور منحرف خواهیم شد.

اصلاحات درونی و مشارکت اعضا

رئیس جهاد دانشگاهی به ضرورت تحول درونی و نو شدن این نهاد اشاره کرد و گفت: ما تلاش می‌کنیم در انتخاب مدیران ارشد، از مشارکت اعضا بهره‌مند شویم و در واحدهای استانی نیز به مطالبات اعضا پاسخ دهیم. همچنین با توجه به ضرورت اجرای عدالت انقلابی، تلاش می‌کنیم با تقویت مشارکت اعضا در حل مشکلات و مسائل، فضایی فراهم کنیم تا همکاران بتوانند با آرامش خاطر به فعالیت‌های خود ادامه دهند.

وی همچنین افزود: امسال جایزه چهره برجسته علمی و فرهنگی جهاد دانشگاهی به شهید لاریجانی تقدیم خواهد شد که در روز مراسم که 18 مرداد برگزار می شود به خانواده وی اعطا خواهد شد .

رئیس جهاد دانشگاهی در ادامه تشریح عملکرد این نهاد، از انتصاب نخستین معاون زن در بخش فناوری خبر داد و به ارائه آماری از پروژه‌های تحقیقاتی و کارفرمایی این مجموعه در سال گذشته پرداخت.

انتصاب معاونت‌های جدید و بهره‌گیری از توان بانوان

منتظری با اشاره به تغییرات مدیریتی در این نهاد، از انتصاب یک بانوی محقق و پژوهشگر به عنوان «معاون پژوهش و فناوری» خبر داد و این اقدام را گامی در جهت حمایت و تشویق فعالیت‌های تخصصی بانوان در این مجموعه برشمرد.

وی همچنین در معرفی معاونت‌های تخصصی، به «معاونت تجاری‌سازی فناوری و اشتغال دانش‌بنیان» اشاره کرد و نقش این معاونت را در اتصال شبکه دانشگاهی به صنعت و تجاری‌سازی دستاوردهای علمی بسیار حیاتی دانست.

جزئیات آماری عملکرد پژوهشی و فناورانه

رئیس جهاد دانشگاهی با تأکید بر اینکه گروه‌های پژوهشی این نهاد در سراسر کشور موظف به تدوین «برنامه سه‌ساله» برای ترسیم مسیر حرکت و اهداف خود هستند، عملکرد سال گذشته این مجموعه را در سه بخش تفکیک کرد و افزود: در سال گذشته ۳۴ پروژه تحقیقاتی در قالب گروه‌های پژوهشی دارای شبکه برنامه انجام شد. همچنین ۳۲ طرح فناورانه در همین بازه زمانی انجام شد و همچنین ۵۹۱ پروژه کارفرمایی در سال گذشته انجام شد.

ویژگی خاص فعالیت‌های جهاد دانشگاهی

منتظری با اشاره به حجم بالای پروژه‌های کارفرمایی در سال‌های اخیر، به تفاوت جهاد دانشگاهی با سایر مراکز علمی در اجرای این قراردادها پرداخت.

وی تصریح کرد: فعالیت‌های ما از خاصیت دوگانه‌ای برخوردار است؛ به‌طوری‌که پروژه‌ها نه تنها در زمان مقرر و با کیفیت مورد نظر کارفرما تحویل داده می‌شوند، بلکه این خدمات با قیمتی به مراتب پایین‌تر از سایر مراکز ارائه می‌گردد که این موضوع از شاخصه‌های اصلی عملکرد جهاد دانشگاهی است.

اعلام آمادگی جهاد دانشگاهی برای بازسازی مناطق آسیب‌دیده دانشگاهی در جنگ اخیر

رئیس جهاد دانشگاهی همچنین افزود: بخش‌هایی از واحدهای سازمانی جهاد دانشگاهی در بوشهر، ارومیه و اصفهان در جریان جنگ آسیب دیدند؛ البته این خسارت‌ها جزئی بوده است. جهاد دانشگاهی آمادگی دارد در بازسازی مناطق آسیب‌دیده از جنگ مشارکت و کمک کند.

 

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
سردار کرمی: در کمین تروریست‌ها و آماده پاسخ قاطعیم
۱۹۰ واحد مسکن استیجاری آماده واگذاری به زوج‌های جوان است
کیف پول ایران؛ انجام تراکنش‌های مالی بدون نیاز به اینترنت
حسام؛ سامانه جدید بانک مرکزی برای ساماندهی حساب‌های بانکی
توصیه مهم برای بازگشت زائران اربعین؛ مرز خروجی را تغییر ندهید
اعلام نتایج اولیه پذیرش دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه تهران
رایزنی تلفنی عراقچی با وزیران خارجه پاکستان و عمان
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
سوئیس: با ایران و آمریکا درباره مذاکره احتمالی در تماسیم
اعمال شب و روز اربعین را اینگونه به جا آورید
تغییر مسیر ۶ نفتکش عربستانی در پی تهدیدهای انصارالله یمن
عراقچی: وحدت مردم و دولت ایران و عراق به نقطه اوج رسیده است
سریال محمدحسین مهدویان به تلویزیون رسید
«فرزندآوری لاکچری»؛ چگونه فضای مجازی، فرهنگ قناعت را در خانواده‌ها تضعیف می‌کند؟
ثبت سفارش کتب درسی تمام پایه های تحصیلی
عزاداری قبیله «بنی‌عامر» در کربلا
عملیات انهدام مهمات در شرق تهران
ماجرای کاروانی در مشایه کربلا که چند مرجع تقلید در آن حاضر بودند
مواضع حکیمانه رهبر معظم انقلاب، نصب العین همه مسئولان نظام باشد
آیا مرجعیت «پدر» در برابر نسل زد دچار بحران شده است؟
آیا هوش مصنوعی جای طراح سایت و متخصص سئو را می‌گیرد؟
اعلام نتایج اولیه پذیرش دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه تهران
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
دستاورد پژوهشگران دانشگاه تهران درتوسعه نسل جدید سامانه‌های هوشمند
توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه ایران و بلاروس
توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و فناورانه با قزاقستان
نتایج آزمون‌های سمپاد و نمونه دولتی هفته آینده منتشر می‌شود
پیشنهاد راه‌اندازی دوره‌های «هم‌افزایی فناورانه»
ظرفیت پژوهشی هر عضو هیئت‌علمی از حمایت های بنیاد ملی علم اعلام شد
کلید نهایی پنجاه و سومین دوره آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد
مهلت ثبت نام آزمون های دانشنامه و گواهینامه تخصصی و فوق تخصصی تمدید شد
تحمیل ۸۰۰ دانشجوی پزشکی به دانشگاه
طرح جدید تغذیه دانشجویان هنوز نهایی نشده
برخی دانشجویان بین الملل علاوه بر فارسی حتی به انگلیسی هم مسلط نیستند
توانمندسازی دانشجویان برای ورود به بازار کار دانش‌بنیان
باید از ظرفیت ایرانیان خارج کشور حداکثر استفاده را برد
اسامی منتخبان دور دوم انتخابات شورای صنفی دانشگاه تربیت مدرس اعلام شد
واکنش معاون وزیر بهداشت به رای دیوان عدالت اداری درباره انفصال از خدمت
شروط جدید وزارت بهداشت برای ایجاد رشته و دوره جدید علوم پزشکی
نخستین سامانه جامع شهدای دانشجو رونمایی می‌شود
پژوهشگران دانشگاه تهران عملکرد ترانزیستورهای نسل آینده را بهبود دادند
اختصاص پژوهانه وزارت علوم به ۵ آزمایشگاه تحقیقاتی دانشگاه امیرکبیر
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top