تاریخ انتشار: سه شنبه 1405/05/13 - 16:42
کد خبر: 561102

حفظ باروری دو دختر مبتلا به سرطان با جراحی پیشرفته در پژوهشگاه رویان

حفظ باروری دو دختر مبتلا به سرطان با جراحی پیشرفته در پژوهشگاه رویان

پژوهشگاه رویان با اجرای موفق یک روش جراحی پیشرفته، توانست عملکرد تخمدان و شانس باروری دو دختر مبتلا به سرطان را حفظ کند؛ اقدامی که سه سال پس از درمان، با بلوغ طبیعی و عملکرد مناسب تخمدان در هر دو بیمار به نتیجه رسیده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ پژوهشگاه رویان با اجرای موفق یک روش جراحی پیشرفته، توانست عملکرد تخمدان و شانس باروری دو دختر مبتلا به سرطان را حفظ کند؛ اقدامی که سه سال پس از درمان، با بلوغ طبیعی و عملکرد مناسب تخمدان در هر دو بیمار به نتیجه رسیده است.

 متخصصان این پژوهشگاه با بهره‌گیری از روش جابجایی لاپاراسکوپیک تخمدان (Laparoscopic Ovarian Transposition) موفق شدند پیش از آغاز رادیوتراپی لگن، از تخمدان‌های دو دختر مبتلا به سارکوم یوئینگ محافظت کنند؛ اقدامی که اکنون، سه سال پس از انجام آن، نتایج امیدبخشی در حفظ عملکرد تخمدان و آینده باروری این بیماران به همراه داشته است.

دکتر فیروزه غفاری، متخصص زنان، زایمان و فلوشیپ ناباروری پژوهشگاه رویان، با اعلام این خبر گفت: این دو بیمار در زمان تشخیص سرطان هنوز به سن بلوغ نرسیده بودند و قرار بود تحت رادیوتراپی ناحیه لگن قرار گیرند. از آنجا که اشعه می‌تواند آسیب جدی و غیرقابل بازگشتی به تخمدان‌ها وارد کرده و موجب نارسایی زودرس تخمدان و از بین رفتن توان باروری در آینده شود، پیش از شروع درمان، جابجایی تخمدان‌ها به خارج از میدان تابش اشعه به روش لاپاراسکوپی انجام شد.

وی افزود: اکنون و پس از گذشت سه سال از انجام این جراحی، هر دو بیمار به‌طور طبیعی وارد دوران بلوغ شده‌اند، قاعدگی منظم دارند و بررسی‌ها نشان می‌دهد عملکرد تخمدان‌های آنان همچنان حفظ شده است. این در حالی است که در صورت‌عدم انجام این اقدام، احتمال از دست رفتن دائمی عملکرد تخمدان و کاهش یا حذف شانس فرزندآوری آنان در آینده بسیار بالا بود.

دکتر غفاری با تأکید بر اهمیت توجه به کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان اظهار داشت: پیشرفت درمان‌های سرطان موجب افزایش طول عمر بیماران شده است؛ بنابراین حفظ توان باروری، به‌ویژه در کودکان و نوجوانان، به یکی از ارکان مهم درمان‌های نوین سرطان تبدیل شده است. امروزه در کنار درمان بیماری، باید به آینده زندگی این بیماران نیز توجه ویژه داشت.

وی خاطرنشان کرد: این تجربه موفق نشان می‌دهد که با برنامه‌ریزی مناسب و همکاری نزدیک میان تیم‌های انکولوژی، جراحی و پزشکی باروری، می‌توان علاوه بر درمان سرطان، امید به تشکیل خانواده در سال‌های آینده را نیز برای بیماران حفظ کرد.

این دستاورد، نمونه‌ای از ظرفیت‌های تخصصی پژوهشگاه رویان در توسعه خدمات حفظ باروری بیماران مبتلا به سرطان و گامی مؤثر در ارتقای کیفیت درمان‌های حمایتی برای کودکان و نوجوانان مبتلا به بدخیمی‌ها به شمار می‌رود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
کدام جنگ بی‌پایان؟
مذاکره عراقچی با آمریکا بدون مجوز و برخلاف عقلانیت بود/ استیضاح وزیر خارجه ثبت شده است
دیدار پزشکیان و رئیس شورای اروپا
خودکشی ۸ ملوان نیروی دریایی آمریکا در جریان مأموریت رزمی علیه ایران
ابراز نگرانی هند از تحریم‌های آمریکا علیه روسیه و ایران
آغاز سال تحصیلی و افتتاح مدرسه جدید شجره طیبه میناب +عکس
کاناوارو: ایران ازبهترین تیم‌های آسیاست/ شومورودوف: هدفمان پیروزی است
روبیو: توافق با ایران نیازمند زمان و تلاش بسیار است!
طلای ناگویا بر گردن دومین کاراته‌کای قم
۹۸۸ حمله هوایی و موشکی سعودی به یمن
سرلشکر رضایی: دیپلماسی جدید ایران به گذشته برنخواهد گشت
تیم ملی جای جوان‌گرایی نیست/ با ازبکستان آماده جام ملت‌ها می‌شویم
جدیدترین اقدام خصمانه کانادا علیه ایران
انتقاد عراقچی از مماشات اروپایی‌ها از جمله آلمان با قلدری‌های آمریکا
تبادل پیام میان ایران و امریکا دو ساعت به طول انجامید
آخرین تمرین تیم ملی پیش از دیدار با ازبکستان برگزار شد
عارف: امیدواریم در روزهای آینده مبلغ کالابرگ افزایش یابد
قالیباف: رئیس‌جمهور صدای قدرتمند ایران بود
حملات دوباره موشکی و توپخانه‌ای عربستان به صعده یمن
میثاق دانشجویان دانشگاه‌های تهران با شهدای مدرسه میناب
امضای توافق نامه ایران و کره جنوبی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top