تاریخ انتشار: یکشنبه 1405/05/25 - 20:11
کد خبر: 561839

موضع وزارت صمت درباره خصوصی‌سازی سایپا چیست؟

موضع وزارت صمت درباره خصوصی‌سازی سایپا چیست؟

سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه این وزارتخانه مخالف خصوصی‌سازی نیست، گفت: واگذاری شرکت‌های دولتی از جمله خودروسازان باید در چارچوب قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ انجام شود و دولت می‌تواند در برخی موارد، بخشی از سهام را برای راهبری، نظارت و کنترل حفظ کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ عزت‌الله زارعی - سخنگوی وزارت صمت - در یک برنامه تلویزیونی با موضوع واگذاری خودروسازان( سایپا) به بخش خصوصی گفت: این وزارتخانه مخالف خصوصی‌سازی نیست، بیشترین سهم خصوصی‌سازی در کشور متعلق به وزارت صنعت، معدن و تجارت است و بخش قابل توجهی از شرکت‌های این وزارتخانه پیش از ابلاغ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و همچنین پس از آن واگذار شده‌اند و حتی سهام دو خودروسازی که امروز موضوع خصوصی‌سازی آنها مطرح است، پیش از این واگذار شده است.

وی گفت: قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی یک قانون مترقی و مبتنی بر سیاست‌های کلی نظام است و سیاست‌های کلی اصل ۴۴ در دو مرحله ابلاغ شد که یک‌بار مجموعه سیاست‌ها و در مرحله‌ای دیگر به‌صورت مستقل بند «ج» این سیاست‌ها که ناظر بر صنایع بزرگ و مادر است.

سخنگوی وزارت صمت ادامه داد: قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ یک قانون یک‌بار مصرف نیست، بلکه سازوکارهای متعددی برای اجرای فرآیند خصوصی‌سازی و نحوه حضور دولت در اقتصاد پیش‌بینی کرده و قانون گذار سه بخش تعیین کرد، فعالیت‌های اقتصادی در سه گروه تقسیم شده‌اند و شامل صنایعی است که دولت اجازه واگذاری آنها را ندارد، گروه دیگری شامل فعالیت‌هایی است که اساسا دولت نباید در آنها ورود کند و در گروه دیگر نیز دولت می‌تواند بخشی از سهام را حفظ و بخش عمده آن را واگذار کند.

زارعی با اشاره به ظرفیت‌های قانونی برای حضور دولت در سرمایه‌گذاری‌های جدید، گفت: حتی قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ نیز نقش توسعه‌ای دولت در زمینه فعالیت اقتصادی و ایجاد اشتغال را به‌طور کامل نفی نکرده است. برای نمونه، در ماده سه این قانون پیش‌بینی شده که اگر در مناطق محروم برای یک فعالیت سرمایه‌گذار بخش خصوصی پیدا نشود، پس از طی فرآیند فراخوان، دولت می‌تواند برای سرمایه‌گذاری ورود کند و حتی در مواردی تا ۱۰۰ درصد سرمایه‌گذاری را برعهده بگیرد.

وی افزود: این رویکرد در ماده پنجم قانون رفع موانع تولید و همچنین ماده ۴۸ قانون برنامه هفتم توسعه نیز به شکل‌هایی انعکاس یافته؛ بنابراین، در شرایطی که سرمایه‌گذاری بخش خصوصی وجود نداشته باشد، قانون همچنان برای دولت نقش توسعه‌ای قائل شده است.

سخنگوی وزارت صمت با اشاره به گروه دوم گفت: در این گروه که تا ۸۰ درصد اجازه واگذاری وجود دارد، منشا این تقسیم‌بندی، سیاست‌های کلی اصل ۴۴ است که در قانون اجرای این سیاست‌ها نیز انعکاس پیدا کرده است. در این چارچوب، دولت می‌تواند تا ۸۰ درصد سهام را واگذار و ۲۰ درصد را  با هدف راهبری، نظارت و کنترل حفظ کند.

زارعی در ادامه با اشاره به معیارهای مورد توجه وزارت صمت در فرآیند واگذاری، اظهار کرد: یکی از اصول اصلی این است که در فرآیند واگذاری، تعارض منافع ایجاد نشود و حتی نباید به‌گونه‌ای عمل کنیم که واگذاری یک بنگاه به شکل‌گیری تجمیع منافع برخی منجر شود و در نتیجه، مردم نتوانند به‌خوبی از خدمات و امکانات مورد نیاز خود استفاده کنند؛ بنابراین، جلوگیری از تعارض منافع یکی از شاخص‌های اصلی ما در این فرآیند است.

وی افزود: در کنار این موضوع، توانمندی متقاضی نیز اهمیت دارد. در حوزه خودرو، متقاضی باید توانایی فعالیت در این صنعت را داشته چراکه واگذاری لزوما به این معنا نیست که حتما خودروساز باشد و باید از تجربه و توانمندی کافی در این حوزه برخوردار باشد. نمی‌توان این صنعت را به‌گونه‌ای تلقی کرد که هر فردی صرفا با در اختیار داشتن منابع مالی بتواند وارد آن شود. البته این موضوع به معنای محروم کردن سایر متقاضیان از ورود به صنعت خودرو نیست و هر فرد یا مجموعه‌ای که شرایط لازم را داشته باشد، می‌تواند در فرآیند رقابت شرکت کند و متقاضیان می‌توانند منابع مالی، روش‌های تامین مالی و نحوه خرید خود را اعلام و پس از طی شدن مراحل راستی‌آزمایی و صحت‌سنجی، در فرآیند رقابت حضور داشته باشند.

وی اظهار کرد:  فرآیند واگذاری در یک بازه زمانی مشخص انجام می‌شود و به این صورت نیست که هر فرد در هر زمانی بتواند اعلام کند که قصد ورود به فرآیند خرید را دارد و در همان بازه زمانی اعلام‌شده، متقاضیان امکان ثبت‌نام و ارائه تقاضای خرید را داشتند.

سخنگوی وزارت صمت درباره امکان حضور سرمایه‌گذاران خارجی در این فرآیند نیز گفت: قانون حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی این امکان را فراهم کرده که شرکت‌های داخلی با طرف‌های خارجی وارد مشارکت شوند و با استفاده از ظرفیت‌های قانونی، در یک صنعت سرمایه‌گذاری و فعالیت کنند. در حال حاضر اطلاعات دقیقی درباره اینکه آیا در میان خریداران یا متقاضیان، شریک خارجی وجود دارد یا خیر، در اختیار ندارم و نمی‌توانم در این زمینه اظهارنظر قطعی کنیم.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
نقشه رژیم صهیونیستی برای گسترش تجاوزات علیه لبنان
از فرار کابل تا کابوس هرمز؛ قاب‌های تاریخی فرسایش هژمونی آمریکا
هشدار پلیس فتا نسبت به فروش سئوالات کنکور
مراسم بزرگداشت آقای شهید ایران امشب در حرم امام رضا(ع) برگزار می شود
تشدید سرکوبگری صهیونیستی در کرانه باختری و تداوم موشک باران غزه
کاهش رتبه علمی ایران در جهان
رسانه صهیونیستی: امارات مجبور است تنش‌ها با ایران را کاهش دهد
آمریکا و ناتو برای شکست ایران آمدند
ایران تحت فشار مهلت‌های زمانی، سیاست‌های خود را تنظیم نمی‌کند
طلا و خودرو فروختند، خانه نگرفتند
هشدار نسبت به وقوع جنگ هسته‌ای میان روسیه و اروپا
تحرکات فرستاده آمریکا علیه نیروهای مقاومت عراق
جسد یک صهیونیست پس از یک هفته در فنلاند پیدا شد
اوضاع نابسامان ناو لینکلن از زبان افسر سابق نیروی دریایی آمریکا
عطوان: تنگه هرمز گواه فروپاشی قریب‌الوقوع امپراتوری آمریکا است
آمریکایی‌ها ادعای ترامپ را باور نمی‌کنند؛ چرخش تبلیغاتی کاخ سفید
حمله پهپادی علیه دفتر نخست وزیر اقلیم کردستان عراق
ضربات موشکی گسترده یمن در المخا و باب‌المندب
الریاض: گذرگاه های دریایی به راهبرد قدرت ملی کشورها تبدیل شده‌ است
نخست وزیر مالزی از مقاومت و پایداری ایران تمجید کرد
فیلم | آمریکا در ۶ ماه اخیر هیچ سرمایه‌گذاری روی مخازن نفت ونزوئلا نکرد و فقط سهم خودشان را برداشتند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top