تاریخ انتشار: دوشنبه 1405/06/02 - 00:10
کد خبر: 562399

روایتِ مقاومت و ایثار در ویترینِ نشریات کودک و نوجوان

روایتِ مقاومت و ایثار در ویترینِ نشریات کودک و نوجوان

کارگروه کودک و نوجوان «بانوی فرهنگ» در بازه زمانیِ دهه کرامت تا پایان ماه صفر، با انتشار مجموعه‌ای از آثار داستانی و ادبی در نشریات تخصصی کشور، گامی تازه در ترویج مفاهیم دینی برداشت.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ از میلاد باسعادت حضرت امام رضا (ع) تا ایام شهادت پیامبر اکرم (ص)، امام حسن مجتبی (ع) و امام رضا (ع)، فضای مطبوعات کودک و نوجوان کشور شاهد حضور پررنگ آثار نویسندگان کارگروه «بانوی فرهنگ» بود. این آثار که در نشریات تخصصی نظیر «سقاخونه»، «کبوترنامه»، «گلدسته»، «نقاره‌خونه» و ویژه‌نامه «جامع‌القلوب» منتشر شده‌اند، طیف متنوعی از دغدغه‌های فرهنگی و اعتقادی را پوشش داده‌اند.

این مجموعه آثار در دو محور اصلی دسته‌بندی می‌شوند؛ بخشی از این تولیدات با هدف آشنایی عمیق‌تر کودکان و نوجوانان با سیره و تاریخ زندگی معصومان (ع) در قالب داستان‌های تاریخی تدوین شده‌اند و بخش دیگر به مباحث روزِ ادبیات مقاومت و دستاوردهای توان موشکی جمهوری اسلامی ایران می‌پردازند.

در این فعالیت ادبی، نام هفت تن از نویسندگان فعال این حوزه یعنی محبوبه آقاجانی، فاطمه تخمه‌چی، مونا سادات خضرائی، مریم دوست‌محمدیان، فاطمه رهنما، سمیرا مهرآور و رامونا میرحاجیان به چشم می‌خورد که با آثاری همچون «معلم هشت‌ساله»، «موشک‌های خوشمزه»، «کیسه پول»، «شهر کوچک ما»، «دو قلک کوچک»، «سکه‌هایی به نام میناب» و «مسابقه موشکی»، همراه با مجموعه‌ای از کوتاه‌نوشت‌ها و آثار پی‌نما، سهم بسزایی در غنای محتوایی این نشریات داشته‌اند.

یکی از نکات برجسته در این دوره از فعالیت‌های «بانوی فرهنگ»، توجه ویژه به مخاطبان بین‌المللی در ایام پیاده‌روی اربعین بود. در همین راستا، برخی از داستان‌های حوزه ادبیات مقاومت که به توان موشکی ایران می‌پردازند، تحت عناوین «صَوَارِیخُ شَهِیَّةٌ»، «مَتَاعِبُ جِذْرِیَّةٌ» و «ذوالآذَانُ الصَّارُوخِیَّةُ الشُّجَاع» به زبان عربی ترجمه شدند. این آثار که در ویژه‌نامه «جامع‌القلوب» منتشر شده بودند، در طول مسیر پیاده‌روی اربعین میان کودکان زائر توزیع شد تا روایتی ایرانی از مقاومت را با زبانی ساده و کودکانه به مخاطبان عرب‌زبان عرضه کند.

تداوم این حضور در عرصه مطبوعات کودک و نوجوان، نشان‌دهنده عزم جدی اعضای این کارگروه برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های داستانی جهت روایت مفاهیم کلان دینی و ملی است؛ حرکتی که تلاش دارد با زبانی متناسب با مخاطب کم‌سن‌وسال، پیوند میان ادبیات داستانی و فرهنگ اصیل مقاومت را تقویت نماید.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
پشت پرده اتاق پیام‌رسانی ترامپ
تهران، میدان انقلاب، شب ۲۰۰ ام
برق در المان، بحران هزینه زندگی در انگلیس و کاهش رشد اقتصادی در ژاپن
مسئولیت سهل‌انگاری در امنیت دانشگاه بر دوش شماست
فیلم | بلاگردان ایران، حضرت آقا، خداحافظ...
خیابان محل آفرینش یک ملت متحد
رفتارهای متناقض آمریکا تغییر دکترین هسته‌ای ایران را توجیه‌پذیر می کند
پنج عامل خاموش فروپاشی خانواده؛ از خودخواهی تا توقعات نابجا
ایران در مسیر دو انقلاب!
نتایج نهایی آزمون‌ها پس از رسیدگی به اعتراض‌ها در سامانه «بینا» قابل مشاهده است
آغاز انتخاب کادر اجرایی کاروان‌های تمتع ۱۴۰۶
تهیه ۱۲ طرح عملیاتی برای رفع مسائل ذی‌نفعان تأمین‌اجتماعی
قیمت برخی محموله‌های فیزیکی نفت از ۱۳۰ دلار فراتر رفت
مخبر: دشمن در حوزه‌های مختلف در مقابل ایران شکست خورد
روابط ایران و چین با اراده رهبران دو طرف در سطح راهبردی هدایت می‌شود
دولت آماده همکاری با بخش خصوصی برای جهش تولید مسکن است
روایت آنکارا از رایزنی میان عراقچی و وزیر خارجه ترکیه
وزیر آمریکایی درباره قیمت انرژی: نمی‌توانم رفتار ایران را پیش‌بینی کنم
وزیر کشور در آنکارا خبر داد؛ تصویب ایجاد ۲ مرز جدید بین ایران و ترکیه
جبهه پایداری: استمرار اجتماعات مردمی از جلوه‌های قدرت اجتماعی کشور است
عارف: هزینه تأخیر پروژه‌های مسکن برای متقاضیان جبران شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top