تاریخ انتشار: سه شنبه 1405/06/10 - 00:12
کد خبر: 562875

کشف یک دلیل ناباروری زنان در سنین بالا

کشف یک دلیل ناباروری زنان در سنین بالا

پژوهشگران سازوکاری مکانیکی را شناسایی کرده‌اند که می‌تواند به توضیح کاهش توانایی لانه‌گزینی جنین با افزایش سن باروری کمک کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از Nature Cell Biology، پژوهشگران با بررسی مدل‌های موشی دریافتند که افزایش سن باروری باعث می‌شود سلول‌های تروفکتودرم، یعنی لایه بیرونی جنین در مرحله بلاستوسیست، بیش از حد منقبض شوند. این انقباض بیش از اندازه، کشش سطحی و ویسکوزیته بافت جنین را افزایش می‌دهد و در نتیجه توانایی بلاستوسیست برای گسترش یافتن و اتصال به دیواره رحم کاهش می‌یابد.

به گفته پژوهشگران، این تغییر مکانیکی صرفاً با کاهش شانس لانه‌گزینی همراه نیست؛ بلکه در مدل‌های آزمایشگاهی، افزایش انقباض‌پذیری هم برای ایجاد شکست لانه‌گزینی ضروری بوده و هم به‌تنهایی می‌تواند باعث آن شود.

در ادامه، تیم تحقیقاتی با استفاده از روش‌های تصویربرداری غیرتهاجمی، ویژگی‌هایی را شناسایی کرد که می‌توانند اطلاعاتی درباره وضعیت مکانیکی جنین ارائه دهند و احتمال موفقیت لانه‌گزینی را پیش‌بینی کنند.

پژوهشگران همچنین جنین‌های انسانی و داده‌های حاصل از درمان لقاح آزمایشگاهی (IVF) را بررسی کردند. نتایج نشان داد تغییرات مکانیکی مرتبط با افزایش سن در جنین‌های انسانی نیز مشاهده می‌شود و با توانایی لانه‌گزینی ارتباط دارد.

این یافته‌ها نشان می‌دهد ویژگی‌های فیزیکی و مکانیکی جنین ممکن است در کنار عوامل ژنتیکی و زیستی، نقش مهمی در موفقیت لانه‌گزینی داشته باشند و در آینده بتوان از این ویژگی‌ها برای ارزیابی توانایی جنین در لانه‌گزینی استفاده کرد.

با این حال، بخش اصلی آزمایش‌های این مطالعه بر مدل‌های موشی انجام شده و یافته‌های انسانی هنوز به معنای اثبات رابطه علت و معلولی در انسان نیستند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
دیدار و گفتگوی سرپرست وزارت نفت ایران و وزیر انرژی قطر
نخست‌ وزیر چین: آماده تقویت همکاری با ایران هستیم
عراقچی: روابط ایران و روسیه راهبردی است؛مسائل منطقه راه‌حل نظامی ندارد
العربی الجدید ادعا کرد؛ گشایش احتمالی در مذاکرات ایران و آمریکا
باشگاه تراکتور: شعار هوادارانمان قومیتی و تحریک‌آمیز نبود
مسکو: گسترش همکاری تجاری و اقتصادی با ایران را در اولویت قرار می‌دهیم
روایت وزارت خارجه روسیه از دیدار لاوروف با پزشکیان
سه مدال طلا و ۵ نقره و برنز برای روز نخست بازی‌های پاراآسیایی ۲۰۲۶ ناگویا
پزشکیان: هیچی کشوری نمی‌تواند به زور خواسته‌هایش را بر ما تحمیل کند
رئیس کمیته کنگره ملی چین: از پیشرفت روابط با ایران استقبال می‌کنیم
یحیی سریع: با ۶ موشک بالستیک تجمع مزدوران را هدف قرار دادیم
پاکستان: متعهد به ادامه میانجیگری میان ایران و آمریکا هستیم
والیبال ایران در کنار ۳۲ تیم جام جهانی
لزوم بازآرایی و بازیابی توان دفاعی و تقویت بازدارندگی
یمن: ریاض ناامن است؛ تاسیسات نفتی در تیررس موشک‌های ما هستند
سیدمهدی رحمتی: نمی‌دانم چرا روی فیفادی‌ها اصرار دارند!
دیدار وزیر امور خارجه روسیه با رئیس جمهور
تشویق کنایه‌آمیز خداداد عزیزی زمان ورود بازیکن سابق پرسپولیس به زمین!
یحیی سریع: ۶ عملیات موفق موشکی و پهپادی در عمق عربستان انجام دادیم
اوزجان بیزاتی: می‌توانستیم گل‌های بیشتری بزنیم
معترضان فرانسوی باز هم توسط نخست وزیرشان تهدید شدند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top