تاریخ انتشار: یکشنبه 1405/06/22 - 14:05
کد خبر: 563759

جایگاه جهانی ایران در پیوند سلول‌های بنیادی چشم

جایگاه جهانی ایران در پیوند سلول‌های بنیادی چشم

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: تعداد کشورهایی که پیوند سلول‌های بنیادی سطح چشم را انجام می‌دهند کمتر از انگشتان دو دست است و ایران یکی از پیشروترین آنها است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ حامد قاسمی، جزئیات پژوهش «پیوند سلول‌های بنیادی سطح چشم» را تشریح کرد و درباره روش درمان آن، اظهار کرد: ما سلول‌های بنیادی لیمبوس را از چشم سالم مقابل بیمار، از نزدیکان یا از جسد برمی‌داریم، آنها را روی آمنیون ممبرین یا همان پرده جنینی کشت می‌دهیم و سپس روی سطح چشم آسیب‌دیده پیوند می‌زنیم.

رئیس بخش قرنیه بیمارستان فارابی از ثبت اختراع داربست ژلاتینی خبر داد و گفت: مشکل آمنیون، خطر عفونت‌های پریونی مانند هاری و کروتزفلد جاکوب است که با روش‌های عادی قابل‌ارزیابی نیست. ما برای رفع این مشکل، داربست ژلاتینی ساختیم که برای نخستین‌بار در دنیا برای بازسازی سطح چشم عرضه شد و مقاله آن در نیچر چاپ شد و استنادات زیادی گرفت.

وی درباره فاز حیوانی، افزود: این فاز را روی ۹ رت در حیوان‌خانه بیمارستان فارابی انجام دادیم. طراحی داربست حاصل همکاری بین‌المللی با یکی از دوستان متخصص بیومتریال بود. حدود دو سال روی ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی آن کار کردیم تا هم استحکام کافی برای بخیه‌خوردن داشته باشد، هم‌سلول‌های اپی‌تلیوم روی آن رشد کنند، هم در برابر آنزیم‌ها و pH سطح چشم مقاوم بماند و هم خطر سرطان‌زایی نداشته باشد. دقت کار به حدی بود که داوران نیچر ایراد اساسی نگرفتند.

قاسمی درباره هزینه و فاز انسانی، گفت: هزینه فاز حیوانی در سال ۱۳۹۵ حدود یک‌صد میلیون تومان شد که دانشگاه علوم پزشکی تهران تقبل کرد و بخشی ارزی را دانشگاه همکار خارجی پرداخت. فاز انسانی از سال ۱۳۹۸ آغاز شد، به دلیل کرونا وقفه‌ای داشت و از ۱۴۰۰ به طور کامل ادامه یافت. تاکنون روی ۱۲ بیمار انجام شده و نتایج اولیه پایلوت بسیار موفقیت‌آمیز بوده است، هرچند به دلیل ارزشمندبودن بافت انسانی بااحتیاط بیشتری پیش می‌رویم.

وی از راه‌اندازی فلوشیپ بیماری‌های سطح چشم در سال گذشته خبر داد و خاطر نشان کرد: هدف، تربیت نیرو برای سراسر کشور است تا کارگری که در شهری دور دچار حادثه شد، مجبور نباشد فقط به فارابی مراجعه کند. جوانان باید خودباوری ایرانی داشته باشند؛ در چشم‌پزشکی با دنیا برابریم و حتی کارهایی می‌کنیم که در دنیا انجام نمی‌شود. این داربست اکنون پتنت بین‌المللی دارد و در دنیا فروخته می‌شود، اما تحریم‌ها انتقال پول را دشوار کرده است. فاز بعدی، ترکیب یک سمت داربست با نانو و مواد ضد اسکار است. آینده علم چشم‌پزشکی ایران روشن است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
توان قطع اینترنت استارلینک را داریم
ردپای مشکلات مالی داروخانه‌ها در بروز کمبود دارو
قدردانی بیت آیت‌الله شبیری زنجانی از رهبر انقلاب و مردم ایران
بار سنگین نگهداری از سالمندان بر دوش خانواده‌ها
پیگیری حقوقی و دیپلماتیک برای رفع محدودیت پروازهای خارجی ایران
دولت برای سخت‌ترین سناریوها در مرزهای زمینی آماده شده است
حملات جنگنده‌های سعودی علیه شبکه ارتباطی صعده یمن
از هر اقدام انقلابی علیه بن سلمان در داخل عربستان حمایت می‌کنیم
نه قول قهرمانی می دهم نه حضور در نیمه نهایی؛ باشگاه باید بازیکن بسازد
موافقت کامل تاج با برنامه‌های آماده‌سازی قلعه‌نویی
سکوت در برابر ترور، مرزبندی با خشونت را تضعیف می‌کند
چهار سرمربی در آستانه اخراج
پزشکیان در راه اجلاس اوپک گازی مسکو
سه ایرلاین بزرگ دیگر پرواز به عربستان را لغو کردند
رونمایی از بزرگ‌ترین دیوارنگاره دانشگاهی کشور در دانشگاه شهید رجایی
بازداشت ۲ قاچاقچی تروریست با ۱۰۹ قبضه سلاح توسط وزارت اطلاعات
۴ استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در بین دریافت کنندگان جوایز بخش ایران انجمن IEEE
مهلت ثبت‌نام پذیرش بدون آزمون دانشگاه‌ها تمدید شد
قهرمان بازی‌های آسیایی: محدودیت موبایل سخت بود، اما جواب داد
نایب قهرمان آسیا: روزگاری میوه می‌فروختم، امروز مدال آسیایی دارم
هرگونه تخطی از رهنمودهای ولی فقیه یعنی آسیب زدن به جامعه / انتقام خون رهبر شهید بر همه واجب است
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top