تاریخ انتشار: یکشنبه 1405/06/22 - 14:10
کد خبر: 563760

سویه جدید کووید در کشور فراگیر شد

سویه جدید کووید در کشور فراگیر شد

متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به فراگیرشدن سویه جدید کووید در کشور گفت: شدت بیماری مثل قبل نیست و بیشتر با علائمی مانند بدن‌درد، استخوان‌درد و تهوع بروز می‌کند، اما سرایت‌پذیری بالا است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ مینو محرز، درباره ویژگی‌های سویه جدید کووید، احتمال موج تازه بیماری و هم‌زمانی آن با آنفلوانزا توضیح داد و گفت: این سویه که اکنون تقریباً در همه جای دنیا فراگیر شده، یک جهش‌یافته از سویه‌های قبلی است. در ایران هم موارد زیادی دیده می‌شود. برخی بیماران با بدن‌درد و استخوان‌درد، برخی با تهوع و برخی با علائم دیگر مراجعه می‌کنند، ولی شدتش مثل قبل نیست و فقط برای افراد خیلی مسن گاهی می‌تواند خطرساز باشد. بسیاری از مبتلایان در هر سنی حتی ممکن است به پزشک مراجعه نکنند و بیماری به‌صورت سرماخوردگی معمولی سپری شود.

وی درباره احتمال شکل‌گیری موج جدید افزود: در مورد آنفلوانزا، کووید و بیماری‌های ویروسی تنفسی، اصل موضوع تجمع و عدم رعایت است. چون برای این سویه‌های جهش‌یافته واکسن نداریم، تنها توصیه ما زدن ماسک در مکان‌های شلوغ و شستن دست‌ها قبل از غذاخوردن است. برای پیشگیری راه دیگری وجود ندارد.

محرز درباره تفاوت علائم کووید جدید و آنفلوانزا گفت: گاهی خیلی شبیه هم هستند و فقط با آزمایش می‌توان آن‌ها را تفکیک کرد. آنچه اکنون در تهران زیاد می‌بینیم و حتی موارد بستری هم که آزمایش کرده‌ایم، بیشتر کووید بوده است. آنفلوانزا کم‌کم شیوع بیشتری پیدا خواهد کرد و چون امسال هنوز واکسن تزریق نشده، با آن هم مشکل خواهیم داشت.

این متخصص عفونی درباره امکان ابتلای هم‌زمان به هر دو بیماری هشدار داد: بله، امکان هم‌زمانی وجود دارد و در این صورت بیماری شدیدتر می‌شود. خواسته ما از مردم این است که با مشاهده علائم، خوددرمانی نکنند و زود به پزشک مراجعه کنند، چون آنفلوانزا داروی ضدویروس دارد که اگر به‌موقع مصرف شود، هم سیر بیماری را کوتاه می‌کند و هم مانع شدید شدن آن می‌شود، ولی کووید داروی خاصی به این معنا ندارد.

محرز درباره گروه‌های پرخطر گفت: هرکسی که در معرض ویروس باشد مبتلا می‌شود. سرایت در خانه بسیار بالاست و اگر یک نفر بگیرد، بقیه هم می‌گیرند مگر این‌که سریع ایزوله شود. دوره سرایت کووید حدود سه تا پنج‌روز است و آنفلوانزا هم در همین حدود است. توصیه ما این است که فرد بیمار و کودک بیمار دو تا سه روز در خانه بماند و به مدرسه و محل کار نرود تا هم خودش زودتر خوب شود و هم دیگران را مبتلا نکند و در صورت خروج حتماً ماسک بزند.

وی درباره اثر ایمنی قبلی تأکید کرد: ویروس جهش پیدا می‌کند تا از واکسن فرار کند و ابتلای قبلی هم محافظت ایجاد نمی‌کند. واکسن‌های اولیه کووید روی سویه‌های اول مؤثر بود، ولی روی جهش‌های جدید حتی در آمریکا هم واکسن‌های تازه چندان مؤثر نیست. اما واکسن آنفلوانزا همچنان توصیه می‌شود، به‌ویژه برای سالمندان، بیماران قلبی و ریوی، بیماران زمینه‌ای و خانم‌های باردار که حتماً باید به‌محض ورود واکسن آن را تزریق کنند.

محرز درباره زمان مراجعه به پزشک گفت: تب، بدن‌درد شدید، درد عضلات و تنگی نفس علائم هشدار است و باید زود به پزشک مراجعه کرد. مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک، کورتون و داروهای ترکیبی هیچ فایده‌ای ندارد. در موزه پزشکی تابلویی هست که می‌گوید «دارو اگر سم نباشد غذا نیست». ما در خانه‌هایمان داروخانه داریم و به هم توصیه دارویی می‌کنیم، درحالی‌که ممکن است بیماری طرف اصلاً همان نباشد. مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک برای نسل آینده هم دردسر ایجاد می‌کند.

وی خاطر نشان کرد: مراقب باشید، به‌ویژه به بچه‌ها یاد بدهید در مدرسه دست‌هایشان را بشویند و خوراکی‌هایشان را با دست نشسته تقسیم نکنند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
مدل جدید و ارزان تر چت جی پی تی برای فعالیت های سخت
امروز آخرین مهلت انتخاب رشته آزمون دستیاری دندانپزشکی سال ۱۴۰۵
تناقض‌گویی‌های ترامپ گریبان مردم آمریکا را گرفته است
یک انفجار ۲۷ روزه در فضا کشف شد
اعتراف صریح ترامپ، رسوایی مضاعفی برای تطهیرکنندگان آمریکا است
سایه اپستین بر انتخابات ترامپ/ پرونده‌ای که قمارباز را رها نمی‌کند
۴.۷ میلیارد دلار کجاست؟
کویت و آتش‌افروزی علیه ایران
اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز ثمربخش بود / به تفاهم‌های خوبی دست یافتیم
شناسایی و دستگیری دو تیم تروریستی در سراوان و ایرانشهر
آمریکای لاتین ظرفیت‌های گسترده‌ای برای توسعه روابط با ایران دارد
یمن: وزارت دفاع عربستان با موشک هدف قرار گرفت
نماینده روسیه: در موضوع ایران، هیچ جایگزینی برای دیپلماسی وجود ندارد
تاریخی‌ترین قهرمانی فرنگی‌کاران در جهان؛ دنیا در خاک کشتی ایران
گروسی: ایران شرایط بازرسی از مراکز هسته‌ای خود را مهیا کند!
حسن رنگرز: جوانان ایران توانایی عبور از شرایط دشوار را دارند
نماینده چین:حملات آمریکا و اسرائیل به ایران، مانع بازرسی‌های آژانس است
حمله پهپادی نیروهای مسلح یمن به فرودگاه ابها
مخبر: اقتدار فناورانه نخبگان ایران، دشمن را به استیصال کشانده است
تراکتور رأی کمیته انضباطی را به چالش کشید
آمادگی صلیب سرخ برای گسترش همکاری‌ها با هلال‌احمر ایران
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top