تاریخ انتشار: دوشنبه 1405/06/23 - 14:08
کد خبر: 563862

صعود بیش از ۳ درصدی قیمت نفت

صعود بیش از ۳ درصدی قیمت نفت

قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار جهانی، پس از تعطیلی یک خط لوله کلیدی نفت عربستان که نگرانی‌ها پیرامون عرضه را تشدید کرد، بیش از ۳ درصد افزایش یافت.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ قیمت معاملات آتی نفت خام برنت با ۳.۲۱ دلار معادل ۳.۱ درصد افزایش، به ۱۰۷.۸۲ دلار در هر بشکه رسید. قیمت معاملات آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت (WTI) نیز با ۳.۱۷ دلار معادل ۳.۲ درصد افزایش، به ۱۰۳.۲۲ دلار در هر بشکه صعود کرد.

استراتژیست‌های حوزه کالا در بانک «آی‌ان‌جی» (ING) اظهار کردند که این رویداد در پی تشدید حملات به زیرساخت‌های انرژی عربستان سعودی — از جمله هدف قرار گرفتن خط لوله حیاتی «شرق-غرب» — رخ داده است اما خاطرنشان کردند که هنوز میزان خسارات احتمالی، یا این که این خط لوله چه مدت از مدار فعالیت خارج خواهد بود، مشخص نیست.

به گفته مقامات سعودی، خط لوله نفت «شرق-غرب» عربستان پس از یک حمله پهپادی به‌طور موقت تعطیل شد. توقف فعالیت این خط لوله — که به عربستان امکان می‌دهد صادرات خود را بدون عبور از تنگه هرمز و از مسیری جایگزین انجام دهد — حداکثر چهار درصد از عرضه جهانی نفت را تهدید می‌کند.

بر اساس اظهارات سه منبع آگاه در صنعت نفت که با جزئیات صادرات عربستان آشنا هستند، با از کار افتادن این خط لوله، ذخایر موجود در بندر «ینبع» تنها برای تامین صادرات پنج تا هفت روز کافی است.

در همین حال، آژانس امنیت دریایی بریتانیا (UKMTO) روز یکشنبه اعلام کرد که شناوری در تنگه هرمز هدف اصابت یک پرتابه ناشناس قرار گرفته که به آتش‌سوزی و تخلیه خدمه آن منجر شده است.

نیروهای مقاومت یمن، روز جمعه به جزیره راهبردی «پریم» رسیدند و در تلاش برای تحکیم کنترل خود بر تنگه باب‌المندب برآمدند؛ تنگه‌ای که یکی دیگر از مسیرهای کلیدی ترانزیت نفت محسوب می‌شود و در ماه‌های اخیر چهار تا پنج درصد از عرضه جهانی نفت از آن عبور کرده است.

بر اساس گزارش رویترز، قیمت نفت طی هفته گذشته، به دلیل این اختلالات ۸ درصد جهش کرد و برای نخستین بار از ماه ژوئیه، از مرز ۱۰۰ دلار فراتر رفت.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
زمان بازگشایی خوابگاه‌های دانشگاه خواجه نصیر اعلام شد
سربازان غرب و مدافعان آزادی‌های گزینشی / سکوت در برابر لاله‌های ایران
گرامیداشت مقام زن از مناسبت‌محوری به شنیدن صدای زنان و اقدام عملی تغییر می‌کند
از بحران‌سازی تا عادی سازی؛ روایت‌سازی برای تسلیم
لزوم توجه جدی به مسئله ازدواج در چارچوب سیاست‌های جوانی جمعیت
از وام شرافتی تا لپ‌تاپ امانی؛ حمایت‌های جدید از دانشجویان
«درصد قبولی هر رشته» آزمون های گواهینامه و دانشنامه پزشکی اعلام شد
تقویم آموزشی سال تحصیلی ۱۴۰۶- ۱۴۰۵ دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
بازدید هیئت اندونزیایی از ظرفیت‌های فناورانه دانشگاه صنعتی امیرکبیر
امتحانات نهایی با حضور یک میلیون و ۷۹۰ هزار دانش‌آموز برگزار شد
ادعاهای هسته‌ای آژانس علیه ایران، «هیاهو برای هیچ» است
کارت آزمون‌های عملی رشته‌های هنری آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ منتشر شد
یک معلم در بلژیک به دلیل خودداری از برداشتن حجاب اخراج شد
ثبت‌نام آزمون وکالت ۱۴۰۵ آغاز شد
شمار شهدای غزه به ۷۳ هزار و ۷۸۶ نفر رسید
مهلت شرکت در پذیرش دوره‌های کاردانی دانشگاه علمی کاربردی تمدید شد
ماجرای «ترک فعل» در پرونده چای دبش
ساختار ۴۶ ساله نظام آموزشی در حال تغییر است
ساختار ۴۶ ساله نظام آموزشی در حال تغییر است
کاهش قیمت طلا در پی افزایش احتمال بالا رفتن نرخ بهره در آمریکا
بازداشت رئیس یک اداره در ادامه پرونده فساد مالی رباط‌کریم
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top