تاریخ انتشار: پنجشنبه 1348/10/11 - 03:30
کد خبر: 6954

افتتاح ۷ ایستگاه جدید مترو

محسن هاشمی ، با اشاره به انعقاد قرارداد ۶۲۵ میلیون یورویی مترو با واگن‌سازی تهران، اظهار داشت: این قرارداد با این مبلغ برای تأمین ۴۵۵ واگن معادل ۶۵ قطار در خطوط مترو تهران و ۱۹ قطار معادل ۱۶۰ واگن برای خط کرج منعقد شده است.

 به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، مدیرعامل شرکت مترو تهران و حومه گفت: 7 ایستگاه جدید مترو به زودی افتتاح می‌شود.

هاشمی در ادامه با اشاره به اینکه تا امروز بیش از 200 میلیارد تومان از این مبلغ به شرکت واگن‌سازی تهران پرداخت شده است، اظهار داشت: در حدود 600 میلیارد تومان دیگر هم نیازمندیم تا به اولویت اصلی خود که همان تأمین واگن است دست پیدا کنیم.

مدیرعامل شرکت مترو در ادامه افزود: در حال حاضر اولویت اصلی این شرکت برای گسترش و خدمات‌رسانی بهتر، تأمین واگن‌های مورد نیاز است که در همین راستا استفاده از وام یک میلیارد دلاری از حساب ذخیره ارزی پیش‌بینی شده است.

وی در ادامه ضمن تشریح چگونگی استفاده از این وام از سال آینده، گفت: در حال حاضر بخش زیادی از تونل‌ها و سیستم‌های ایستگاه‌های مترو ساخته شده است اما به علت کمبود واگن استفاده از این ایستگاه‌ها و در حقیقت 5/1 میلیون سفر در روز بلاتکلیف باقی‌مانده است.

هاشمی با بیان اینکه بیش از 30 درصد از ظرفیت‌های استفاده نشده در مترو وجود دارد، خاطرنشان کرد: اولویت اصلی شرکت مترو برای استفاده از وام یک میلیارد دلاری، تأمین واگن‌های مورد نیاز است که برای این کار و استفاده از توان داخلی این شرکت قراردادی را با شرکت واگن‌سازی تهران که یک شرکت داخلی است منعقد کرده است.

* 3 میلیون سفر در روز داریم

هاشمی در ادامه یادآور شد،‌ در حال حاضر بیش از 3 میلیون سفر در روز به وسیله مترو انجام می‌شود که چنانچه اعزام هر قطار به 2 دقیقه کاهش پیدا کند، می‌توانیم از ظرفیتی در حدود 2 برابر این مقدار استفاده کنیم.

مدیرعامل شرکت مترو، در ادامه با بیان این مطلب که 105 کیلومتر فعال و در حال سرویس‌دهی به مسافران است، اظهار داشت: در آینده نزدیک به 114 کیلومتر خط فعال خواهیم رسید و 7 ایستگاه جدید هم افتتاح خواهد شد.

هاشمی با اشاره به جزئیات استفاده از وام یک میلیارد دلاری در شرکت مترو، گفت: مبلغ 450 میلیون دلار برای خرید قطارهای خطوط یک و 2، 4 و 5 هزینه می‌شود و 130 میلیون دلار برای تجهیزات خط 4 که شامل برق، کنترل، علائم، مخابرات، تهویه و اتوماسیون است، هزینه خواهد شد.

وی ادامه داد: همچنین مبالغ 200 و 160 میلیون دلار به ترتیب برای ساخت پایانه و تعمیرگاه خط 4 و تجهیزات خط 3 هزینه خواهد شد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: از این وام مبلغ 30 میلیون دلار به ترتیب برای خط 6 و 7 و خرید دستگاه‌های اتوماتیک حفر تونل هزینه خواهد شد.

مدیرعامل شرکت مترو در ادامه گفت: در سال 88 دولت باید مبلغ 770 میلیارد تومان را به شرکت مترو واگذار می‌کرد که متأسفانه از این رقم فقط 220 میلیارد تومان پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه برای رسیدن به برنامه زمان‌بندی شده مترو و مصوب شورای شهر نیازمند این بودجه به طور کامل هستیم،‌ گفت: شرکت مترو برای رسیدن به این برنامه 1500 میلیارد تومان به صورت سالانه نیازمند است.

هاشمی با اشاره به این مطلب که طرح پرداخت وام یک میلیارد دلاری از صندوق ذخیره ارزی سرانجام بعد از مدت‌ها حرف و حدیث به تصویب رسیده است، خاطرنشان کرد: ابعاد مختلف این موضوع بسیار گسترده و برای تعداد زیادی از مردم ناشناخته است و این عدم شناخت در مقاطعی باعث شده که افرادی فکر کنند که مترو زیاده‌خواهی می‌کند در صورتی که متروی تهران در سال‌های گذشته بیشتر از طریق وام‌های بانکی و فاینانس‌های بین‌المللی ساخته شده و توسعه یافته است که علت اصلی این موضوع هم به برنامه‌ریزان و سیاست‌های گذشته برمی‌گردد؛ چرا که چندین سال قبل از افتتاح مترو افرادی راه‌آهن شهری تهران را برای شهر تهران ضروری نمی‌دانستند و گسترش مترو را علت افزایش مهاجرت به تهران تلقی می‌کردند و به همین علت هم بیشتر نیازهای مالی مترو در آن زمان از طریق وام‌های بانکی تأمین شده است.

* تأمین یک میلیارد و 610 میلیون دلار از طریق فاینانس‌های بین‌المللی

مدیرعامل شرکت مترو با بیان این مطلب که تأمین منابع مالی در سال‌های 75 تا 84 در دولت‌های آقایان هاشمی و خاتمی در مجموع به ارزش یک میلیارد و 610 میلیون دلار از طریق فاینانس بین‌المللی بوده است، افزود: با شروع مجدد فعالیت شرکت راه‌آهن شهری تهران و حومه از سال 1366 تا سال 1386 با حمایت سیستم بانکی جمعا 90 کیلومتر مسیر و 52 ایستگاه در تمامی مسیرها به بهره‌برداری رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: برای احداث تونل‌ها از سال 66 تا 78، به میزان 188 میلیارد تومان از طریق وام بانکی و بقیه منابع از طریق دولت و شهرداری تأمین شده است.

مدیرعامل شرکت مترو با بیان اینکه برای ساخت هر کیلومتر خط در سال آینده 50 میلیارد تومان نیاز داریم، اظهار داشت: فاز دوم مترو که مربوط به خط 3 می‌شود نیازمند 7 هزار میلیارد تومان بودجه است.

وی در ادامه گفت: خط 3 دارای طول تقریبی 35 کیلومتر و 31 ایستگاه است. این خط از بزرگراه لشگرک در شمال‌شرقی شهر تهران با ایستگاه شهرک شهید محلاتی شروع و با عبور از بزرگراه امام‌علی (ع)، مجیدیه، خیابان شهید بهشتی و خیابان ولیعصر به طرف چهاردانگه و اسلام‌شهر ادامه پیدا می‌کند.

هاشمی در ادامه گفت: متأسفانه برخی از افراد به دنبال ایجاد اختلاف در بین مترو و دولت هستند که این اختلافات در چند سال گذشته هم در مراحل مختلف باعث عقب‌ماندگی مترو از برنامه مشخص و مصوب خود شده است.

وی با بیان اینکه با توجه به قانون و مصوبه مجلس شهرداری‌ها می‌توانند از حساب ذخیره ارزی استفاده کنند، گفت: متأسفانه تعدادی از افراد سودجو با دخالت‌های خود باعث شده‌اند که سال گذشته واگذاری یک میلیارد دلار از صندوق ذخیره ارزی محقق نشود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
عاشورا نه برای گریستن، که برای نگریستن و عبرت گرفتن است
دبیر تحکیم وحدت: وزارت علوم قانون را در مورد اغتشاشگران اجرا کند
ابررایانه چینی از رقبای آمریکایی جلو زد
فعالیت ۱۰۰ هزار هیئت مذهبی در آیین تشییع رهبر شهید انقلاب
سوگواری مجازی کاربران و چهره‌های مشهور در فضای مجازی به مناسبت روز عاشورا
عاشورا و پیوست فرهنگی ایران؛ از سوگ شیعی تا سرمایه انسجام ملی
کل خیر فی الحسین؛ بزرگترین خسارت جدایی از حسین (ع) است
برافراشته‌شدن پرچم خونخواهی رهبر شهید در «کشوردوست»
ایران ایستاده در میان فاجعه ۵ تیم آسیایی
توهمات جدید ترامپ درباره تفاهم نامه با ایران
اختلال دسترسی به فیش حقوقی بازنشستگان رفع شد
تکلیف سه تیم صعود کننده گروه دوم مشخص شد
ترامپ ۸۸میلیارد دلار بودجه تکمیلی برای هزینه‌های جنگ ایران درخواست کرد
ناتو باید برای همدستی در ارتکاب جنایت علیه ایران پاسخگو باشد
شگفتی‌سازی دیرهنگام هائیتی نتیجه نداد
بازی یکطرفه برزیل مقابل اسکاتلند
اظهارات متناقض آمریکایی‌ها، تداوم بدگمانی ایرانیان را درپی دارد
هنوز از علت حادثه مدرسه میناب اطلاعی ندارم!
انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه الزهرا (س) و کمیته ملی پارالمپیک جمهوری اسلامی ایران
خوابگاه‌ها میزبان دانشجویان مهمان مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
زنان بیشتر از مردان تحت تأثیر آپنه خواب قرار می‌گیرند
امروز آخرین فرصت ثبت نام در پذیرش کاردانی به کارشناسی ۱۴۰۵
صدور کارت نخبگان کلید خورد؛ تمرکز بر حمایت‌های تخصصی به جای خدمات رفاهی
جزییات ثبت نام ترم تابستانی دانشجویان پیام نور اعلام شد
تغییر برنامه زمانی امتحانات دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر
حمایت مرکز همکاری‌های علمی وزارت علوم از ابتکارات نوآورانه دانشگاه‌ها
آیین‌نامه جامع مدیریت دانشگاه‌ها به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شد
کارگاه توان‌افزایی مصاحبه‌کنندگان دکتری ۱۴۰۵ با حضور مدیرکل پژوهش دانشگاه آزاد برگزار شد
شالچی: دانشگاه هنر ایران «خانه تخیل ملی» و «زبان عاطفی جامعه» است/ ضرورت خروج هنر از آتلیه‌ها و نقش‌آفرینی در حل مسائل شهری
پاسخ رئیس بنیاد ملی نخبگان به ابهامات جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی
تعویق یک هفته‌ای امتحانات پایان‌ترم/ غیبت در امتحانات باعث حذف درس نمی‌شود
چالش‌های پنهان دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشاورزی
تمدید مهلت ثبت‌نام دوره تابستانی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند
انتشار فهرست ۶۶۹ نشریه ایرانی نمایه شده در Clarivate و Scopus در SID
تغییر برنامه امتحانات پایان نیمسال دانشجویان دانشگاه امیرکبیر
کرسی‌های ۶ میلیاردی برای پروژه‌های مرزشکن/استقلال مالی ۵ ساله نخبگان
زمان شروع امتحانات دانشگاه شهیدبهشتی به تعویق افتاد
آمار پاسخگویی وزارت علوم و دانشگاه‌ها به شکایات
توافق جدید برای ورود دانش بنیان‌ها به نظام بیمه سلامت
مهلت ثبت درخواست میهمانی و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر تمدید شد
ثبت‌نام ایجاد و ترمیم سابقه تحصیلی از امروز آغاز شد
اعلام جزئیات برگزاری امتحانات دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد در شهر محل سکونت
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top