تاریخ انتشار: 28 تیر 1388 - 00:00:00
کد خبر: 723

آنفلوانزای خوکی از مرزها عبور می کند!

تب بالا به مدت بیش از سه روز به ویژه اگر حال عمومی بیمار بد باشد به طوری که نیاز به مراقبت و بستری داشته باشد، تنگی نفس، درد یا احساس فشار در قفسه سینه یا شکم، سرگیجه ناگهانی، استفراغ شدید یا مداوم، از علائم ابتلا به آنفلوانزای خوکی است.

خبرنامه دانشجویان ایران: آنفلوانزای نوع H1N1) A) که از آن به عنوان آنفلوانزای خوکی یاد می شود، بعد از اینکه به خارج از مرزهای قاره آمریکا پا گذاشت امروز به مرحله پاندمی رسیده و این یعنی دیگر هیچ کشوری در مقابل تهدید این بیماری در امان نیست.

به گزارش« خبرنامه دانشجویان ایران »به نقل ازمهر، تب بالا به مدت بیش از سه روز به ویژه اگر حال عمومی بیمار بد باشد به طوری که نیاز به مراقبت و بستری داشته باشد، تنگی نفس، درد یا احساس فشار در قفسه سینه یا شکم، سرگیجه ناگهانی، استفراغ شدید یا مداوم، از علائم ابتلا به آنفلوانزای خوکی است. البته در بعضی از موارد بیمار دچار فرمهای شدید بیماری می ‌شود که با ناراحتی و اختلالات شدید تنفسی همراه است که نیاز به بستری در بیمارستان دارد و چنانچه به موقع به بیمار رسیدگی نشود، ممکن است جان خود را از دست بدهد.

کارشناسان بهداشتی معتقدند؛ حدود 98 درصد مبتلایان به آنفلوانزای خوکی در دوره پاندمی نیازمند دریافت خدمات بهداشتی درمانی در خارج از بیمارستانها هستند و پیش بینی می شود حدود 5 درصد مبتلایان نیاز به بستری داشته باشند. همچنین حدود یک تا دو درصد افراد مبتلا نیز فوت خواهند کرد.

دکتر محمدمهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه آنفلوانزای خوکی در مرحله پاندمی دارای چند موج است می گوید: طبق برآوردها پیش بینی می شود این بیماری در مدت دو سال دوره پاندمی 10 میلیون و 500 هزار تا 24 میلیون نفر از افراد جامعه را مبتلا کند که از این تعداد 525 هزار تا یک میلیون و 225 هزار نفر نیاز به بستری دارند. ضمن اینکه 10 تا 30 درصد افرادی که بستری می‌شوند ممکن است نیاز به ICU‌ داشته باشند و پیش بینی می‌شود یک تا 2 درصد مبتلایان نیز جان خود را از دست بدهند.

نکته ای که در این بین موجب گمراهی مردم از تشخیص آنفلوانزای خوکی می شود، این است که بعضا این بیماری با آنفلوانزای فصلی اشتباه گرفته می شود. در صورتی که طبق نظر کارشناسان، آنفلوانزای فصلی 5 تا 10 درصد مردم را مبتلا می‌کند. در حالی که قدرت انتقال آنفلوانزای خوکی 22 تا 33 درصد است. از طرف دیگر آنفلوانزای فصلی در افراد مسن و خردسالان بروز می ‌کند این در حالی است که آنفلوانزای خوکی اغلب نوجوانها را درگیر می‌کند.

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت، از ابتلا به ذات الریه به عنوان شایع ترین عارضه آنفلوانزای خوکی نام می برد و از بررسی موارد ذات الریه در تمام بیمارستانهای کشور خبر می دهد و می گوید: شستشوی مرتب دست و استفاده از دستمال بیشترین تاثیر را در جلوگیری از سرایت بیماری به دیگران دارد.

گویا می افزاید: افرادی که در مواجهه با بیماران مشکوک و یا قطعی آنفلوانزای خوکی قرار دارند لازم است حداقل فاصله را رعایت کنند و از دو متر نزدیکتر نروند. مرتب دستهای خود را شستشو دهند و از بوسیدن و دست دادن با افراد مشکوک یا ناقل خودداری کنند.  آموزش مردم و فاصله گیری احتمالی در زمان پاندمی بسیار لازم است.

به گزارش مهر، همچنین در پی افزایش شمار مبتلایان به بیماری آنفلوانزای H1N1) A)، خانم مارگارت چان مدیرکل سازمان جهانی بهداشت خواستار تقویت نظام مراقبت از بیماری در کشورهای جهان شد.

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار با عنوان این مطلب که جهان باید خود را برای موارد شدید بیماری آنفلوانزای H1N1) A) و مرگ و میرهای بیشتر آماده کند می گوید: احتمال جهش این ویروس زیاد است، بنابراین این ویروس باید در کشورهای آمریکای جنوبی و بخشهایی از آفریقا و آسیا که به سوی فصل سرما می‌روند به دقت پایش شود و نظام مراقبت از بیماریها در کشورها باید تقویت شود.

به دنبال ورود این بیماری به مرحله پاندمی و افزایش تعداد مبتلایان به آنفلوانزای خوکی در کشور عربستان سعودی، مسئولان وزارت بهداشت کشورمان به منظور پیشگیری از ابتلای زائران حج عمره تصمیم گرفتند نسبت به اعزام برخی از گروههای سنی و بیماران به این سفر ممانعت به عمل آورند به طوری که بیماران قلبی و ریوی، دیابتی، مبتلایان به نارسایی کلیه و زنان باردار و همچنین افراد بالای 65 سال و کودکان در این لیست قرار دارند.

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در پاسخ به این سئوال که علت این تصمیم وزارتخانه چه بوده است، می گوید: شرایط بیماری آنفلوانزای خوکی در کشور عربستان سعودی به گونه ای است که نمی توان اجازه سفر حج عمره را برای این دسته از زائران صادر کرد. زیرا سلامت شهروندان از هر موضوع دیگری مهم تر است.

این مقام مسئول در وزارت بهداشت معتقد است که آنفلوانزای خوکی حداکثر تا پاییز وارد کشور می شود و از این رو می بایست آمادگی مقابله باه این ویروس را داشت.

ظرفیت سازی تولید داروی ضد ویروسی، ظرفیت سازی تولید واکسن آنفلوانزا و ذخیره سازی، افزایش ظرفیت تختهای بیمارستانی و افزایش ظرفیت تختهای ویژه از فعالیتهای مهم استراتژیک در این رابطه است که وزارت بهداشت در دستور کار خود قرار داده است. ضمن اینکه گفته می شود در مورد تولید واکسن آنفلوانزا اقدامات موثری در کشور واقع شده و موسسه رازی با توافق سازمان جهانی بهداشت بر آن شده که واکسن آنفلوانزای فصلی را در داخل تولید کند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
فروش ویژه کولرگازی جنرال گلد با ۳۰٪ تخفیف ویژه
خرید داکت اسپلیت تا ۵۰ درصد تخفیف ویژه مدت محدود
تور استانبول با ۲۰٪ تخفیف ویژه به مدت محدود
چطور قاب سیلیکون اورجینال تشخیص بدیم؟
اعضای تشکیل ستاد دانشگاهیان برای بدرقه امام شهید منصوب شدند
مردم از تکرار ساده‌لوحی تاریخی در مذاکره با آمریکا واهمه دارند
وزیر علوم واقعیت تلخ حملات آمریکا به دانشگاه‌ها را در شانگهای افشا کرد
تمدید مهلت ثبت‌نام متقاضیان بین‌المللی تحصیل در دانشگاه علامه طباطبائی
روایت‌گری دقیق و آگاهی‌بخشی مؤثر، ضرورتی راهبردی در شرایط امروز کشور است
ایران در جمع ۵ قدرت برتر پزشکی بازساختی جهان قرار گرفت
دانشجویان باید به تولیدکننده بازی‌های فناورانه تبدیل شوند
زمان برگزاری آزمون جامع دکتری دانشگاه علامه طباطبائی تغییر کرد
زمان تکمیل مدارک پنجاه و سومین دوره آزمون دستیاری تمدید شد
با اقدام قاطع، اجازه ندهید اعتماد مردم زیر سؤال برود
راهبرد «حفظ خیابان»؛ از میدان جنگ تا میدان اقتصاد
اعضای تشکیل ستاد دانشگاهیان برای بدرقه امام شهید منصوب شدند
گام تازه فناورانه ایران در درمان پارکینسون؛ ورود به فاز انسانی تا ۱۴۰۶
نشست وزیر امورخارجه با سفرا و روسای نمایندگی‌های خارجی و بین‌المللی
نقش کودکان شهید میناب با لباس تیم ملی بر دیوارنگاره میدان راه‌آهن
وزیر نیرو: تأمین برق صنایع در اولویت است
وصیت حاج‌قاسم روی دیوارنگاره انقلاب نقش بست
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top