تاریخ انتشار: شنبه 1393/08/10 - 02:36
کد خبر: 146420

چرا آیت الله مهدوی کنی برای ریاست خبرگان در سال 89 کاندیدا شد؟

چرا آیت الله مهدوی کنی برای ریاست خبرگان در سال 89 کاندیدا شد؟

اعلام قطعی کاندیداتوری آیت‌الله مهدوی‌کنی برای ریاست خبرگان و اجماع قریب به اتفاق اعضا بر وی، سایتهای نزدیک به هاشمی را به تکاپو انداخت تا با دست زدن به برخی بداخلاقی‌های سیاسی از این اتفاق جلوگیری و آقای هاشمی رفسنجانی را در رأس این مجلس ابقا کند

خبرنامه دانشجویان ایران: پس از ارتحال آیت الله مهدوی کنی و در شرایطی که درباره رییس بعدی خبرگان رهبری، گمانه زنی ها و حرف و حدیث های فراوانی وجود دارد، یک سوال درباره یکی از رخدادهای پراهمیت سیاسی در کشور وجود دارد؛ و آن اینکه چرا آیت الله مهدوی کنی برای ریاست خبرگان در اسفند 89، کاندیدا می شوند؟ حضور بر مسند ریاست خبرگان در برهه حساس بعد از فتنه و رقابت با آیت الله هاشمی چه معنایی سیاسی می توانست داشته باشد؟ چه در آن روزها و چه برای ثبت در تاریخ.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ اگرچه این روزها در تصویرسازی هایی که در برخی رسانه ها و متاسفانه برخی شخصیتها در موردآیت الله مهدوی کنی می شود، تلاش بر این است که شخصیت انقلابی و ضد فتنه ایشان در محاق عبارات دیگری چون معتدل- که به جای خود زیبنده و مناسب است-  دیده نشود، اما واقعیتهای تاریخی نشان می دهد، که حساسیت ایشان نسبت به فتنه آنقدر بود که به خاطر مواضع تلخ رییس سابق خبرگان در فتنه، در مقابل وی بایستد و مانع ادامه ریاست هاشمی بر مجلس خبرگان شود.

تصویرسازی های مجعول این روزها از آیت الله مهدوی کنی که در تلاش است شخصیت «ضد فتنه» و «انقلابی» ایشان را نشان ندهد و یاردیرین امام و رهبری را صرفا یک استاد اخلاق معرفی کند، یادآور رفتار سیاسی و رسانه ای جریان مشخص در روزهای منتهی به انتخابات ریاست خبرگان در اسفند سال 89 است؛ جریانی که می خواست ایشان را از میدان به در کند، تا فردی که دارای سابقه روشن و طولانی در انقلاب است برای کنار زدن گزینه نزدیک به فتنه وارد عمل نشود.

تامل در تصمیم تاریخی حضرت آیت الله مهدوی برای ریاست خبرگان و تلاش رسانه های نزدیک به هاشمی و راست راست سنتی، نشان می دهد که عزم آیت الله مهدوی کنی چقدر انقلابی بوده است.

اعلام قطعی کاندیداتوری آیت‌الله مهدوی‌کنی برای ریاست خبرگان و اجماع قریب به اتفاق اعضا بر وی، سایتهای نزدیک به هاشمی را به تکاپو انداخت تا با دست زدن به برخی بداخلاقی‌های سیاسی از این اتفاق جلوگیری و آقای هاشمی رفسنجانی را در رأس این مجلس ابقا کند.

سایت ها و رسانه های دیگر با خط خبری «آیت الله مهدوی کنی کاندیدا نخواهد شد» سناریوی «ابقای هاشمی» را دنبال کردند.

یکی از معروفترین نقل قول ها، اظهار نظری از اسدالله بادامچیان بود که با این تیتر در خبرآنلاین سایت منتسب به علی لاریجانی منتشر شده بود: « آقای مهدوی به احترام آقای هاشمی کاندیدا نخواهد شد!/ ان شاء الله هاشمی باز هم رییس می شود».(8 اسفند)

یکی از تلاشهای سایت خبرآنلاین برای کنارزدن آیت الله مهدوی از ریاست خبرگان

اگرچه این خبر بلافاصله توسط دفتر آیت الله مهدوی کنی تکذیب شد ام این گفتگو در میان رسانه های حامی هاشمی بازتاب بسیاری داشت و خوراک رسانه ای خوبی برای حمله به آیت الله مهدوی کنی در آن برهه زمانی بود.

پس از انتشار این خبر «خبرآنلاین» ، رییس دفتر آیت الله مهدوی، آن را «کذب محض» خواند و اعلام کرد: «خبری که برخی سایت‌ها از قول آقای اسدالله بادامچیان در خصوص عدم نامزدی آیت‌الله مهدوی کنی برای ریاست مجلس خبرگان به احترام آقای هاشمی رفسنجانی منتشر کردند، کذب محض است». (9 اسفند)

میرلوحی در ادامه گفته بود که در تماسی که با بادامچیان داشته، وی این مصاحبه را تایید نکرده است. گویا خبرآنلاین برای تیتر خود مصاحبه را دستکاری کرده است.

میرلوحی همان روز از دعوت مکرر بیش از 50 تن از اعضای مجلس خبرگان رهبری از آیت‌الله مهدوی کنی خبرداده بود که از ایشان خواسته بودند، در انتخابات آتی هیئت رئیسه، نامزد ریاست مجلس شوند و آیت الله مهدوی کنی هم به درخواست آنها پاسخ مثبت دادند.

با این حال به فاصله یک روز بعد مصاحبه ای با حسن روحانی، که آن روزها بازوی اجرایی آیت الله هاشمی در مجلس خبرگان بود، در همین رسانه ها روی خط خبری قرار گرفت با این تیتر که « درخواست برای کاندیداتوری مهدوی‌کنی شایعه‌ است».

حسن روحانی، در حالیکه آیت الله مهدوی کنی به درخواست اعضا برای کاندیداتوری برای ریاست خبرگان پاسخ مثبت داده بود، در پاسخ به سوالی در مورد خبرِ نامه‌ی برخی اعضای مجلس خبرگان ‌به آیت‌الله مهدوی کنی برای کاندیداتوری ریاست خبرگان گفته بود: «این‌ها دروغ و شایعاتی است که اساسی ندارد.»

نکته قابل تامل انکه رسانه های جریان مذکور در حالی برای برای کنار زدن آیت الله مهدوی کنی از ریاست خبرگان تلاش می کرد، که در سنگر دیگر و انتخابات مجلس وبا هدف رسیدن به کرسی های بیشتر از شخصیت و وجهه عمومی ایشان نهایت بهره را با تعاریف خاص از «وحدت اصولگرایی» می برد.

16 اسفند سایت آینده (نزدیک به هاشمی) با تخریب شخصیت آیت الله مهدوی کنی و توهین آمیز نوشت:«  آیت الله مهدوی کنی در حالی که با ویلچر به جلسه هفتگی شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران آورده شد، کاندیداتوری مشروط خود را برای ریاست مجلس خبرگان به اعضای این جامعه اعلام کرد تا شاید تصمیم گیری آیت الله محمدرضا مهدوی کنی که در مرز هشتاد سالگی قرار دارد، برای کاندیداتوری ریاست خبرگان رهبری، آخرین فصل مهم از زندگی سیاسی وی به شمار آید.

حضور در جلسه با ویلچر؛ عبارتی که سایت آینده برای تخریب آیت الله مهدوی کنی استفاده کرد

این سایت در ادامه در جملاتی توهین آمیز نوشت: " اکنون آیت الله مهدوی کنی به فصل پایانی زندگی سیاسی خود نزدیک می شود. در صورتی که وی در انتخابات هیات رییسه خبرگان موفق به نشستن بر صندلی ریاست خبرگان گردد و زمینه طبیعی برای خارج شدن آیت الله هاشمی از مسوولیتهای رسمی فراهم شود، نام ایشان به عنوان شخصی که موجب آغاز این شکاف گردیده، ثبت خواهد شد. موضوعی که گفته می شود بزرگانی از علما و مراجع در مذاکرات خصوصی به آیت الله مهدوی متذکر شده اند. "

پس از اینکه این جوسازی ها تاثیری در عزم آیت الله مهدوی برای ریاست خبرگان، نداشت، رسانه های نزدیک به هاشمی با تخریب شخصیت آیت الله مهدوی کنی تلاش کردند، ریاست ایشان را تخطئه کنند.

رسانههای نزدیک به هاشمی رفسنجانی، در ماههای گذشته با انتشار حجم بالایی از اخبار و طراحیهای رسانهای تلاش کرده بودند تا ریاست خبرگان را تا دوسال دیگر برای هاشمی رفسنجانی تمدید کنند خلاء وجود شخصیتی اخلاقی، فقهی و سیاسی انقلابی در جایگاه ریاست خبرگان پس از ارتحال آیت الله مشکینی از یک سو و اصرار بر مواضع غیر شفاف و ناصحیح هاشمی در جریان فتنه 88 از سوی دیگر سبب شد تا خبرگان رهبری مهدوی کنی را به ریاست برگزینند. طبیعتا باید گفت: آیت الله مهدوی کنی برای اینکه هاشمی را ناصالح برای ریاست خبرگان می دانست، وارد این عرصه شد، چرا که تا پیش از این با وجود شایستگی های مبرز، برای ریاست خبرگان کاندیدا نشده بود.

رهبر معظم انقلاب انتخاب آیت‌الله مهدوی کنی بریاست مجلس خبرگان را انتخابی بجا و به حق خواندند و افزودند: ایشان از ابتدای انقلاب تا امروز در همه عرصه‌ها از جمله روحانیت ـ سیاست ـ مسائل جاری کشور ـ "حوزه و دانشگاه " و دیگر عرصه‌ها، شخصیت برجسته و بارزی بوده‌اند.

رهبر انقلاب: انتخاب آیت‌الله مهدوی کنی بریاست مجلس خبرگان را انتخابی بجا و به حق بود

این روزها نیز در جریان ریاست خبرگان گمانه زنی های بسیاری وجود دارد و آیت الله هاشمی گفته است: اگر افرادی را که ناصالح می دانم بیایند، برای ریاست خبرگان، می آیم!

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
ناشناس
1393/08/10 - 11:02

دوستان مهم پرونده هسته اي است نه خبرگان هاشمي و...
يک توافق بد در راه است
کوروش
1393/08/10 - 12:02

خوشحالم که از احتمال ریاست هاشمی هم به لرزه افتادید
تورهای مسافرتی آفری
ماهان سرویس ، تعمیرگاه تخصصی لوازم خانگی ال جی در کرج
اطلاعیه سازمان وظیفه عمومی در پی حادثه واژگونی اتوبوس سربازان
مقدمات افزایش قیمت بنزین آغاز شد؟
افزایش ۱۱ درصدی موجودی مخازن سد ها
قانون پیش‌فروش ساختمان اصلاح می‌شود
هند تا سال ۲۰۲۵ عامل رشد مصرف نفت جهانی است
بازار بورس در صبح یکشنبه ۲ دی؛ رشد ۲۳۶۵۵ واحدی شاخص کل
احضار وزیر صمت به مجلس برای بررسی وضعیت معادن زغال سنگ
فاجعه انسانی بی‌سابقه در بیمارستان کمال عدوان غزه
انصارالله: موضع یمن با حملات آمریکا تغییر نخواهد کرد
رسانه فلسطینی: توافق آتش‌بس غزه نزدیک است
سیاستمدار پاکستانی: بنای داعش در پیشاور گذاشته شده است
ترامپ تهدید کرد کانال پاناما را تصرف کند
برنامه ترکیه برای صادرات برق به سوریه
انتقاد اپوزیسیون اسرائیل به «بی‌بی»: او به فکر خودش است
وزیر جنگ اسبق تل‌آویو: حملات به یمن ادامه داشته باشد
بلینکن: کی‌یف در برابر یک انتخاب قرار دارد
آنروا: جهان به وظیفه خود در حمایت از فلسطینی‌ها عمل نکرد
هشدار دولت صنعاء به کشورهای حامی صهیونیست‌ها
حمله مجدد رژیم صهیونیستی به مدرسه آوارگان فلسطینی در غزه
اعلام حالت آماده باش در فلسطین اشغالی از ترس حملات یمنی‌ها
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top